reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
NAT: od stycznia albo powrót do starej pracy na 3/4 etatu (mogę sobie wbierać zmiany popołudniowe czyli od 14 mniej więcej) a Młoda na te kilka h do prywatnego żłobka albo jakaś praca na umowę dzieło a tam dalej wychowawczy....

Mama odprawiona. Dzieć ululany. D. przed konsolą. Czyli standardy dnia codziennego. Jutro wieczorem ma do nas teściowa zawitać a ja już od dzisiejszego południa staram się na ten nalot jakoś psychicznie nastawić. Obym miała jutro lepsiejszy dzień bo jak wybuchnę to będzie wojna.....

MAŁA_MI::wściekła/y::no::angry::crazy::wściekła/y: ja nie wiem jak ty z tą jędzą dajesz jeszcze radę :confused:
EFA: kiedy następne palenisko? bo nie wiem z jaką datą teścowej zaproszenie do Ciebie wystawic ;-)
DZIULKA - trzymam kciuki aby udało się znaleźć jakąś pracę:)

MAKUC ja trzymam kciukolce za twoja. a tesciwoej kup miotle i mocne baterie to daleko zaleci:ppppppp w kazdym razie do poprzedniej nie wroce za cholere, nie chce! wole bezrobocie i kiblowac w domu w lato.

DZIULKA - to dokładnie tak jak i ja. Bronię się rękami i nogami przed powrotem na "stare śmieci". Co do teściowej to przyda się oj przyda. Dzisiaj jakz mamą o niej rozmawiałam to mówiłam na nia per "Pani" hehe aż moja mamuś oczy robiła, że niby rodzina a ja tak oficjalnie o się tym babsztylu wyrażam;)

Mała mi gratuluję wyjazdu. W końcu trochę odpoczniecie psychicznie.

Makuc do mojej ex-teściowej nigdy nie zwróciłam się inaczej niż per "pani".

DZIULKA - to dokładnie tak jak i ja. Bronię się rękami i nogami przed powrotem na "stare śmieci". Co do teściowej to przyda się oj przyda. Dzisiaj jakz mamą o niej rozmawiałam to mówiłam na nia per "Pani" hehe aż moja mamuś oczy robiła, że niby rodzina a ja tak oficjalnie o się tym babsztylu wyrażam;)

ja do mojej eks tesciwoej bezimiennie-mamo nie przeszlo mi przez gardlo!!! matke mam tylko jedna!!! a do obecnej tesciwoej na TY i po imieniu:) a do twojej nie mozesz sie zwracac "czarownico??"

mała_mi super z tym wyjazdem,odstresujesz się i "naładujesz bateryjki" :tak:
Dziulka oby Ci się udało z pracą,ja do swojej też raczej nie mam ochoty wracać.
makuc oby teściowa nie dała Ci popalić.Normalnie powinnyśmy chyba wątek założyć o teściowych hehe:-D:rofl2:
Efa miłych snów!

Tak Sugar pytala o ten wątek rozpakowanych i sobie weszłam,żeby powspominać i widzę,że sporo z nas tam wcale nie ma :no:
Ja dziś wcześniej uciekam spać,właściwie to zaraz.Miłych snów laski,do jutra:-)

ja do mojej eks tesciwoej bezimiennie-mamo nie przeszlo mi przez gardlo!!! matke mam tylko jedna!!! a do obecnej tesciwoej na TY i po imieniu:) a do twojej nie mozesz sie zwracac "czarownico??"

Ja teraz mam dylemat jak się zwracać do obecnej teściówki. Proponowała mi albo mamo, albo po imieniu- jak wolę. Wbrew pozorom chyba łatwiej mi będzie mamo. Jakoś dziwnie bym się czuła mówiąc jej per "ty". Póki co zapominam się i z przyzwyczajenia ciągle jest "pani".

aniawa: boszzz ja nie wiem skąd się takie baby biorą? co do aktualnej teściowki to przynajmniej masz jakiś wybór, bo u mnie to szkoda gadac po prostu.
dziulka: ano:) już sobie jej minę wyobrażam jak by coś takiego usłyszała :D :D :D a do mówienia jej na "ty" też się nie mogę zmusić. Ech....
czarodziejka: bez kitu:) chociaż ja to bym jednak za ponownym rozpaleniem stosu u EFY była :growl::growl::growl:

* przeglądam właśnie ogłoszenia o pracę: sama akwizycja i sprzątanie :/ aaaaaaaaaaa

Ostatnia edycja:
Ja teraz mam dylemat jak się zwracać do obecnej teściówki. Proponowała mi albo mamo, albo po imieniu- jak wolę. Wbrew pozorom chyba łatwiej mi będzie mamo. Jakoś dziwnie bym się czuła mówiąc jej per "ty". Póki co zapominam się i z przyzwyczajenia ciągle jest "pani".

szczerze ci powiem ze na poczatku ze 3 razy powiedziala mamo ale jakos dziwnie mi bylo. a teraz wiem ze mowienie na TY rozluznilo atmosfere i tesciwoa traktuje jak dobra przyjaciolke- serio-poza skapstwem jesli chodzi o kase i prezenty i gotowaniem zarcia bez przypraw -nic nie moge jej zarzucic. duzo nam pomogla, jak musze jechac gdzies bez Leanderki to 60kiloskow przyjedzie i zostaje z malutka. pomogla nam przy weselu finansowo-bank nam nie chcial dac pozyczki-one swoje oszczednosci na pozniejszy spadek dla meza i jego siory przeznaczyla dla nas- splacamy jej po troszku, doslownie po kawaleczku bo nam teraz ciezko. ale do pomocy i w ogole do zyciai gadki jest superowa. nie rozumiem jak moj tesciu mogl zdradzic ja dla takiej brzydkiej wrednej baby z ktora jest!!! noz wm iorde

reklama
Do góry