reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

cześć czołem

u nas zimno, nocke do d...y , matko jak sie człowiek szybko przyzwyczaja do dobrego, jak zawsze u Tomka jest jedna góra dwie pobudki w nocy to dziś były tysiące, a przed 23 i po 3 zrobił sobie godzinny seans buczenia- miauczenia- i nie spania oczywiście ale to wszystko od kaszlu, teraz już dosypia nockę, Asia tak sobie - oczywiście rano przeprawa nieziemska z podaniem leków, a ja dochodzę do siebie przy kawie - tylko czy ona coś pomorze?:sorry:

to tyle z marudzenia... może dzień nie będzie taki zły ( choć już mi przemknęło przez myśl żeby zadzwonić po mamę:tak:)

Asencja, Kasiek chyba właśnie Ola najlepiej wam doradzi bo branżowa jest;-)
gosiagro gdzieś słyszałam że na tej diecie są właśnie takie okresy, po początkowym szybkim spadku wagi mały przestuj, ale z tego co widze po suwaczku połowa już za Tobą, gratulujemy
Perfecta a co dziś na obiadek proponujesz?
ja nie mam zielonego pojęcia co tu zrobić żeby ta moja córa coś zjadła bo od wczoraj żyje o kilku parówkach, serku i dżemie wyjadanym z pączków, ale nie ma się co dziwić jak chora
aisa i jak Basia? zdrówka dla niej
koniczynnka w takim razie powodzenia w załatwieniach w pracy
nadika calkiem nieźle Wam idzie z odstawianie od cyca, trzymamy kciuki za dalsze powodzenia, mój na urlopie od jutra do końca miesiąca i aż sie boję co to będzie ;-)
koriander jak czytam o nocnej Lili to to samo przerabiałam z Asią, i niestety nie pomogę bo ona w nocy wisiała na cycu prawie do 11 miesiąca, w dzień mógł nie istnieć - poza zasypianiem oczywiście, tez była bezsmoczkowa, czasem udało się dac butle przytulić i zasypiała później odkładać do łóżeczka ale kilka pobudek w nocy to był standard, niestety ja się poddałam i skończyło się tym że sama się odstawiła od cyca i zaczęła przesypiać nocki
mało pocieszające ale życze żeby u Was było lepiej
lena u nas jest płyn do kapieli Nivea lub Johnsona

reklama
Hej!
Aisa- zdrowka dla Basi! Moze to trzydniówka???
Mamakubulki- ja mojej teściowej nie jestem nawet w stanie sobie wyobrazić w takiej sytuacji :)))
Zdec- gdzie jestes?? Zaraz wejde na zamknięty moze tam się pojawiłas??

U nas slabo. Jagoda całą noc z temperaturą, ale spała jako tako - w sumie tylko raz sie obudziła o 2 na mleko... Ciężko mi ją smarować bo macha rękami i nogami a ta papka musi chwile wysychac. Dodatkowo musze patrzec zeby soebie do oczu nie zatarła bo to z mentolem jest.. Chodzi ciągle ze smutną minką i jeszcze Hankę mam dzisiaj w domu bo nie miał by jej kto z przedszkola odebrac.. Masakra..

Dzień dobry bardzo :)
Agatka już po śniadanku i teraz moja kolej... pobudka dzisiaj była wyjątkowo późno bo o 7.00 :D
U mnie dzisiaj na termometrze -20 stopni i lód na oknach....wiec pewnie nici ze spacerku....

aisa, MagdaM, KasiaJ, eagle - dużo zdrówka dla maluchów!!!!!!!!!!
Perfecta -a nie próbowałaś czasem tej oliwki latem w upały? bo może po prostu tak zareagował na zatkanie kanalików potowych
koriander - z przytulaniem nie pomogę - moja raczej nieprzytulalska jest i jak tylko sie naje to odwraca sie od cycusia...sposób z solną skarpetką zapamiętam :)
Agast - zdrówka dla dziewczyn :) przynajmniej będziecie mieć z głowy
Asnecja - co do wyjazdu to nie pomogę, ale myślę, że raczej wodę tylko butelkowaną i jeszcze przegotowaną do tego
nadika - gratuluję sukcesu w odcycowywaniu

Czy wasze maluchy też tak wszystko gryzą? Agatka nawet jak wstaje to z otwart buzią i zębami gotowymi do boju - zabiera się do ogryzania krzeseł, kanapy i wszystkiego innego co jest po drodze...

Kochana ja miesiąc temu przeszłam z Emolium na płyn do kąpieli 2in1 Nivea. Sprawdza się super

Ja z emolium przeszłam juz w 4 miesiacu:)I myłam własnie tym nivea;)A teraz johnsonem co jest w promocji to ja bieri:)
A teraz chciałabym mydełkiem:)Niech się dziewczyna przystosowuje;)

Sealet - u mnie z gryzieniem jest to samo co się nawinie pod reke i zęby jest pogryzione dosłownie kapcie, łóżko, pufy,meble, łóżeczko, rodzice, brat :-)

IMG_0319 odkurzacz.jpgKacperek uwielbia stać nad odkurzaczem :-)

kasiek,asencja - myślę że Grecja, Hiszpania to dobry wybór, zdecydowanie odradzała bym kraje arabskie. My też myślimy o jakiś wakacjach i te sama się zastanawiam jak to będzie, jak mała zniesie podróż... jesli chodzi o wodę to odradzam wodę z kranu.Zabawki.... heh nie wiem. Na pewno trzeba się zaopatrzyc w jakiś porządny krem z filtrem, dziecko musi mieć jakiś dokument tożsamości...

Witam wszystkich:-),

dziękujemy wszystkim za życzenia dla Klary;-) mój ośmiomiesięczniak własnie śpi, już prawie jest zdrowa, jeszcze troszke katarku zostało. Ciągle pełza jak nie spi, tak zasuwa po całym mieszkaniu że szok i wchodzi w takie miejsca np za kanape, najbardziej w tym pełzaniu podoba jej sie to że moze wszystiego dotknąć sama a najbardziej podobają jej się nasze kapcie i psie miski:-):-D zaraz rączke tam wkłada i miesza hehehe nwet jeść nie chce z wrażenia...Dziś miałyśmy wspaniałą nockę - pierwsza pobudka o 2 !!!!!!:-)tak łądnie spała jak była noworodkiem:-):-)mam nadzieje ze dzis tez tak ładnie mi pośpi.Tak dlaporównania - przedwczoraj było 5 pobudek. Mała też cigle próbuje wstać w łóżeczku, na razie tylko klęka ale jeszcze pare dni i stanie. Ja dziś sprzątam w domu bo nie było nas wczoraj cały dzien i troszke sie nabrudziło..

Lena-ja używam żelu do mycia Nivea, mydełko miałam jakiś czas temu i odadzam, mała miała strasznie suchą skórę.
Agast-zdrówka dla Jagody

Ostatnia edycja:
Nie wiem co robic.... Basia juz powinna spac... ale widac ze cos jej przeszkadza... no chora jest... no ale przeciez w koncu powinna sie zdrzemnąć, a Ona wciąz placze... czy ja przytulam, czy z nia siedze, czy z nia leze, Ona placze.... mam dosyc! Nie wiem co robic.....

reklama
Do góry