reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Moriam to zdjecie robiła moja siostra, jak była u nas ostatnio to zrobiliśmy jej taką mini sesyjke, no i jest pare ładnych zdjec ale to jest cudne po prostu:) a buty superanckie, ale cena odrobinke zniechęca:)
Joli super ze pieluchowanie juz nie jest konieczne, pewnie mocno uciążliwe to było
Idunia, kochana, pocisnęłaś mi teraz;) biore sie garsc i teraz juz napewno nic nie umknie mojej uwadze:)!!!!!!
Czarodziejka powodzenia na wizycie
Natolin, trzymam kciuki za podróż, a tak w ogóle to śniło mi sie dzis ze przez przypadek poznałam Twojego męża i od słowa do słowa dowiedziałam sie że jest mężem niejakiej Natolin z forum BB, i poznałam nazwisko, wiedziałam ze masz na imie Kasia, hehe - pewnie inaczej ale tak mi sie przyśniło, no i pomyślałam sobie ze odnajde cie na nk lub facebooku i zobacze w koncu jak wyglądasz.... hmmm. najpierw Rysia mi sie śniła teraz Ty, ciekawe która następna;)
Sarisa melduje że dziś głos juz oddany
Dziulka te francuskie "bagietki", mniam:)
dzis pobudka była 6, troche pogadała pobawiła sie, wypiła mleko i po godzinie zasnęła, wstałyśmy o 8. wczoraj byłysmy u lekarza ale tak naprawde to nic sie nie dowiedziałam, no ma skaze, ale pije pepti, daje jej zupki i deserki, plamy są nadal, nawet na ciele ale pani doktor twierdzi ze ok. nie rozumiem tej jej alergii
Monimoni tak zapobiegawczo jakbys jednak sie zdecydowała wybrać na szczepienie- trzymam kciuki

Dziękuję :*

makuc, rysia dam znać, jak coś wymyślę, ale najlepszy sposób to jest ten lasek chyba. Ja tak z nocnymi karmieniami skończyłam, karmiłam odo 21 max, potem ok. 23 przed snem ściągałam do zera i do rana spokój, rano baniaki... teraz sporadycznie odciągam o 23, a rano cyce w sam raz. W nocy daję Enfamil albo moje, jak mam.

monimoni z maluchem do -10 wychodzimy, z tym, że czasami przy wietrze -3 jest gorsze od bezwietrznego -9 ;-) Nakryj ewentualnie wózek kocem, lub folię zamontuj jak masz.

Kończę, bo Król się buntuje.

no i juz :-)
ida Ty sie kobitko ze mnie nie napinkalaj .... bo ja robilam wszystko jak onesmileman opisal i co? i wielka dooopa :-( link sie wstawia a nie zdjęcie. Nie wiem juz co robie nie tak. A co do koloru wlosów to : ciemny brąz - hehe :p
sugar dziwczyny juz napisaly. Tylko nadmiar sciagaj i tak jak rzutka zaproponowala , mozesz to tez zamrozic albo podac malemu w butelce :-)
czarodziejka powodzenia u pediatry
e-lona Tobie równiez zycze udanej wizyty i bezpiecznej drogi
monimoni chyba pojechalas??? daj znac jak poszlo
rysia ahh jak fajnie sie czyta : "jestem wyspana" ... no ja moge tylko pozazdroscic :-)
smoniq nie bede sie powtarzac bo dziewczyny juz wszystko napisaly. Jak nie chce to jeszcze si e wstrzymaj i juz :-)
frogg lubie czytac jak sobie fajnie radzisz z dwójeczką dzieciaczków ;-)
sheeney tak jak Ty masz dzis z tygryskiem tak ja mialam z moim wczoraj : wszystko na NIE bylo, na szczescie po drzemce mu przeszlo.
Tak chyba jest jak dzieciaki przespią za długo albo za krótko to potem tyakie nie w sosie.
happybeti strasznie współczuje tej calej awarii. Wyobrazam sobie : wszystko trzeba prac na nowo , a tu piec nie dziala zeby szybko wysuszyl ehhh.

a ja zaraz zbieram sie z Dorianem , musimy skoczyc po Mikolaja do szkoly ... najgorsze to odsniezanie auta :-( a u nas nawalilo sporo.

Tak, tak pojechałam :) Wszystko okej, mała leciutko zapłakała a zaraz były uśmiechy.

e-lona- kciuki zacisniete
za czarodziejke i monimoni tez:)
dobranocka- ty komplemenciaro:)) awlasni, dobrze ktoras z nas zauwazyla, coraz mniej Cie tutaj! czyzby jednak wkrecilas sie w pazdziernik 2011?:) nic dziwnego :) zreszta Ty tam w roli doswiadczonej mamuski wystepujesz:)

E-lona, trzymam mocno kciuki!

doris, bezpiecznej drogi i niech Ci śnieg sam z auta znika! Moje to pozamarzało nawet od wewnątrz, tak jest "cieplutko"... Jutro planuję je odpalić, żeby akumulator nie padł. Na zakup drugiego w tym sezonie nie byłoby mnie stać, hehe.

monimoni, udanego szczepienia i żeby Ci Leni nie zmarzła.

sheeney, pochwal się zdjątkiem paszportowym Tomusia :-). Udanej wycieczki.

