reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

hej dziewczyny

ale się dziś od rana narobiłam, posprzątałam całą chatę, nagotowałam żarełka, jeszcze sterta prasowania mnie czeka. No i spacer z synkami. :-)

Antonio nieźle mnie wczoraj wystraszył, prawie nic nie jadł cały dzień za to spał i spał i spał i spał. :szok::szok: Jadł o 9, 14, 17 i o 22 nie wytrzymałam i zbudziłam go na jedzenie, pomemlał trochę i zasnął i spał ciurem do 6. Dziś rano w ciągu godziny zrobił mega kupę 3 razy i chyba wszystko wróciło do normy bo już później jadł normalnie co 2-3h. Ale dzień śpiocha ma nadal. Zauważyłam, że od czasu jak nauczył się ssać kciuka to śpi o wiele dłużej. po prostu jak coś go wybudza to paluch wędruje do buzi i dziecię śpi dłużej.

fogia współczuję tego latania za "wielebnym". Oni chyba myślą że nie masz co robić tylko go szukać:happy2:
myślą tak na pewno, dlatego ja chodzę załatwiać te wszystkie sprawy z moimi chłopakami. Niech księżulo zobaczy co znaczy życie z dwójką małych rozrabiaków.:-D:-D:-D

Fogia to faktycznie w święta o wiele większe chrzciny by was czekały, może jednak masz rację że chcesz po, ja też nie lubię wielkich uroczystości :no::no:
ja to bym jeszcze przebolała gdyby impreza była w knajpie tak jak planowaliśmy ale niestety musimy się trzymać za kieszeń ze względu na plany mieszkaniowe. Poza tym różnica w liczbie gości w święta, a po świętach to aż 8 osób.

reklama
fogia ale masz śpioszka, ja też się kiedyś bałam jak Ola była malutka i spała całą noc, na początku ją budziłam, ale była jeszcze bardziej wkurzona więc dałam jej spokój, szkoda że teraz nie przesypia całych nocek :baffled: pracowita z Ciebie dziewczyna :tak:

Maltanka a jaką książkę czytasz?

aneta czytam Emilly Giffin "Coś pożyczonego"

nie ma co zastanawiać się...widziałaś jak Hubcio sobie dobrze radzi:tak:
Dziecko na hulajnodze - trening przez zabawę - Aktywni

;-);-);-)

Zauważyłam, że od czasu jak nauczył się ssać kciuka to śpi o wiele dłużej. po prostu jak coś go wybudza to paluch wędruje do buzi i dziecię śpi dłużej.

fogia to daj mu smoczek, o palcu słyszałam bardzo dużo negatywnych opinii, zresztą smoczek oduczysz, a palucha nie:sorry2:

fogia to daj mu smoczek, o palcu słyszałam bardzo dużo negatywnych opinii, zresztą smoczek oduczysz, a palucha nie:sorry2:

to samo mi dzisiaj lekarz mówił, pytałam go o smoczka, bo Ola czasami ssie palca, a smoczka nie dawaliśmy prawie nigdy, i wolałabym nie dawać

widać już u niej dwie dolne jedynki jak się próbują przebić, na razie dziąsła są mocno białe w tych miejscach :tak:

fogia ale masz śpioszka, ja też się kiedyś bałam jak Ola była malutka i spała całą noc, na początku ją budziłam, ale była jeszcze bardziej wkurzona więc dałam jej spokój, szkoda że teraz nie przesypia całych nocek :baffled: pracowita z Ciebie dziewczyna :tak:
ja generalnie Antiego nie budzę o ile wiem, że jadł normalnie. Wczoraj to był wyjątek.

myślisz, że nie próbowałam? :dry: Tylko, że Anti za smokiem nie przepada. Jeszcze jak był mniejszy to łaskawie trochę go possał, a teraz jak tylko poczuje że mu go wkładam do buzi to jest taki krzyk jakbym mu krzywdę robiła. :szok: :szok::szok:

Też bym wolała aby ssał smoka ale co poradzę?

A z tym ssaniem palucha to wiem jak jest ciężko oduczyć. Miałam uczennicę która będąc jeszcze w 3 klasie szkoły podstawowej lubiła pociągnąć palucha. :-(

Madzienka pokażę, pokażę już i tą chustę obiecałam wstawić.............:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Karlita, tu do "naszych" rehabilitantów z J&J - Przychodnia Sanus na ul.Kiwerskiego 3 w Lublinie.

hehe tak tyle wiem ;) ale już znalazłam maila do tej dziewczyny :D zobaczymy co odpisze ;)

Talia na razie mam wypisane 10 zabiegów tak dokładnie teraz małego obserwuję to w sumie aż tak często nie zaciska tych piatek ;-)

Madzieńka ale Jula pomyka na hulajnodze :-)

maltanka jak Hubcio sobie dobrze radzi to trzeba pomysleć o hulajnodze :-) gdyby nie wózek tpo pewnie Gabi też by dostała hulajnoge na urodziny ;-)

Fogia tylko się cieszyć że mały tak dobrze sypia :-)
kochana sprawdzałaś inne marki smoczków ?? np u nas tylko avent jest tolerowany ;-) reszta jest be ;) a i avent w sumie jak mały nie chce to nie weźmie ;-)
po kciukach dzieci mają większe zniekształcenia zgryzu no i kciuka później trudnij odzwyczaić :-)

dzisiaj przez Gabi mam rozcięty nos ... normalnie to był zamach na moje życie ;-)

Madziu, Maltanka, M ma stałą pensję a za efektywność;-);-) jest premia:tak:. Wizyty u klientów pełna kultura ale wczoraj na sam koniec jedna babka go wkurzyła, bo się umawiała i jak zajechał to przełożyła termin na piątek to wspomniał jej że firma przekaże sprawę do organów bardziej egzekwujących - tyle mogę napisać;-):sorry2:.
Fogia, Lulian jest niuchowo-kciukowy - w przedszkolu śpi bez tych dodatków ale w domu ciężko, Pawełek na razie tylko z niuchą(tetrówką) śpi.:tak:
Karlita, a co to z Gabi wojowniczka się zrobiła? Ale wszystko już OK?

reklama
nie no wszystko ok tylko mój nos ucierpiał ... Jak karmiłam Norberta gabi porozstawiała przy łózku buty z szafki - oczywiście jak grochem o ściane mówie - żeby tego nie robila - i wstawałam od Norberta chciałam postawić nogę między buty a Gabi w tym czasie rzucila mi pod nogi taką rokę na której sie posliznęłam i poleciałam - zanim złapałam sie fotela walnęłam nosem o rączkę od wózka ...

aktualnie po wielkiej histerii mała właśnie padła ... mam dość!!! MAM DOŚĆ MAM DOŚĆ!!!!

Do góry