reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październikowe Mamy 2010

cały dzień w rozjazdach...rano urzędy i fryzjer,póżniej spacerek a na końcu zakupy (na ten miesiąc limit kasy do wydania został wyczerpany):-(ale za to dorobiłam się kilku wygodnych rzeczy:-)

Kasis przytulam:*
Monimoni super że z Lenką wszystko ok:-)
Ida (Sierpniowa,Wieczorna,Nocna,24 h) życzę Ci jak najlepszego nastroju...żebyś jak to mówisz swoje marudzenie zamieniła na jakiś jak najbardziej optymistyczny akcent:-)
Dobranocka nie przytyłaś dużo...kurcze jak ten czas leci (to już 17 tydz) jeszcze trochę i Maleństwo będzie z Wami.SUPER:-)
Doris jak najmniej bolesnego powrotu do pracy:-)
Kroma zdrówka dla synka:-)

Pozdrawiam wszystkie mamuśki...zarówno te trzeźwe jak i te pijące(ja o dziwo dzisiaj o suchym pysku)i życzę dobrej nocy:-)

reklama
MAKUC no bo w koncu cala ciaze se odmawialysmy, karmienie z cycka- zero picia, noz kurde kiedys odbic trzeba nie??????????????

znikam do wyrka i trzymajcie kciuki zeby mloda nie dawala koncertu w nocy zebym mogla z mezusiem pospac normalnie -nie wpsomne ze na dworze teraz jest 22 stopnie!!!!!! mam nadzieje ze jakos damy rade. jutro chyba kupie w razie cos przeciwbolowe dla malej bo jak ona bedzie tak wyc z bolu jak do niedawna w glos 1.5h to ja wyskocze z okna.

DAGISU- w PL sa nocne a u nas po 22h nawet na stacji benzynowej jest zakaz sprzedazy alkoholu, wiec jak ktos se zapasu nie zrobi to klapa.

jutro w poludnie moja mamap rzyjdzie do malej a ja jade z cv w swiat dalej bo dzisiaj zas dostalam odpowiedz na NIE. chyba zmienie CV i naklamie ze jestem po ogolniaku to moze przestana mnie wkurzac ci wielcy "pracodawcy".za duzo dyplomow jak widac nie poplaca, za malo tez jest zle... noz w morde.

nic zwijam lapcia i ide lulu :************************ cmokusiam was mocno

hejo jestem juz u siebie. Zuzka tak dlugo nie była i się rozglądała, że hohoho

Kasis :*
Doris :*
Dobranocka 3,5 to naprawdę malutko :) i ja tak myślę, że jesteś teraz coraz piękniejsza :)
Idku ja wizyta u dermatologa?
Mamagusi a nie zapytalas o tego siniaka? W sumie to niewiem czy do d....... ta lekarka,ale skoro nie zauwazyła to chyba cosik nie tak...
Roxi gdzieś Ty? I Czarodziejka?I Magnolia?, Kahaa odkąd w Pl zawitała to o BB zapomniała. i reszta mamuś gdzie Wy jesteście???

Juz nie pamietam co wiecej - Wojewodzki mnie rozprasza ehh

Żeby za pięknie nie było,to dzis powrót do pobudek o 3.00:baffled:.Pomogło posmarowanie dziąsełka i poszła spać,ale ja juz nie....Widzę ten drugi ząbek tuż pod powierzchnią,wygląda na to,że lada dzień się wykluje.Ale i tak jest o niebo lepiej,niż przy pierwszym,choć może za wcześnie na radość,może jeszcze się zdążę pomęczyć z wyjącym dzieciem...:-(M. dostał wczoraj maila z Fr.,żeby przyjechał na piątek,więc trochę z zaskoczenia okazało się,że to już....ech...i znowu sama do końca czerwca....:-(.Ale cieszę się,że on się mógł nacieszyć pierwszym ząbkiem,radosnym "Tata" czy innymi ważnymi momentami i umiejętnościami Niuni:tak:
Dziulka,a to mnie zaskoczyłaś,że we Fr. zakaz sprzedaży alkoholu po 22!:szok:Zawsze myślałam,że tam mają zdroworozsądkowe podejście do tematu,zwłaszcza podobało mi się,że np. w nocy mogliśmy wziąć butelkę wina,iść na spacer,usiąść sobie w fajnym miejscu i jak mnóstwo innych ludzi napić się,pogadać i żadna policja nie ganiała za to...cóż,coś za coś...A tak jeszcze w temacie alkoholu,to zauważyłam,że odstaję:zawstydzona/y:;-).Chyba naprawdę ciąża i karmienie to taki odwyk był,że teraz ciężko mi sie "wciągnąć" z powrotem...nieraz mam ochotę na Reddsa np.,kupię i...nie wchodzi...To samo z czerwonym winem,które zawsze uwielbiałam...Tak jak w weekend u Siostry- ona z M. kończyli butelkę,a ja wciąż miałam te swoje pół szklaneczki...Ech,gdzie te czasy,kiedy z kumplem umawialiśmy się,że sie musimy wreszcie razem upić...Prosiliśmy barmana o najmocniejsze drinki(Kapitany,jeśli wiecie,o co kaman;-)).Skończyło sie na tym,że on sie upił i musiałam go ciągnąć do domu:baffled:.A jeszcze sie ze mna kłócił,że to nie ta droga.Kazałam mu sie zamknąć,bo chyba lepiej wiem,gdzie mieszkam:dry:.A ten uparcie swoje"Nie,to nie tu,gdzie ty mnie prowadzisz?":-DNo,ale warto było sie pomęczyć,żeby potem móc się nabijać z niego przy każdej okazji:-D:-D:-D.
Monimoni,dobrze,że lekarz cie uspokoił:-):tak:.
Mamaagusi,a może to "odgniecenie" od pełzania,dzieci mają delikatną skórkę i takie siniaki to będzie nasz chleb powszedni jeszcze ładnych parę latek:tak:.
Kasis,nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić,jak sie czujesz...Trzymaj sie,kochana...:***
Efa ,gratulejszyny dla Olusia - on faktycznie nam tu poziom zawyża:-):tak:.
Dorisku,ech...ta nasza szara rzeczywistość...mam nadzieje,że powrót do pracy przejdzie u Was w miarę bezboleśnie...:***
Dobranocka,a co to jest 3,5 kg,jak Ty juz zaraz na półmetku będziesz:-)...Kurczę,jak ten czas leci....:tak:
Iduś,nie smutaj...:***...Ja chcę moją dawną Idę,co mnie do łez rozbawiała...Kosmici,oddawać IDĘ!!!!
Dziekujemy wszystkim pięknie za życzenia:-)
Dziś urodzinki obchodzą
Hania
Wikusia
Agusia
Natalka
Same dziewczynki:-).Pszczylaszczka,Monia,Mamaagusi,Elusia- Gratulacje i wszystkiego najnaj dla Was i córeczek:-):-):-):tak:

