reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Ja na minutke cmoknąć Natollinke coby jej humor poprawić :)

I zmykam, bo małż w domu i jedziemy załatwiać pewne sprawy i jak już wrócimy to się pochwalę :) więc trzymać kciukasy.
Frogus nam też ktoś słoneczko ukradł(pewnie Roxanka), bo o 6 pięknie świeciło, a teraz brzydko jest ehh
Iduś jak to dobrze, że to Ty skorzystałaś heheheh

edit:Rysiu a ja wiedziałam, ze prezentacje robisz ;) dlatego nie pytalam gdzies Ty

Roxanko oddałaś mi słoneczko :)))))

a cóż to za pomówienia :angry: ja słoneczko rozdaje a nie zabieram :tak::-p
ide wkońcu na ten spacer bo i mi ktoś zaraz zabierze słoneczko :dry:

edit: emiś, smacznego:-)a upał pewnie znowu pojawi się gdzieś za miesiac bo my taką średnią ostatnio mamy:baffled:
a ja już sie zaczełam martwić bo u nas posucha ostatnio, ale widze że średnią zachowujemy standardową ;-)

a to żeby nie było że się słoneczkiem nie dziele :-)
sloneczko.gif

reklama
Wózek zapakowany dla Kuriera, ktory ma lada chwila przybyc i odebrać pakę. Zanim pojedziemy do teściów po spacerówkę (w piwnicy dojrzewa hehe), to ze spaceru nici. Pewnie wystawie Justynę w samej gondoli bez kółek na balkon i tyle. Już widzę wzrok osiedlowych mamusiek, hehe ;-) Bo patrzą, nawet wczoraj kuzynka Moriam mnie wyhaczyła na balkonie :D Ale to akurat było miłe że mnie poznała po tak długim niewidzeniu (kolor wózka pamietała!) :-)

Nati, to może ja zaraz wparuję i porwę Piotrka na spacer? :-) A Ty posiedzisz ze spiącą właśnie Justyną :-)

Emiliab, mnie na liście zwycięzców na pewno nie ma, bo wczoraj zakrętki wypadły przypadkiem mojemu M. z torby - jeszcze nie wysłał.....!

Ostatnia edycja:
Miniu,Ida ,Taliban wciąż niepokonany,prowadzi ze mną wojne otwartą i podjazdową.A co do kupy w pampersie,to widocznie hrabiowie,principessy i terrorystki maja tak samo,bo nie ma mowy,żeby w kupie leżała.To i dobrze z jednej strony,bo :po pierwsze- nie odparzy się,a po drugie- może szybciej dzięki temu zrezygnuje z pieluch?Ja przyznam sie Wam,że praktycznie prawie od urodzenia,to przy okazji kupy,czyli robienia,przewijania,powtarzam jak papuga słowo"kupa",żeby dzic skojarzył sytuację...hm...jak sie tak nasłucha,to pierwsze swiadome słowo zamiast "mama" to będzie "kupa":-D:-p!Z "a psik "działa,bo juz bardzo dobrze kojarzy,jak tak mówie - wie,że będzie czyszczenie noska i lubi to:).Jeszcze ją "uczę""am-am";))).

a u nas wrecz odwrotnie jak kupa dziecko az nie do poznania nadwyraz spokojne, choc przewaznie ciezko ominac fakt, ze kupa idzie, bo mina mowi KUPE ROBIE :)
happybeti by tylko pirrwsze slowo od Amelki zamiast mama i nie bylo kupa :-)
Też uczę Justynę przy przewijaniu słów kupka i siku :-) A przy okazji ciągle mówię MAMA, i ona chyba myśli, że to ona jest mama :baffled: Mam nadzieję, ze nie robię jej wody z mózgu.
Dzisiaj moj wózek, na koszt producenta, jedzie do PROSTOWANIA. Skrzywiły się STALOWE rury! Ważne że nie zapłacę za tę zabawę ani grosza :-) Może to przez te wciaganie wózka po schodach...?

a co ty masz za wozeczek, mi sprzedawca ostatnio mowil, ze np. mutsy mial ten problem ale z modelami 2009 i wlasie musieli duzo odbierac do prostowania

Natolinko kawę wyślę kurierem, albo jak chcesz to mleko. Zły nastrój kiedyś mija :-)
Więc głowa do góry, u mnie widać przebłyski słońca więc odrazu mi lepiej. Słońce zawsze na mnie dobrze wpływa.
Kurczę chętnie bym poszła na solarium ale nie wiem czy przy karmieniu można?

