reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2011

o nie maz ginekolog!To horror,mi by sie wydawalo ze on za kazdym razem by fachowym okiem ogladal:baffled::no:
Dokładnie!!!!a ponadto sama świadomość ze 8 h dziennie dotyka "tam" "różne"baby....

Tak oczekuje czwartego dziecka, bardzo mnie ciaza zaskoczyła tymbardziej ze w tym czerwcu mam obronę (licencjat) i myslę iśc dalej sie uczyc.
Pozostałe dzieci w wieku 11 lat córka, 10 lat córka i 8 lat syn.

no to pięknie Aniu!!!!!Pomoc bedzie nie z tej ziemi!!!!Zwłaszcza od dziewczynek:)

No nie powiem tez jestem ciekawska i czekam na potwierdzenie plci (albo i niespodzianke, ze cos sie zmienilo:)) Wiecej dzieci nie planujemy, a zarowno chcialabym miec druga corcie jak i synka, wiec jak sie wyjasni to bede mogla juz konkretnie imie wymyslac i cos kupowac dla malucha, bo tak to mi sie jakos bezosobowo wydaje.... Ale przede wszystkim wzgledy zdrowotne najwazniejsze:)) Tak czy siak trudno o cierpliwosc:)

Ja mam tak samo-jakos nic mi sie nie chce kupować bo nie znam płci...na razie mówie "do niego" w rodzaju meskim jako do dzidziusia...:-D:-D:-D
Cześć dziewczyny,

dziś miałam dzień męczący .. ale wreszcie wszystkie formalności z mieszkaniem załatwione :) Tylko czekać aż się wyprowadzą, myslę że pod koniec tygodnia już dostaniemy klucze :)

Odebrałam wypis ze szpitala, dostałam recepty na leki i tyle, jutro jeszcze po zwolnienie bo dziś ordynator już wyszedł. Czuję się lepiej, dzidziuś spokojny ale położę się to sie pewnie odezwie :)

Witam nowe mamusie :)

ciesze sie ze z mieszkankiem oki i ze wyniki dobre;)

Jeszcze na chwilke z wieczorka zagladnelam sobie:)

Pysia, usg polowkowe mam 18 maja w szpitalu, a do swojej ginki ide 25... W sumie, to nie mam co narzekac, bo po tym co widze ze dziewczyny na wyspach, czy skandynawii maja, to i tak powinnam czuc sie rozpieszczona, bo jednak wizyty co miesiac mam u lekarki, usg tez pare razy bylo, a i prywatnie nie taki majatek...
U nas usg w zasadzie wykonuja technicy, ale zawsze pozniej lekarz przychodzi z wynikami i komentarzem, wiec nie jest najgorzej...
No i ogolnie juz malo jajka nie zniose zeby ten tydzien z haczykiem przeczekac

Fajnie piszesz "z wieczora" a u nas 3 rano,zapomniałam,ze tam jest przesuniecie czasowe:)

Wiecie od kiedy maluch może mieć czkawke?Bo ja np.teraz siedze przy kompie a on mnie systematycznie puka...jakby miał czkawke:) usiadłam inaczej,bo może mu ciasno,ale chyba nie pomogło:) piekne uczucie:):):))))

ja dzis zapraszam na placki ziemniaczane z młodych ziemniaczków, zrobię mężowi,choć mnie wkurza od wczoraj bo nic nie zjada w pracy...

młoda pochłonęła wczorajszą botwinke w podwójnej porcji:)

reklama
agadaria może mieć czkawkę ale nie wiem czy to da się wyczuć na tym etapie. Jak byłam z moją w ciąży to w ostatnim trymestrze nawet ja było słychać jak czkała :-) i brzuch wtedy mi tak śmiesznie skakał.

A mi mdłości (tzn nie mdłości a wymioty poranne bez ostrzeżenia) wróciły...a już myślałam że na tym etapie już mam to z głowy...i znów apetyt straciłam.:baffled:

Ja się borykam z kolei z innym problemem, mluszek aż za bardzo się rusza. Już gołym okiem widać jak mi brzuch naciąga (trwa to sekundę i znów i znów) i się martwię czy wszystko ok. Mam wizytę za tydzień wreszcie więc się dowiem w końcu co się tam u niego dzieje.

Hej Dziewczyny,

Ja dziś mega nie wyspana ponieważ jakaś suka w okolicy miała cieczkę i mój labek wył od 3 nad ranem po czym ta suka przeszła do nas przez ogrodzenie ale na ogrodek i mój piesio nie mógł sie tam dostac w związku z tym on wył i inne psy wyły które stały pod moim domem mówie wam wstał M i pogonił towarzystwo no ale o 5 nad ranem znów była powtórka :wściekła/y:

A ja wczoraj usnełam na kanapie na brzuchu i znów mam schizę że dzidziusia zgniotłam zwłaszcza ze jak wstałam to mnie wszystko kuło w burzchu ehhhh ja chce żeby był już poniedziałek (mam wizytę u ginka):-(

Cześć dziewczyny,
dziś miałam dzień męczący .. ale wreszcie wszystkie formalności z mieszkaniem załatwione :) Tylko czekać aż się wyprowadzą, myslę że pod koniec tygodnia już dostaniemy klucze :)
Odebrałam wypis ze szpitala, dostałam recepty na leki i tyle, jutro jeszcze po zwolnienie bo dziś ordynator już wyszedł. Czuję się lepiej, dzidziuś spokojny ale położę się to sie pewnie odezwie :)

To super z mieszkankiem :-) Bedziecie robic jakis remont?

ja mam tak samo-jakos nic mi sie nie chce kupować bo nie znam płci...na razie mówie "do niego" w rodzaju meskim jako do dzidziusia...:-D:-D:-D

ja dzis zapraszam na placki ziemniaczane z młodych ziemniaczków, zrobię mężowi,choć mnie wkurza od wczoraj bo nic nie zjada w pracy...

