reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2011

hmm no wlasnie ja sie zastanawiam , bo wszedzie czytam , ze teraz macica jest na wysokosci 4cm w dol od pepka , mniej wiecej po srodku miedzy spojeniem lonowym , a pepkiem ... wiec teoretycznie dzidzia raczej nie mogla sie ruszac kolo pepka
ehh skomplikowane to jest :)

Ja zawsze czuje dosłownie "nad psiochą"

A w okolicach pępka często jak leżę i położę rękę na brzuch to czuje "serce"w brzuchu...nie wiem czy to moje czy co....
tez tak macie?

reklama
Ja zawsze czuje dosłownie "nad psiochą"

A w okolicach pępka często jak leżę i położę rękę na brzuch to czuje "serce"w brzuchu...nie wiem czy to moje czy co....
tez tak macie?

no wlasnie te delikatne ruchy tez czuje nad mala :) i jak wczoraj bylam u gina to specjalnie sie pytalam i podpatrywalam na USG gdzie jest dokladnie dziecko :)

a to serce to twoje raczej :) ja mam to samo , zreszta ja zawsze tak mialam i bez ciazy :/ az mi czasami brzuch skacze hehe

To mnie Asionek zastanowiłaś bo ja czuję czasami takie podskakiwanie pulsowanie z prawej strony ale wlasnie tak nisko prawie blisko pachwiny i cholercia już wie czy to mój maluch czy co;-)

a ja ciagle jeszcze czekam, choc czasami wydaje mi sie ze cos czuje, ale tylko tak przelotnie i potem dlugo cisza
juz nie moge sie dozekac tych zdecydowanych kuksancow

ale sie najadlam, zaszalelismy w tureckim sklepie i nakupowalismy smakowych twarozkow i oliwek
mniam, jeszcze mi slinka leci choc po twarozku z awokado juz tylko puste opakowanie swieci
a Jas jak sie przyssal do oliwki to nie moglismy mu jej zabrac
a slone byly az buzie wykrzywialo, jemu smakowalo

a ja czuje od 4 dni malucha :) wczoraj strasznie szalal jak pilam sok owocowy :) chyba z 2 godziny tanczyl. i wiem napewno ze to dziecko bo nigdy nie czulam czegos takiego. raz rusza nozkami, a raz jakby glowka. w kazdym badz razie raz czuje z jednej strony, raz z drugiej :)) najbardziej jak leze albo siedze, na stojaco wcale. i wlasnie pod pepkiem

ja ostatnio tez sypiam dobrze :) nie ma porownania do bezsennych nocy przez pierwsze miesiace :/

hmm no wlasnie ja sie zastanawiam , bo wszedzie czytam , ze teraz macica jest na wysokosci 4cm w dol od pepka , mniej wiecej po srodku miedzy spojeniem lonowym , a pepkiem ... wiec teoretycznie dzidzia raczej nie mogla sie ruszac kolo pepka
ehh skomplikowane to jest :)

Zazdroszcze spania ;) ja max 6 godzin w nocy... pocieszam sie tylko ze do pazdziernika to juz tak bede przyzwyczajona do malej dawki snu ze latwiej mi bedzie :)

Dziwne z ta macica... u mnie 4 cm pod pepkiem to brzuch sie konczy - ja mam go dosyc wysoko od 16 tygodnia (wczesniej byl nisko i caly czas czulam ucisk na pecherz). takze ja ruchy czuje glownie w okolicy pepka.

reklama
Do góry