Dzięki Roxannka :)))

gdzies ostatnio czytalam, ze nie ma badan nad wplywem i lepiej nie...

Ja na minutke cmoknąć Natollinke coby jej humor poprawić :)

I zmykam, bo małż w domu i jedziemy załatwiać pewne sprawy i jak już wrócimy to się pochwalę :) więc trzymać kciukasy.
Frogus nam też ktoś słoneczko ukradł(pewnie Roxanka), bo o 6 pięknie świeciło, a teraz brzydko jest ehh
Iduś jak to dobrze, że to Ty skorzystałaś heheheh

edit:Rysiu a ja wiedziałam, ze prezentacje robisz ;) dlatego nie pytalam gdzies Ty

Roxanko oddałaś mi słoneczko :)))))
trymam kciukasy, chwal sie koniecznie

dzięki, kochane jesteście. niestety ze spaceru na razie nici, bo ostatnia rzecz o której myślę to ubranie się i wyjście gdziekolwiek...
natolin czy ty przed ciaza tez slbo z chumorkiem, przepraszam, ze sie tak dopytuje, bo ostatnio czesto smutna jestes a jak z brzuszkiem chodzilas to albo mniej smutna albo nam nie pisalas, zes smutna, mialam znajoma ktora po ciazy wpadla w depresje poporodowa, wlasnie zaczynalo sie od niej objawami pogorszajacego sie nastroju, wyzal sie co ci na watrobie lezy

a u nas dzien slonczeny prezespany, poranna drzemka co trwa 20 minut trwala 2h, to sobie pospalismym teraz buszuje na macie, odgrzewa sie obiadek i spacer choc nie wiem czy juz isc, bo nie chce by marudzil

wlasnie moje dziecko nauczylo sie pelzac bo jest juz na dwywanie zamiast na macie

dawidowe ale fajna ta spacerowka, teraz bym kupila taka jak twoja a zamowilam ingeslina trip, nie moglas jeden dzien wczesniej o niej napisac

Witam wariateczki pozytywnie oczywiście:)
No i tak się z małżem za sobą stęskniliśmy, że przed wczoraj spakował się i niby odszedł -NA ZAWSZE!
I wszystko przez teściową, no żesz QRWA!! Mój mąż okazuje się mamin synkiem. Tej kobiecie u niego nikt nie potrafi odmówić, postanowiła na siłę układać nam życie!!
Już ze chrzcinami się nie dałam!! Ona kazała na gwałt robić nam chrzciny 2kwietnia, ja powiedziałam ni ch.ja!! Postawiłam na swoim! Wieśniara!! Wiecie, że ona jedynie myśli o tym co ludzie powiedzą! Ze dziecko w jej otoczeniu chrzci się do 3miesiąca, że wstyd!! Reszta nie ma znaczenia. Nie dałam się, ale kochana mamusia wymyśliła następną tragedie!
Nie wiem czy pamiętacie, w październiku mamy ślub kościelny. Restauracja już zaklepana, ale jej się odwidziało, a sama ją wymyśliła bo tam gdzie my chcieliśmy to nie bo tam tylko jedno mięso podają grrrrrrrrrrrrrrrr. Teraz jej się ułożenie stołów nie podoba - my się nie liczymy. Więc kazała szukać coś innego, ja znowu ni ch.ja!! Brat małża pół roku po nas ma wesele no i ***** oni to znaleźli sale i ta wieśniara zdążyła już się wypytać czy nasz termin jest wolny! To nic że ta sama sala i orkiestra by była. Przyszłęj żona brata M. nie podobało się to ale dla świetego spokoju bo teściowej nie wolno odmówić powiedziała, ze nie ma problemu żebyśmy też tam mieli! Zobaczyłam tą sale na stronie i wiecie co wieś tańczy i śpiewa! I tym bardziej ni ch.ja!!
No sprawa się rozchodzi o to że M. do mnie potrafi mieć taaaaaaaaaaaaką wielką morde, a do mamusi nawet głosu nie podniesie. Gadał z nią przez telefon on grzecznie jedno słowo, a ona wiązanka. Ale ja powiedziałam albo tam albo w ogóle!!a pożarliśmy po tym telefonie i on wyszedł! Pogadał jeszcze z moją mamą, a że moja mama mu powiedziała, żeby w końcu zachował się jak facet i powiedział mamie że ma już swoje życie i chce je przeżyć po swojemu to troszke mu się zmiękło i wrócił przepraszać. Ech... no kocham go, ale nie mam zamiaru ustępować tej kobiecie!! Sorry że tak się zjawiam i jakieś pierdołki pisze:)

Wiecie pogoda piękna się zrobiła a mi się dupy ruszać nie chce!! Jestem okropna!! też mam dołki. Jestem gruba, a ciężko mi się zabrać żeby coś z tym zrobić i tak łażę narzekam, ale przy okazji jem! To straszne. Mój księciunio też się coś zepsuł. W nocy się budzi z płaczem, to muszę go przełożyć na oczek i zaaplikować smoka. No i maruda jakaś mu się włączyła!!

