reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczeń 2012

Kochana mój suwaczek tak samo z USG bo okres to ja mialam ostatni raz w styczniu !!!!!!!!! wiec cięzko mi by bylo inaczej liczyć te tyg :)

reklama
a wiec nasze dzidzie to rówieśniki :)
a teraz kiedy idziesz na kolejna wizytę?

ja dostałam skierowanie na wyniki krwi i moczu i tak sie przybieram by sie wybrać, a nie chce się mi. bo daleko muszę jechać.
ale ogólnie właśnie te wieczne klucie mnie i pobieranie krwi sprawiało mi największy dyskomfort w ciąży.

i do dosłownie rówieśniki :-D
18 maja mam następną wizytę , wiec juz niedługo :) nie mogę sie doczekać bo mam nadzieje ze bedzie dobrze !!!!!
Ja mialam robione w szpitalu przed zabiegiem badania ale teraz znów zrobię sobię po wizycie !!!! Ja nie znoszę tych kłuć poza tym ja nie mam widocznych żył i zawsze jest ze mną problem, jak byłam w ciąży za kazdym razem wysłuchwiałam ze bedzie ciężko ze mną przy porodzie w razie czego i owszem przy porodzie wkuwali sie 8 razy aż w koncu udało sie na dłoni , a ręce to mialam sine !!!!!:(

Dziewczyny,
Czy jak jutro pojde na 1 wizyte do gin to zrobi mi USG? Powinien? CO mam sie go zapytac na jakie badania powienien mnie skierować.

Byłąm juz u jednego jak pisałam wczesniej ale ten lekarz okazał sie totalnym idiotom. Kazał mi zrobić test kolejny a potem przyjśc. Hehe chyba wybierajac sie z ciazą nie ide do ginekologia nie zrobiwszy testu. NO coz oby mniej takich palantów

Mnie gin robił na pierwszej wizycie usg za kazdym razem, a prywatnie nie chodze tylko do przychodni , zrobi na pewno !! a takie czubki sie zdarzają, a idziesz do przychodni czy prywatnie ??????????

MAm zapewniona prywatna opieke medyczna przez zakład pracy.
Zapisałam sie do jednej Pani ale wlasnie dzis nie naczytałam sie za dobrych opinii o niej, no zobaczymy. Nie bede zadowolona, to poszukam dalej. MAm jeszcze czas zeby szukac choć niewiele.

spokojnie moze tak źle nie bedzie:) jak nie ta to inny gin :p ja do 5 miesiaca chodziłam do wawy do gina a potem kupilismy mieszkanie gdzies indziej i dalej ciaze prowadził inny lekarz :)
a co takiego piszą o tej babce ??????? ze źle sie opiekuje pacjentkami ???????????/

Pisza ze odpowiada na pytania jakby nie chciala w ogole gadac i głupie odzywki stosuje. Niektore dziewczyny od razu po pierwszej wizycie w ciazy od niej uciekly.NO zobacze jutro- sama sie przekonam.

hehe moze jutro bedzie miec lepszy humor -oby , nie lubie takich lekarzy łeeeeeeee !!!!!!!!!!!!!!! Tak jakby na siłe tam siedziały i przyjmowali pacjentów !!!!!!!! Ja na szczęscie mam super gin, miła zawsze uśmiechnięta na pytania odpowiada z chęcia :) zawsze usg robi ;) a niby to państwowo wiec z czasem tego usg nie bedzie pewnie robić bo tak coś słyszałam ze tylko 3 usg na całą ciąze robią państwowo ale ciort wie jak to jest, poza tym na usg bede chodzić prywatnie bo ten co prowadził moją ciązę z małym ma najlepsze usg w mieście i zawsze zobaczy szybko i pewnie jaka płeć ;) wiec moze w 13 tyg juz luknie a maleństwo pokaże :)
ale mi zimno,,,, ide pod koc , poleżeć ;)

reklama
A tak w temacie prywatnych/nfzowskich wizyt- ja wizytę chciałam umówić za jakiś tydzień, bo zaczął mi się teraz 5 tydzień jeśli dobrze liczę. Tylko rozważam różne opcje i nie ukrywam, że prywatnej się trochę boję finansowo...
Czy to, że jestem w ciąży automatycznie powoduje, że mogę iść do gina na wizytę państwową za free?...

Do góry