reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Aisa jak przyprawić kotlety wieprzowe według 5 przemian???
po kolei: kwasny , gorzki , słodki, ostry słony??
zamierzam podac je z sosem cytrynowym wg pieciu przemian i nie wiem czy to sie jakoś łączy czy zmienia kolejność. Pilne:)

Jeju.... nie mam glowy teraz....
Basia ma 38.3 ale mierzone w odbycie wiec odejmuje sie 5 kresek to ma 37,8 temp. Nie ma kaszlu ani kataru, ale jest cienka i poklada mi sie na rekach....

Ja bym dała coś na zbicie tej temperatury skoro się pokłada. Masz czopki w domu?

U nas krostek coraz więcej...
Nie wiem czy Wam pisałam ale u Hanki naliczyłam w najgorszym momencie prawie 200sztuk!!!!!

Agi gratuluję wygranej:tak:
asnecja Trochę ci zazdroszczę tej fasolki, ale ja muszę się jeszcze wstrzymać:-D Zresztą teraz bardziej o śnie myślę niż o figlach:zawstydzona/y::-D
A Krety nie trochę, ale baaardzo zazdroszczę, zwłaszcza że uwielbiam ciepło.:tak: Nie znam się jeszcze na podróżowaniu z dzieckiem, więc nie pomogę w przygotowaniach:no:
kasiek Bo babcie są od noszenia i rozpieszczania...:-)
Te plamy na suficie też nam nie dają spokoju:-D Zdolna jest:-D
eagle Dobrze, że to niegroźne choróbska, niedługo powinno minąć:tak:
perfecta mniaam, głodna jestem. Idę coś przekąsić, a potem zabieram się za codzienną porcję ćwiczeń :-D

kasiaj Współczuję Fifiemu. Moja siostrzenica miała ostatnio zapalenie ucha. Tydzień trwała cała choroba :tak:
kajdusia Powodzenia z dietą, ja się do diet nie nadaję. Zresztą nie muszę- za to ćwiczę:tak:
Wszystkiego najsłodszego dla Klary!!!!!!!!!
U nas nocka i dzień nieciekawe:-( Mała cierpi, ja razem z nią.:-( I z pracą znowu nic nie udało i się załatwić- jutro kolejne podejście.

Kotlety zanurzyc w zaprawie. Zaprawa to: łyzeczka maki ziemniaczanej, 1/2 łyzeczki imbiryu, 1/2 lyzeczki vegety, 1/4 szkalnki wody. Trzymac w zaprawie 30 minut.
Kotlety:
popieprzyc,
posolic,
skroic paroma kroplami cytryny,
posypac szczypta kurkumy.
Panierowac w jajku z pieprzem cayenne i bułce lub w mące - jajku z pieprzem cayenne - mące, smazyc na oleju na srednim ogniu po 10 minut z kazdej ze stron.

aisa mój mały jak miał zapalenie gardła to tez miał tylko gorączke i żadnych innych oznak (kaszlu, kataru), podaj małej cos na zbicie temperatury i jakby jej nie przeszło to ja bym poszła do lekarza