Podziwiam Was tu obecne z tym powerem mi nie chce się nic!! Tyle dobrze że chociaż włosy umyłam! Siedze z ręcznikiem na głowie i czekam jak się smyk obudzi!

ściskam wszystkie:)

a co ty masz za wozeczek, mi sprzedawca ostatnio mowil, ze np. mutsy mial ten problem ale z modelami 2009 i wlasie musieli duzo odbierac do prostowania

Mam Jedo Bartatina Plus, duże pompowane koła, na pasach, stalowa rama. Siostra trójke dzieci w identycznym wychowała, a ja go popsułam w niecałe pół roku, hehe :-)

Dagisu, widzę że w Twoim zwiazku to Ty masz jaja :))))))) Ale tak trzymaj! Brawo!

Ostatnia edycja:
M. mówi że jestem tak samo uparta jak i mama, że jesteśmy podobne do siebie. A ja mu na to no ale co mnie to obchodzi ty chcesz żyć z mamą czy ze mną! Obiecał poprawę wczoraj niby jej coś tam powiedział, mamusia się popłakała. No a jaja ktoś musi mieć. On tylko do mnie taki mądry i się buntuje, a mamusi to nic nie powie, bo przecież oni nam tak pomogli (mieszkanie mamy od nich) i już narzucam coraz częściej temat kredytu, żeby im oddać za mieszkanie, odkupić od nich i mieć święty spokój. Całe życie mam ustępować bo nam mieszkanie dali! Nie dam się. Nie chce wojny. Chcę żyć z nimi w zgodzie, ale niech no się nie wtrąca!

Witajcie

U mnie słonko pięknie świeci,cieplutko a mnie się nawet nie chce dziś ubrać i wyjśc z domu.Żeby jednak mały złapał troche słonka,spi sobie na balkonie juz od 40 minut,a ja mam czas na posiedzenie w necie i na BB oczywiście:-)

aniawa dziekujemy bardzo za gratki :-)niezłą masz teściową.Powiem Ci że osttanio mój kochany małżonek zachował się podobnie z jedzeniem dla małego.Ja spałam w dużym pokoju,a on w małym z Krzysiem i rano owszem jak tylko się obudził dał około 7.00 butlę,ale z następną już trochę zwlekał.Ja wstałam po 10.00,idę do kuchni a tam mój małżonek wcina śniadanko a mały na bujaczku co raz bardziej wkurzony i zniecierpliwiony.Powinien jeśc o 10.00,a było już około 10.30.Mąż stwierdził,że wcześniej nic nie mówił i miał dobry humor no to jeszcze nie robił hehe,ehh te chłopy.W rezultacie ja musiałam już na rękach dziecko zabawiać a on szybko robił butlę,dobrze że wstałam.

Dziulka mala słodko wygląda w wózeczku.:tak:

Strip bidulko,chciałabym żebys wreszcie odpoczęła...kurcze ja to nie wiem co to znaczy tak wstawać po kilka razy w nocy,mały mi sie budził co najwyżej 3 razy w nocy,a odkąd skończył 3 miesiące przesypia cale noce więc naprawdę podziwiam iżyczę więcej odpoczynku.

happybeti,Rysia witam w klubie,mój dzis wstał o 5.30,tak ostatnio wstaje miedzy 5.30 a 6.30.

monimoni a jak u Ciebie przebiega remont,w miare po twojej myśli?

miniu77...co do twojego pytanie" Dziewczyny czy wy też macie takie czułe dzieciaczki? ",to myślę,że sama sobie możesz odpowiedzieć na to pytanie,a najlepiej na inne - Czy Tobie dobrze by się spało z kupą przyklejoną do pupy i ocieploną dodatkowo pampersem,ubrankiem i kołderką.Oczywiście dzieci są różne,jedym będzie przeszkadzać,innym nie-mojemu przeszkadza.

frogg to bierz szybko jakiś rutinoskorbin,albo witaminy żeby Ci się jakies chorubsko nie rozwinęlo z tego bolącego gardła.

emiliab cieszę się że ból głowy w końcu odpuścił.