Ja tez dopoki nie bede pewna nic nie kupuje. :-D widze ze mamy takie samo menu ja dzisiaj tez jeszcze mam placki bo z wczoraj mi masa zostala no i botwinke bede zaraz gotowac :-)

marti mi sie nadal zdarza zasnac na brzuchu, mam nadzieje ze nie zaszkodze dzidzi bo brzuchol z rana to jeszcze mam maly.

Ostatnia edycja:
Marti psy też mają potrzeby...my bawiłyśmy się w styczniu...:) teraz ich czas...hehehe

aa ja na brzuku niekiedy jeszcze śpię..... ja nie wiem dlaczego nie mam żadnych obaw o dzidziusie....poprostu myślę że musi być dobrze i kropka....

Marti psy też mają potrzeby...my bawiłyśmy się w styczniu...:) teraz ich czas...hehehe

aa ja na brzuku niekiedy jeszcze śpię..... ja nie wiem dlaczego nie mam żadnych obaw o dzidziusie....poprostu myślę że musi być dobrze i kropka....

Właśnie masz rację musi być dobrze i kropka :tak:
No tak tylko my się tak bawilismy że nie słyszało nas pół osiedla ;-)

Uwielbiam spać na brzuchu ale ostatnimi czasy już mnie boli jak się tak położę i w nocy mi się śni że ktoś zgniata mi brzuch. Też się tym martwię i zaczęłam się kontrolować, budzę się kilka razy w nocy przy zmianie pozycji :-)

U nas kotka się puszcza i stado kotów z obłędem w oczach gania i miałczy wokół domu :-)

Jeszcze na chwilke z wieczorka zagladnelam sobie:)

Pysia, usg polowkowe mam 18 maja w szpitalu, a do swojej ginki ide 25... W sumie, to nie mam co narzekac, bo po tym co widze ze dziewczyny na wyspach, czy skandynawii maja, to i tak powinnam czuc sie rozpieszczona, bo jednak wizyty co miesiac mam u lekarki, usg tez pare razy bylo, a i prywatnie nie taki majatek...
U nas usg w zasadzie wykonuja technicy, ale zawsze pozniej lekarz przychodzi z wynikami i komentarzem, wiec nie jest najgorzej...
No i ogolnie juz malo jajka nie zniose zeby ten tydzien z haczykiem przeczekac:tak:

Elifit, no to gratulacje, juz jedna noga w nowym mieszkanku jestescie:tak:

no to masz szczescie :)) fajnie przynejmniej mniej stresowo przejdziesz ciaze :)
ja mam wizyte 30 maja u swojego gin , a 14 czerwca juz gdzie inndziej polowkowe :)

Wiecie od kiedy maluch może mieć czkawke?Bo ja np.teraz siedze przy kompie a on mnie systematycznie puka...jakby miał czkawke:) usiadłam inaczej,bo może mu ciasno,ale chyba nie pomogło:) piekne uczucie:):):))))

Aga w mojej knidze pisze , ze wlasnie od 18tc dziecko uczy sie czkac :) tak wiec jak najbardziej mozliwe !! nawet mozna poczuc szczegolnie w kolejnej ciazy :) fajnie ci !!

agadaria może mieć czkawkę ale nie wiem czy to da się wyczuć na tym etapie. Jak byłam z moją w ciąży to w ostatnim trymestrze nawet ja było słychać jak czkała :-) i brzuch wtedy mi tak śmiesznie skakał.

A mi mdłości (tzn nie mdłości a wymioty poranne bez ostrzeżenia) wróciły...a już myślałam że na tym etapie już mam to z głowy...i znów apetyt straciłam.:baffled:

Ja się borykam z kolei z innym problemem, mluszek aż za bardzo się rusza. Już gołym okiem widać jak mi brzuch naciąga (trwa to sekundę i znów i znów) i się martwię czy wszystko ok. Mam wizytę za tydzień wreszcie więc się dowiem w końcu co się tam u niego dzieje.

wspolczuje mdlosci :((
a maluszek moze bardzo aktywny jest ?? na tym etapie to raczej nic mu nie grozi takiego wiec glowa do gory i ciesz sie ruchami :)

Hej Dziewczyny,

Ja dziś mega nie wyspana ponieważ jakaś suka w okolicy miała cieczkę i mój labek wył od 3 nad ranem po czym ta suka przeszła do nas przez ogrodzenie ale na ogrodek i mój piesio nie mógł sie tam dostac w związku z tym on wył i inne psy wyły które stały pod moim domem mówie wam wstał M i pogonił towarzystwo no ale o 5 nad ranem znów była powtórka :wściekła/y:

A ja wczoraj usnełam na kanapie na brzuchu i znów mam schizę że dzidziusia zgniotłam zwłaszcza ze jak wstałam to mnie wszystko kuło w burzchu ehhhh ja chce żeby był już poniedziałek (mam wizytę u ginka):-(

o matko hehee, to niezla noc mieliscie :)
ja juz nie sypiam na brzuchu , jakos sie boje
na plecach pisze zeby juz po 4 miesiacu tez nie spac ...
i tak spie na bokach , a rano boli mnie wszystko tam i biodra tez :(
macie tak moze ??

reklama
Asionek mnie wlasnie strasznie biodra bola jak za duzo na boku leze, jak mam poduszke miedzy kolanami to troche mi lepiej.

Marti my mamy zolwia ladowego i na szczescie nie wyje :-) ale czasami przez cala noc probuje przekopac sie przez scianke akwarium, taki odglos pazurow na szkle tez masakra hehe

Do góry