Kawałki wieprzowinki polane sosem cytrynowym i sałatka z ogórka , rzodkiewki z bazylią i miętą
Wyszło super:)
Zobacz załącznik 329976
Wyglada mniamusnie! Troche jak kurczak w kury tajsko kokosowy :) U nas dzis byl kurczak verde czyli na zielono z groszkiem, mlodym bobem, mieta pietrucha i tagiatelle mmmmm
Jagoda spi juz 2 godziny az się martwie, a to jej 3 drzemka dzisiaj, juz w sumie 5h snu w ciągu dnia dzisiaj..
Zdrowka dla Jagusi!!Bidulka malutka :-( Na szczescie bedziecie to mieli za soba,pocieszenie ze to zima i pogoda beznadziejna niewielkie, ale pomysl jakbys sie meczyla w srodku lata!! Trzymajcie sie :tak:
To korzystając z ciszy się pochwalę - z mężem i ze szkrabem (a właściwie z dwoma) w maju pojedziemy sobie na wakacje na Krete :) W końcu postanowiliśmy i taaaak się ciesze :) Już od kilku dni myślę głównie o tym - ciepło, basen, jedzenie, wypoczynek...ahhh...
)
super pomysl z tym wyjazdem, mam nadzieje ze nabierzesz sil i energii na kolejne miesiace! Milo czytac o rosnacym brzuszku:-) Ja niestety nie mam doswiadczenia z wyjazdami z maluszkiem..
my po lekarzu, oboje niby coś wirusowe, bez antybiotyku ale z Tomkiem mam iść do kontroli w środe bo coś gardło nie bardzo i żeby sprawdzić
zdrowka i dla was kochani!
Koriander - mały już drugi raz został z babcią, niby wszystko ok, ale denerwuje mnie to że ona zawsze go bierze na ręce jak tylko zacznie marudzić... a najbardziej wkurza mnie to że jej mówię żeby go nie nosiła a ona tak jakby mnie nie słuchała i robi swoje... no ale i tak się poprawiła bo przynajmniej się oferuje że się nim zajmie żebym odpoczęła ;) więc ma plusa! co do alergii to czytając w necie na temat tych suchych placków, to stwierdziłam że chyba będzie jednak skaza... :( więc muszę zakupić inne mleczko i nie podawać mu nic z nabiałem i zobaczymy... dwa razy dałam mu taki jogurcik hippa z truskawkami i zwymiotował go, więc daje mi to odpowiedź...
milo czytac ze wieczor sie wam udal Kasiu, mam nadzieje ze bedzie ich wiecej!! To wazne dla twojego samopoczucia, bo widze ze energia ci wrocila :-D A co do tych jogurtow to Lila tez po nich wymiotowala..a po naturalnym nie, wiec nie wiem jak to ocenic :dry:
kasiek- ja daję nan ha 2, dla dzieciaczków z podwyższonym ryzykiem alergii jest mleko ha

co do fifiego to na zamkniętym opisałam, zapalenie ucha..........
Oj Kasiu moc zdrowka dla Fifcia ale sie chlopak nameczy... Jesli moge cos doradzic, z mojego dziecinstwa (mialam czesto zapalenie ucha)- wez skarpetke i naloz do nie gruboziarnistej soli morskiej, dobrze zakrec lub zawiaz, poloz ja na pokrywce garnka z gotujaca sie woda az sol sie rozgrzeje do przyjemnej cieplej temperatury. Taka ciepla skarpetke przyloz do chorego uszka (WYLACZNIE JESLI NIE MA GORACZKI). Jest to sprawdzony i rewelacyjny sposob, dzialanie soli-osmoza osusza i wyciaga stan zapalny :tak: Na prawde wszystkim polecam zapamietac, banalny a skuteczny sposob

Agi gratuluje, no to teraz skoro los sie tak usmiecha nic tylko grac i uprawiac hazard :-p
avena jak pierwszy dzien w "normalnej" pracy>>??
gosiagro 7 kg to piekny wynik!!!!!!!!! ZAZDROSZCZE :tak: Jak juz (daj Boze) bede mogla sie odchudzac to startuje z tej samej wagi co ty :-)

Sto lat dla Klary!

A u nas juz 3 pobudka..czyli standardzik :-(

Dziewczyny jak ja mam zniechecic Lile do ciumkania cyca.. jest bezsmoczkowa..je coraz wiecej z butelki..ale nie zasnie bez przytulania i ciumkania..budzi sie coraz czesciej wieczorem, a potem chce tylko na cycu wisiec. JA WARIUJE :-(

Ostatnia edycja:
reklama
a teraz sie przywitam :)
nie pisałam prawie tydzień czasu :(
mąż miał wolne i wiecie jak to jest, niby mniej zajęc bo wyręczy w niektórych ale zawsze coś się znajdzie do zrobienia. Ale był kochany bo gotował obiady, przyrządzał kolacje :))
mam sukcesy w odstawianiu małego od cyca!! dzisiaj nie dostał wogóle cycka i znosi to dzielnie, ja się cieszę ale dzisiaj łezka w oku mi się zakręciła jak przed snem nie utuliłam go i nie przystawiłam do piersi :( mąż musiał go uspić i dał mu butlę bo gdybym ja była to pewnie domagałby się cycka. Nie wiedziałam że takie ciężkie jest odstawienie dziecka od cycka. I mnie ciężko i dziecku. Ale muszę bo mnie już niedługo wogóle nie bedzie widać taka chuda jestem. Schudłam strasznie, boje sie wchodzić na wagę bo co wejde to waże coraz mniej, mam 168 i waga 49:( a przed ciążą było 56 i było idealnie.

koriander a jak Twoje zmagania z odstawieniem od cyca??

Do góry