Ida bo u mamy na rączkach najlepiej,co tam babcia hehe

Kania ja kawkę bardzo chętnie,ale absolutnie nie kuś mnie ciachem bo ja na ostrej diecie jestem.Pobudka o 4.30? Ołaaaa

Natolin uśmiechnij się kochana!:-)

Dobranocka oby wózek szybko do Ciebie wrócił.

dagisu ojojoj ale się porobiło,sporo tego u Ciebie.WIęc tak:mam nadzieję,że się dogadacie ze swoim,że synuś się szybko naprawi.Ponadto to uważam,że bardzo dobrze,ze się nie dajesz od początku teściowej,niech wie że masz/macie własne zdanie.Mężowi tez nie ustepuj bo później zawsze będzie ważniejsze słowo jego matki niż Twoje.Oczywiście bierz go tez sposobem,nie tylko sprzeczkami i fochem bo tak to tylko sobie pogorszysz,bo bedzie mówił że ma narzekającą żonę,której nic nie pasuje,a mamusia przeciez chce jak najlepiej.WIec sposobem kochana sposobem!

Czarodziejka - dziękuję, że pytasz. Jak na razie może być. Jutro ma być biały montaż - czyli łazienka. W poniedziałek podłogi i w środę zabudowa kuchenna. Możliwe, że za 2 tyg już koniec będzie. Buźka

reklama
Czrodziejka piekna waga Twojego Krzysia ! Super
dawidowe super ,ze wózek doszedł. Obejrzalam jaki to model i jest sliczny.
Efa zazdroszcze ogródka :-) Marzy mi się poranna kawka w ogrodzie . A na ognisko się wpraszam! :-)
dziulka super ,ze Leane taka smieszka :-) i zazdroszczę takiej wiosny :-) za gradobicie masz przechlapane :-D
happybeti jak tam walka? Wygrywasz już?
Alicja mialas superowy wieczorek . Ja tez często sobie funduje taką mini odnowę biologiczną i zawsze czuje się po tym bosko i jakos tak piękniej ;-) … 'wypaczone muzycznie' – no umarłam:-D
aniawa strasznie Ci wspolczuje ,ze tesciowa tak kiepsko sobie radzi. Ja mysle ,ze u mnie będzie dokladnie tak samo. Ze jedyne jak się będzie nim zajmowac to noszenie na rekach i ,ze wogole wszystko będzie robic po swojemu. A ciuchy (te lepsze) to chyba pochowam. Oby było lepiej u Ciebie!!!
roxi dzięki skarbie za mile słowa :-) no i za słoneczko – dotarło własnie , a co do nocek to może faktycznie on jakos potrzebuje czuc ,ze jestes blisko. Taki pomysl: moze spróbuj z pieluszką . Tzn. jak zasypia dawaj mu blisko buzi pieluszkę tertrową a jak się będzie w nocy budzil to mu ją poprawisz blizej buzki. Może podziala . U mnie maly jak zasypia w łózeczku to uwielbia mnie trzymac za palec , ale wzięłam się na sposób i daje mu w ręke nogę przytulanki :-) - działa.
Sarisa pochwal się jak zrobisz te buciki
strip bardzo Ci współczuje . Jejku kiedy się to wszystko zle skonczy? Przytulam!
Monimoni rozumiem brak czasu i zycze szybkiego uporania się z remontem. A poza tym piekny awatarek
frogg zdrówka ! Nie daj się!
Ida ciesze się ,ze wiosna zagoscila także w sypialni ;-)
dobranocka a to niefart z tym wózkiem.
Kania, roxi ja bylam na solarku jak karmilam tylko opalalam się w staniku i recznik kladlam jeszcze na piersi i było git.
Dagisu ja cie rozumiem i tez bym postawila na swoim. Tak trzymac , to Twoje wesele., Twoje dziecko i w ogóle Twoje życie. Ehhh te tesciowe :-(

no i nadal nie wiem czemu natolin jest w dołku :-/. Nati mocno przytulam i zyczę oby dolek się zakopal .
A ja mialam właśnie chwile grozy, bo mi się baterie w karuzeli wyczerpaly …. a maly spiący. No ale zasnął bez problemow bez muzyczki. Uffff .

Do góry