reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Onesmile - rzeczywiście chyba nie jest jeszcze gotowy. Na siłę nie ma co zmuszać:)
Sprobuj za jakiś czas:)

magnolia85 - nie mówię, że alergikowi tylko słoiczki, każdy decyduje za siebie :-)
Każde dziecko jest inne.

frogg rozumiem, mnie chodziło na wiosnę z działeczki - sama sobie hodujesz więc wiesz co masz :-) ale nie każdy ma działkę, więc trzeba szukać innych rozwiązań. Może ktoś znajomy ma i odsprzeda.

dobranocka gratulację przyszłego potomostwa ;-)

margerrita gratulujemy ząbków i suwaczka!!

dawidowe mam nadzięję że będzie dobrze i obędzie się bez szpitala - trzymam kciuki.
Jeśli chodzi o śpiewanie, to ja naokrągło śpiewam małej, już mi repertuaru brakuje.
Słoń mi nadepnął na ucho ale jej się podoba więc kontynuuję :-)

sarisa fajnie że się wyrwałaś heh :-)
I gratulacje :)

happybeti to super miałyście wycieczkę.
Ja swojej w chuście jeszcze nie nosiłam poza domem.
Bardzo bym chciała, ale jak zwykle dylemat w co ją ubrać pod tą kurtkę żeby nie zmarzła?

Oliwce zupka smakowała więc się nadała:)
Zobaczymy kiedy kupsko się pojawi po tej kaszce w zupie.
Po długim spacerze powróciłyśmy do domu, żeby obiad podgrzać:)
Mąż zabrał ją spowrotem a ja zasiadłam przed bb, żeby poczytać o czym ciekawym skrobiecie.

Ostatnia edycja:
reklama
Mamaagusi pewnie co lekarz to inne zalecenia. Ja np nie dawałam małemu glukozy, kazali mi go tylko często przystawiać do piersi żeby jak najszybciej pozbywał się bilirubiny. Dodatkowo spędziliśmy parę dni w szpitalu na naświetlaniach. Mała od twojej siostry ma żółtaczkę?
no właśnie ma ale mniejszą niż moja córka a to nie lekarz mówił o tej glukozie tylko położna środowiskowa...

dziewczyny nie dam rady was teraz nadrobić. mała dba żebym się nie nudziła dzisiaj.
dobranocka nie wiem czy do ciebie nie dołączę... już 39 dzień syklu a okresu jak nie było to nie ma... i zaczynam panikować. teoretycznie bym musiała mieć cykl ok 43 dniowy żebym mogła być w ciąży ale mam stresa jak nie wiem

kahaaa, kania - rozmawialam z pielegniarka na temat tego rzygania Pawla po owockach i powiedziala,ze ewidentnie nie jest gotowy na inne jedzenie (tzn. jelitka jeszcze nie sa na to gotowe). Poradzila, zeby odczekac ze 2 tygodnie i sprobowac dac posmakowac kolejny raz. I mam sie nie przejmowac, bo tak naprawde to nowe jedzonko to od 6tego m-ca powinno byc podawane, a wczesniej to bardziej o zaznajamianie z nowymi smakami chodzi. I ja to wszystko wiem, tylko zamaist sluchac swojej intuicji, to sie bez sensu nakrecam i potem, jak Maly nie je, to sie denerwuje. No ale juz wyluzowalam :-)

sarisa - klikniecie zaliczone.

happy - czekamy na fotki :-)

My zaliczylismy spacerek, bo piekna pogoda. Ja juz po obiedzie, Maly spi i mam chwilke dla siebie :-)

onesmile Więc sama widzisz, trzeba za jakiś czas spróbować.
Mnie też lekarka mówiła, że narazie po dwie trzy łyżeczki, żeby mała poznała nowy smak.
Na początku marchewką pluła a tydzień później wcinała aż jej się uszy trzęsły.
Nie ma się co denerwować, przecież nic na siłę :) Powodzenia !!!

Ale napisałyscie tych postów ogromne ilosci...

no ale nadrobilam - co prawda na raty , bo jak zwykle ciagle cos . Tesciowa przyszla :-/ i wogóle.

mała_mi no piekny suwaczek :-) , zycze Wam z tej okazji ,zeby jutro na tym badaniu poszlo szybko i bezbolesnie!!!
happybeti ja tez zaczynam myslec ,ze Ci z Ddtvn mają u nas szpiega :-) co im podpowiada tematy. Ostatnio tez rozmawialismy o baby-jodze i pyk wczoraj było w tv. :-D
natolin no faktycznie to już nie przyjemny chlodek tylko po prostu zimno masz trochę bez tego kaloryfera i tym samym rozumiem Twój kłopocik z odpowiednim wyregulowaniem ciepla. Jeśli chodzi o siedzenie w domu to bez dwóch zdan mam tak jak Ty. Uwielbiam swój urlop.
Emiliab super, ze wygralas. Jak milo:-)
miniu ja się z Toba zgadzam , zawsze jakieś ale jeśli chodzi o sloiczki . Dopóki maly zjada tak niewiele to nie będę się pocic z gotowaniem jednej marchewki i plasterka dyni.Nie mówiąc o tym ,ze nie mam dojscia do ekologicznych upraw itd.
Alicja Ty swintucho …. a ja nawet nie poczułam :-D
dobranocka no to czekamy na fotke i relacje :-)
sheeney super ,ze humor lepszy oby tak już zostało:-)
frogg u nas tez wichura ,ale u mnie tsciowa przyleciala na miotle i zabrala mi dziecko (twierdząc ,ze wcale nie wieje) , a dopiero później zobaczylam co tam się dzieje :-(. Na szczęscie nie była dlugo.
Dawidowe oby jutro czekały Cie dobre wiesci u lekarza.
Sarisa no to super ,ze wypad do kina się udał, a do kiedy ten Zuzi konkurs?

Doris i jak sie tesciowka sprawuje? a konkurs no wlasnie niewiem czy czasem nie zrezygnowac?bo one trwaja do konca miesiaca. I w sumie nie chce Was tak meczyc :( zebyscie pamietaly, zeby kliknac. Choc nie powiem, jest mi bardzo miło jak czytam, ze klikniecie zaliczone :))))

Doris i jak sie tesciowka sprawuje? a konkurs no wlasnie niewiem czy czasem nie zrezygnowac?bo one trwaja do konca miesiaca. I w sumie nie chce Was tak meczyc :( zebyscie pamietaly, zeby kliknac. Choc nie powiem, jest mi bardzo miło jak czytam, ze klikniecie zaliczone :))))

ehhh co do tesciowej to za kazdym razem cos , ale dzis jej juz delikatnie powiedzialam kilka rzeczy , bo w koncu co?! Przeciez to ja jestem od wychowywania a ona od opieki wiec jako matka mam prawo prosic zeby robila po mojemu.
A co do konkursu , to absolutnie nie rezygnuj!!!!!!!!!! Dla mnie ( a dla reszty pewnie tez ) to czysta przyjemnosc głosowac codziennie na Twoja slicznotkę. Takze nawet nie próbuj zrezygnowac , bo sprawisz nam przykrosc.

reklama
doris jak wrócisz do pracy to teściowa zostanie z Doriankiem? ja też chciałabym, żeby w kilku kwestiach teściowa robiła po mojemu przy Werci ale coś mi się wydaje, że oleje moje sugestie i będzie robiła po swojemu:((

Do góry