reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Aniawa ja też nie cierpię duchoty, my śpimy przy otwartym oknie ale Oliwka nie śpi z nami w pokoju więc u niej nie otwieram okna, trochę się boję że zmarznie, zwłaszcza że ostatnio była już przeziębiona.
Monimoni, Happybeti bardzo mi miło :-)

hejo jestem juz u siebie. Zuzka tak dlugo nie była i się rozglądała, że hohoho

Kasis :*
Doris :*
Dobranocka 3,5 to naprawdę malutko :) i ja tak myślę, że jesteś teraz coraz piękniejsza :)
Idku ja wizyta u dermatologa?
Mamagusi a nie zapytalas o tego siniaka? W sumie to niewiem czy do d....... ta lekarka,ale skoro nie zauwazyła to chyba cosik nie tak...
Roxi gdzieś Ty? I Czarodziejka?I Magnolia?, Kahaa odkąd w Pl zawitała to o BB zapomniała. i reszta mamuś gdzie Wy jesteście???

Juz nie pamietam co wiecej - Wojewodzki mnie rozprasza ehh
no nie zapytałam właśnie bo ją dokładnie oglądała i pediatra i pielęgniarka. nawet w tą nogę szczepienie dostała. teraz spojrzałam i nie wiem czy cud czy co ale nie ma tego. a z tydzień było. ja mam pełno pieprzyków więc się bałam że i mała ma jakieś coś ale zniknęło.
Happy to może i od pełzania albo myślę, że moze sobie grzechotką przywaliła

Happy, monimoni bardzo dziękuję za zaproszenie

A my sobie własnie na balkonie siedzimy. Rozlożyłam Alutkowi chyba ze trzy koce na kafelkach, dałam zabawki i niech sie wietrzy. Muszę zrobic lekcje na dzisiaj, więc troche mi to zajmie a że żal w domu siedziec to przynajmniej tak to sobie rekompensujemy. Poza tym u nas juz 20C na termometrze. Szaleństwo doslownie:)))

Pszczylaszczka,Kania,Monia,Mamagusi,Elusia gratki suwaczkowe dla dziewczynek :))) i witajcie w zamkniętej :)

u nas pobudka o 6 teraz malutką uspałam i zabrałam się za nasz mały bałagan i wiecie co jak widzę schody w naszym salonie to ręcę opadają i co i chyba posiedzę z Wami na bb, ale jak myśle ile mam do zrobienia i jak mało czasu :( i własnie zdałam sobie sprawę, że jest mi smutno :(

a chyba wszystko mnie gryzie a najbardziej finanse, bo nie wyszło tak jak planowałam :( i miałam mieć dodatek do wychowawczego, a się okazało, ze nie bede mieć i boję się, że nasze oszczędności się szybko skończą i tak mnie to własnie przygnebia :(. Mimo cudnej pogody za oknem i jeszcze M. mnie taaaaaaaaaaaak wkurza, ze szkoda nawet to komentować :(
E-lonko zmarła babcia mojego M., ale znałam ja 12 lat i sie z nią zżyłam i strasznie mi było przykro, ale teraz ją sobie wspominamy i jest o wiele lepiej :)

SARISKA: :* rozumiem co czujesz. U nas z finansami jest podobnie :( ostatnio poryczałam sie przy D. ze złości i niemocy, bo przeraża mnie to wszystko i boję się, bo z jednej pensji plus pieniędzy z moich lekcji nie da się wyżyć a znowu na powrót do pracy nie moge sobie pozwolic bo wtedy musiałabym zaprzestac lekcji i to co bym zarobiła to na żłobek/niańke by poszło. Tak więc koło się zamyka... ech. Głupia PL! psioczą na niski przyrost naturalny a żadnego wsparcia finansowego dla rodzin z małymi dziecmi niet :/

reklama
Makuc, Sarisa to jest właśnie polityka prorodzinna w Polsce - nie wiadomo czy się śmiać czy płakać, miałam ten sam dylemat czy wrócić do pracy czy na wychowawczy, niestety ja nie dostałabym żadnych pieniążków z tytułu wychowawczego więc musiałam wrócić, fakt poszli mi na rękę ale jak długo to nie wiem..., pewnie za rok Oliwka pójdzie do żłobka a ja wrócę na dawne śmiecie no chyba że znajdę coś innego.

Do góry