Ostatnia edycja:
Witam o poranku. Wczoraj budziliśmy się z duchoty a dzisiaj mądra mamusia otworzyła okno a nie nakryła dziecka. W efekcie obudził się z katarem o 5:00 :-( Dobrze, że po okryciu kołderką mimo wszystko udało się nam dospać do 6:30. Za oknem kolejny piękny dzień, więc zaraz uciekamy na powietrze.

Pszczylaszczka,Monia,Mamaagusi,Elusia- suwaczkowe gratulacje. Najlepszego!!!!!

Hejka, nocka z pobudkami, teraz drzemie, u mnie w pracy awaria więc czekam aż ruszą z kopyta... trochę mnie wczoraj przysmażyło na tej solarce ale co tam :-) Piękna dziś pogoda u Nas więc jak młoda się obudzi to kaszka do buźki i na spacer z babcią bo ja niestety ale muszę siedzieć w chałupie i klepać...
Ale dostałam wczoraj pochwałę od "przełożonej" i robię teraz coś innego :-) nic wielkiego ale ta pochwała mnie podbudowała :-)

Pszczylaszczka, Monia, Mamaagusi, Elusia wielkie gratki suwaczkowe dla Was i Waszych Skarbów !!!
Ida jak te Twoje pieprzyki? skonsultowałaś je?
Dziulka trzymam kciuki, żeby kolejny dzień poszukiwania pracy był owocny !!!
Happybeti jak się już ten drugi przebije to się na chwilkę uspokoi :-) a potem kolejny skok nas wszystkie czeka... (33 tydzień, czyli dobrze licząc mojej od poniedziałku powinien się zacząć) a mam wrażenie że już się zaczął...., a co do alkoholi to fakt dla mnie też ciąża i karmienie to jeden wielki odwyk od palenia i drinkowania heh, do palenia nie wróciłam a winka to ja się lubię napić zwłaszcza z mężusiem :-) zresztą ostatnio tylko z nim jak już to spożywam, nigdzie nie chodzę wieczorami bo nawet nie mam sił, jak Oliwka uśnie to marzę o kąpieli i ciepłym łóżeczku... z ciepłym mężusiem :-)
Natolin główka dziś nie boli?
Aniawa u Was takie ciepło w nocy, że otwierasz okno?
Kasia33 to piękne ma spanie, moja dziś 5 z minutami zrobiła pobudkę.

Ostatnia edycja:
Helou :)

Dziewczyny mój Paweł jeszcze śpi od wczoraj od 20 !!!!!:szok: No w szoku jestem normalnie.

Happypeti współczuję niech te zębole już dadzą spokój :)

Dagisu niestety do leroy mam jakieś bagatela 200 km:angry:, nie mogę znaleść na allegro tego żyrandola możesz napisać jak on się zwie, bo małżowi chciałam pokazać pliss :happy2:

Gratki suwaczkowe dla dziewczynek Mamaagusi, Przylaszczki, Moni i Elusi.

Dziulka, obyś znalazła pracę, którą polubisz, kciukasy zaciskam.

Doris straszne te powroty do pracy. Ja też nie chcę buuu. Ślę Ci buziaka.

Ostatnia edycja:
Kasia zazdroszczę. Moje dziecię ma dobre spanie, ale nie aż tak :-)

Aniawa u Was takie ciepło w nocy, że otwierasz okno?

Bo ja wiem czy ciepło. Zimno na pewno nie było, ale nie powiem ci dokładnie ile stopni. My zawsze spaliśmy przy otwartym oknie. Jedynie jak były mrozy to zamykałam. Po urodzeniu Wojtka wiadomo, że okno było zamknięte. Teraz, gdy jest już większy i noce przestały być takie zimne chciałam znowu zacząć spać przy otwartym oknie. Nienawidzę duchoty.

reklama
images.jpg

:laugh2::laugh2::laugh2:

HAPPY: współczuję pobudki. Oby to już ostatnia z ostatnich tak porannych była.
KANIA: owocnej pracy!

PSZCZYLASZCZKA, MAMAAGUSI, MONIA, ELUSIA: GRATULACJE DLA WASZYCH POCIECH

Ostatnia edycja:
Do góry