Czarodziejka, trzymam kciuki.

Strip, masz klika ode mnie :)

mamaagusi, mam nadzieję, że po takich pozytywnych wiadomościach o siostrze i siostrzenicy masz już lepszy humor. U Ciebie też takie ładne słonko za oknem?

A ja szykuję się do szybkiego spacerku. Ubiorę Olka w kombinezon, wezmę go na rękach do ogrodu na parę minut i tyle. W takich niskich temperaturach na więcej nie mam odwagi, a już tydzień dziecko na dworzu nie było (najpierw przeszkodziła gorączka poszczepienna, potem te siarczyste mrozy).

Cześć dziewczynki,
podczytuje Was od rana dzisiaj ale ciągle nie miałam czasu na spokojnie usiąść i napisać. Łukasz właśnie zjadł obiadek i poszedł spać. Mam nadzieję,że trochę pośpi bo nie spał dziś od 9:30.
e-lona , monimoni, czarodziejkaM - trzymam kciuki za wizyty.
dziulka czemu za każdym razem jak ja czytam Twoje posty i wspominasz o jedzeniu to mi zaczyna burczeć w brzuchu?
margerrita współczuję tej historii z nieuczciwym sprzedawcą!
happybeti- współczuję tej przygody z piecem. Byłabym nieźle zła na Twoim miejscu.
emilab- kochany musi być ten Twój Jakub, skoro tak Cię obcałowuje!
rysia85 super że się wyspałaś.

No i zaś nie pamiętam co chciałam jeszcze napisać.
My dzisiaj musimy jechać na zakupy do Tesco bo mamy prześwit w lodówce, tak więc po pracy męża pojedziemy. No i musimy małego zabrać ze sobą, bo nadal z teściową nie gadamy. Wiecie że to już 2 tygodnie i 1 dzień? Przyzwyczaiłam się że się do siebie nie odzywamy. No a do małego nawet nie przychodzi ani nie zauważa. Ja muszę w piątek iść na uczelnie na 11 i mój mąż specjalnie sobie musiał załatwić wolne bo nie mielibyśmy z kim zostawić Łukaszka. No a teściowej się prosić nie będę.

Pojechałyśmy, ciepło ubrane. Lenka grzeczna bardzo, teraz śpi :)

Dziewczyny, tak z innej paczki, zdecydowaliśmy się na zakup zmywarki, czy któraś mogłaby coś polecić? Zmywarka będzie mała 45cm.

Monimoni jeśli mogę polecić to zastanów się nad 60 cm. My mamy 60 i nastawiamy co 2 dni bo jest pełna. Mamy Boscha Zmywarka BOSCH SMS 50E08EU - porównaj ceny - Porównywarka cen Tanio.pl. Ale generalnie nie wiem czy jest co polecać. Chyba w Boschu za firmę się płaci i tyle bo jakaś rewelacyjna nie jest.
Zwróć uwagę na długość cykli i na suszenie bo ta moja średnio suszy a program który jakoś tam domywa trwa ponad dwie godziny.

Witam sie srodowo,

dzis meeeeeeega niewyspana- juz dawno nie bylo tak zle :-( Rysia, zazdroszcze nocki. Do tego zarazilam sie od Pawla i smarcze, glowa peka. Pawel wciaz prawie nic nie je. W ogole dol mnie znow dopada. Ech...
sarisa/doris - tak, udalo mi sie wczoraj zlikwidowac zastoj, ale ponad godzine w wannie siedzialam. Dzieki ***
ha, sarisa, oczywiscie klikniecie zaliczone.

dobranocka, moriam, smoniq - Pawel tez nie chce jesc nic poza mlekiem, ewentualnie kleikami i kaszka.

Musze isc, bo sie MAly awanturzy.

Dzięki za trzymanie kciuków. Nie jest z Laurą źle. Wszyscy uspokojeni, a zwłaszcza mąż, bo najbardziej panikował.
Moni super, że Lenka taka dzielna. My też chcemy zmywarkę kupić i nawet ostatnio tu dziewczyny podpytywałam.
Czarodziejka jak po wizycie? Co z tymi pleśniawkami?
Mamaagusi fajnie, że humorek już lepszy.
Margerrita trzymam kciuki, żeby sprzedawca jednak zwrócił pieniądze.
Happybeti mam nadzieję, że piec szybko uda się doprowadzić do stanu używalności.
Sarisa zagłosowałam na Twoja ślicznotkę :-)
Emilia ale masz kochanego synka :-) Całuśnik jeden. To jego dziewczyna fajnie będzie miała :-D
A dla wszystkich zezłoszczonych i zdołowanych i całej reszty też :) domowe ciasteczka
luty 444s.jpg

