reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2011

kurde zakaszle sie :-(
nic nie boli, tylko ten kaszel lyknelam syropu na kaszel ( jakis sosnowy) co prawda pisalo zeby w ciazy nie pic ale jeden lyk nie zaszkodzi a moze pomoze

reklama
Matko, z tymi chorubskami :-(. Mnie jakoś jeszcze nic nie dopadło na szczęście - tfu, tfu, tfu i odpukać w niemalowane. Kurcze, muszę się ruszyć do sklepu bo nic nie ma w domu, a chociaż jakiś obiad trzeba ugotować. Choć strasznie mi się nie chce. I jakoś mi tak strasznie zimno, a w chacie dalej remontowy syf, jakoś strasznie długo to wszystko trwa... ehhhh, a ja już nie mam siły sprzątać, nie mówiąc o bólu pleców i całej reszcie.... coś dupowata ta niedziela dla kwietniówek (no oprócz tych, które maja pączki i ciasta :-)). Ok, wyskakuję z brudnych dresów i lecę do sklepu, jakieś życzenia?!

nati zależy jaki to syrop- generalnie nie powinno się w ciąży brać leków, które mają za zadanie odrywać wydzielinę, czyli wykrztuśnych, bo to zapobiega osadzaniu się wydzieliny np. na oskrzelach, ale wzmaga tym samym kaszel. Ale jak syropek łagodzący, to czemu nie ;)

a ja mam dzisiaj pączki :) rano M. był w piekarni i kupił :) i mam też babkę i ciasto z bitą smietana i truskawkami :)
niedaleko domu mamy całodobową piekarnię :) fajnie- możesz jechać o 2 w nocy po świeży chleb ;)
łoł całodobowa!! PĄCZKI CAŁĄ DOBĘ, JUPIEEEEE
p.s. po pierwsze to masz wypas;) wygrałaś konkurs na najbardziej pączkową kwietniówkę. w dodatku masz wypaśną teściową, która Ci je przynosi i nie działa Ci na nerwy (ja wolałabym zrezygnować z pączków w tym przypadku hahaha) a po drugie małża też masz wypaśnego bo wsio za Ciebie robi (no ale robi to tak naprawdę dla dziecka więc nie wywyższam go pod niebiosa, mój też jest git i bym go nie zamieniła;) nawet ostatnio był w piekarni po pączka, nie było, poszedł do sklepu, nie było, no to jeszcze pojechał do sklepu nie po drodze żeby mi go kupić. NO I CHOLERA NIE BYŁO!! ale miałam satysfakcję że dla mnie pojeździł trochę;) wrrrredna baba ze mnie hihi
a mi sie chce coli a psu siusiu. maz w pracy, corka chora wiec musze ja pogodzic moja zachcianke z psa zachcianka. :-)
o właśnie M kupi mi colę zaraz!!! TAK!!!!!
Ja właśnie wróciłam ze spacerku z pączkami, kawka już zroobiona i zaraz będę zajadać, jak ktoś ma ochotę to zapraszam :) Colę też mam;-)
heh widzę że wystarczy rzucić tekst i zaraz się rozpoczyna...hahahahah
nati zależy jaki to syrop- generalnie nie powinno się w ciąży brać leków, które mają za zadanie odrywać wydzielinę, czyli wykrztuśnych, bo to zapobiega osadzaniu się wydzieliny np. na oskrzelach, ale wzmaga tym samym kaszel. Ale jak syropek łagodzący, to czemu nie ;)

heh Mitaginka to się albo naoglądała dr House, albo Na dobre i nie dobre, albo ostrego dyżuru hihi
ale dobrze wiedzieć, jak czegoś wiedzieć nie będę to zaraz walę śmiało do Mitaginki.

petinka mitaginka codziennie pisała że je pączka i tak jakoś nam wszystkim przyszło.... epidemia, także albo uciekaj stąd albo się przygotuj że niedługo będziesz maniaczką pączków.
p.s. ciasta różne też mam ale to nie to samo!! musi być pączek!!

ehh jeszcze raz ja.
tak sobie myślę o chrzcinach
i wiecie co
marzą mi się chrzciny tylko rodzice chrzestni, dziadkowie i my... niestety w mojej rodzinie to niewykonalne:( znowu będzie impreza na 25 albo i więcej osób....a mnie szkoda kasy na restauracje a w domu mi się nie chce na tyle ludzi!!

ehhhh
a byłoby 10 osób i byłoby dobshe....

syrop na suchy kaszel lagodzacy wiec ok. Nie kaszlnelam od czasu lyka, tylko zgaga powstala. Jak nie urok to .... :-(

ehh jeszcze raz ja.
tak sobie myślę o chrzcinach
i wiecie co
marzą mi się chrzciny tylko rodzice chrzestni, dziadkowie i my... niestety w mojej rodzinie to niewykonalne:( znowu będzie impreza na 25 albo i więcej osób....a mnie szkoda kasy na restauracje a w domu mi się nie chce na tyle ludzi!!

ehhhh
a byłoby 10 osób i byłoby dobshe....
tez mi sie maza takie chrzciny i tez nie wykonalne. Tak jak ze slubem pewnie bedzie od mnie 5 osob od meza strony 50 :-(
juz rozmawialam z mezem czy da sie zeby bylo tylko 5 z Jego strony- niestety nie da sie.
Z rodzicami chrzestnymi tez mam problem, mam tylko siostre jest juz mama chrzestna corki i swiadkowa na moim slubie to juz jej nie moge wziasc. Zostaje wiec rodzina meza tylko

syrop na suchy kaszel lagodzacy wiec ok. Nie kaszlnelam od czasu lyka, tylko zgaga powstala. Jak nie urok to .... :-(

to ok :tak: gorzej jakby był na mokry kaszel;-)
morgaine house'a nigdy nie oglądałam, ostry dyżur to tylko w podstawówce :-D a Na dobre i na złe oglądam ;-)i czasem stawiam diagnozę szybciej od nich :-D:-D:-D (oczywiście, jeśli chodzi o ciążę), na chirurgii czy internie to się nie znam :-D
a z tym kaszlem to po prostu chodzi o to, że jak masz środek wykrztuśny i bardzo kaszlesz, to siłą rzeczy napinasz mięśnie brzuszka a to może spowodować/nasilić skurcze. W prawidłowo przebiegającej ciąży pewnie nie ma to większego znaczenia, ale w problemowej juz tak. A to przecież temat mi bliski, stąd co nieco wiem :tak:

a tak apropo chrzcin jeszcze. Kiedy zamierzacie je robic?? najfajniej na swieta ale wiem ze to nie wykonalne, za szybko. Ale w wakacje? czy szybciej?

reklama
Do góry