reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

natolin ja tobie chyba wcale nie bede gotować :baffled:
nie zajarzyłam...
a co do miejsca zamieszkania to mowa była o mokotowie z tego co pamiętam, ale skoro to nie Ty to teraz mi chodzi po głowie kto to mógł być jeśli nie Ty, nie ja, nie dawidowe, nie rzutka to kto jest jeszcze z okolic...

DOBRANOCKA Ty się nie możesz denerwować :-*
zaraz, ale jak to? ominęłaś w sumie najważniejsze USG? czy byłaś na USG, ale po prostu bez tych pomiarów? bo przecież na tym usg oprócz tego czy zespół downa to jeszcze inne rzeczy chyba można wykryć
IDA daj znać jak wrócisz od lekarza?
SHENEEY podoba mi się Twój plan dnia, szkoda, że u mnie niemożliwy do zrealizowania...
MONIMONI nie wiem jak to się stało, może za dużo tego buraka wrzuciłam, w każdym razie w pewnym momencie się zatrzymał i zaczął dymek iść z kabla :-(
DAWIDOWE też tak mam z szykowaniem się
MALA MI dokładnie pewnie tak go spaliłam, choć używam go od dawna. chyba teraz kupię jakiś najtańszy...

reklama
Natolin nie zazdraszaczam spalenia blendera:szok:
Tak piszesz o mokotowie więc i ja wtrące swoje trzy grosze i informuje że weekend majowy najprawdopodobniej będę spędzała w wawie na ursynowie (w moim starym mieszkanku) bo mój wyjazd w góry został przełożony w czasie....więc jeśli któraś miałabym ochotę na spotkanie to pisać:-):-)

hihi przyjechała do mnie babcia (kochana kobieta) więc Miłosz ma opiekę a ja mam czas na obijanie się przed kompem...hurrrraaaa:-)

dzięki dziewczyny, mam pytanie na szybko, bo zaraz wychodzę - czy któraś z Was blenderowała dla dziecka posiłki tą końcówką Zobacz załącznik 346175
bo ja zawsze takim rozdrabniaczem co jest z zamykanym pojemniczkiem i nie wiem czy wystarczy jak kupię takie coś jak na zdjęciu?
pomóżcie proszę

dobranocka, mamaagusi a te genetyczne to z jakiegoś powodu chciałyście lub nie chciałyście robić, czy tak profilaktycznie ? pytam z ciekawości bo zawsze myślałam że to lekarz zleca.

DOBRANOCKA Ty się nie możesz denerwować :-*
zaraz, ale jak to? ominęłaś w sumie najważniejsze USG? czy byłaś na USG, ale po prostu bez tych pomiarów? bo przecież na tym usg oprócz tego czy zespół downa to jeszcze inne rzeczy chyba można wykryć

Nati, ja spaliłam blender robiąc masło orzechowe z orzeszków ziemnych :D Drugi dostałam od Brata na urodziny. Sam główny blender bo akcesoria mam z poprzedniego.

A co do usg, to te 12-14 tydzień "najważniejsze" miałam robione ale normalnie, na wizycie u mojego gina, u którego prowadzę ciażę. Na te prenatalne zaprosiła mnie lekarka ze szpitala (gdzie chodzę do przychodni jak coś się dzieje albo do mojego gina nie ma miejsca na przykład, no i na dodatek szpital mam 5 minut od domu). Tam też mam kartę ciaży. Tam mają super aparat, no i za friko mi chceli zrobić. Za jakiś czas tam pewnie się pojawię, bo na takim usg można wykryć na przykład wady serca czy innych narządów (wtedy dziecko zaraz po porodzie ma szanse na operację na przykład). No i nie szaleję z tym usg, dotąd miałam robione już 2 razy, więc moim zdaniem spokojnie wystarczy.

EDIT:
Blendowałam dotąd tylko w pojemniczku, taką końcówkę mam ale nie próbowałam.

Ostatnia edycja:
aaa, to rozumiem już dobranocka. Ja na tym etapie ciąży miałam tylko jedno.
no właśnie o wykrywaniu tych różnych wad typu wady serca ja myślałam głównie.
a skoro jesteś to może mi pomożesz z tym blenderem?? pliss...

ja mam taki blender. tzn podobny taki właśnie bez zamykanego pojemniczka jeśli o to ci chodzi. jest tak jak na zdjęciu że osobno blender i osobno taki kubeczek do tego. i przynajmniej mój spisuje się bardzo dobrze

reklama
a wracając jeszcze do badań genetycznych to właśnie ja też miałam tylko takie jeśl ihcodzi o wadę serca itd ogólnie o wady wrodzone nie genetyczne

Do góry