Monimoni jeśli mogę polecić to zastanów się nad 60 cm. My mamy 60 i nastawiamy co 2 dni bo jest pełna. Mamy Boscha Zmywarka BOSCH SMS 50E08EU - porównaj ceny - Porównywarka cen Tanio.pl. Ale generalnie nie wiem czy jest co polecać. Chyba w Boschu za firmę się płaci i tyle bo jakaś rewelacyjna nie jest.
Zwróć uwagę na długość cykli i na suszenie bo ta moja średnio suszy a program który jakoś tam domywa trwa ponad dwie godziny.
Dziękuję, niestety większa niż 45cm nie wejdzie :( Ale lepsze 45cm niż nic :)
Dzięki za trzymanie kciuków. Nie jest z Laurą źle. Wszyscy uspokojeni, a zwłaszcza mąż, bo najbardziej panikował.
Moni super, że Lenka taka dzielna. My też chcemy zmywarkę kupić i nawet ostatnio tu dziewczyny podpytywałam.
Czarodziejka jak po wizycie? Co z tymi pleśniawkami?
Mamaagusi fajnie, że humorek już lepszy.
Margerrita trzymam kciuki, żeby sprzedawca jednak zwrócił pieniądze.
Happybeti mam nadzieję, że piec szybko uda się doprowadzić do stanu używalności.
Sarisa zagłosowałam na Twoja ślicznotkę :-)
Emilia ale masz kochanego synka :-) Całuśnik jeden. To jego dziewczyna fajnie będzie miała :-D
A dla wszystkich zezłoszczonych i zdołowanych i całej reszty też :) domowe ciasteczka
Zobacz załącznik 330679
Ojj tyle postów chyba nie znajdę :) Ale dziękuję :*
monimoni boshowskie są rewelacyjne. Ja nie mam, ja nie zmywam, ja nie potrzebuje, a mąż nie chce ;-)

Dzięki, popatrzę na Boscha:*

cos to moje dziecie3 dzis ani mysli o jakiejs dzrzemce. Spał tyle co w aucie czyli jakies 20min. próbuję go uspac od godziny .... i co? i leży i marudzi w łóżeczku.

efa daj znac czy nie zamarzliście na spacerku? :-) Ja w sumie wybierając się z malym myslalam ze jest zimniej i naubieralam malucha ... a w sumie fajnie nawet . Mroźno ale przyjemnie.

Wiecie co? Dzis stwierdzilam ,ze chyba przestanę nosic Doriana w tym foteliku samochodowym (matko jakie to razem ciężkie). Będę chyba wypinala go i zabierala na rekach jak gdzies bede musiala podskoczyc , bo przeciez mi ręce odpadają jak mam tak dzwigac.
Wlasnie tak mysle ,ze chusty maja minus za to ze nie mozna sobie tak dziecka wpakowac w nią po wyjęciu z fotelika .

dziulka no to pomimo pobudek nocnych to pospalyscie moje drogie :-)

margerita ja piernicze co za sprzedawca . No strasznego pecha mialas ,ze trafilas na takiego nieuczciwego. Oby jednak kasa wplynęła na Twoje konto szybko.

sugar przeklikalam swojego lapka i nie wiem co to u Ciebie sie wyświetla zamiast 'ć'. Nie pomogę :-(, ale moze którys małżyk naszych maminek jest informatykiem?

doris, kochana, nie zamarzliśmy :-*. Ale to było ledwie 5 minutek spacerku. Za to Olek zachwycony: bez wózka, nie owinięty niczym, tylko u mnie na rękach. Głowa mu chodziła na wszystkie strony gadał sobie do piesków :)

A co do fotelika samochodowego, to ja w Lidlu wstawiłam dziecko w foteliku do wózka i dawaj na zakupy :). A jeśli wychodzę tak na moment gdzieś, to tez na rękach.

reklama
moriam buty śliczne, tylko drogie
mała_mi co za baba, żeby tak wnuka olewać. Kobieta bez serca:wściekła/y:
smoniq ja też walczę z moim niejadkiem, jedyne co toleruje oprócz piersi to owoce. Woda, soczki, herbatki, mm, obiadki niestety są bleeee:-( najgorsze ze niedługo wracam do pracy i mała musi się nauczyć jeść. Będe męczyć ją dalej.
e-lona super, że Laura spokojna .Ciasteczka palce lizać mniam:-)
monimoni dobrze, że Lenka mocno nie płakuniała. My też dziś po szczepieniu.oby tylko gorączki nie było jak po ostatnim razie.

A ja dziś w roli pielęgniarki. Mąż chory na grypę i leży w łóżku (chłop chory to prawie umierający;)) I Niestety nie mogę liczyć na jego pomoc bo ma zakaz zbliżania się do Wery, więc przez najbliższe kilka dni musze radzić sobie sama:-(najważniejsze zeby tylko małej nie zaraził!!

Do góry