reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

Biedrona Biedro ja na przykład na allegro zaglądałam i jednak wydaje mi się że jest taniej. Np.
Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Informacje o Użytkowniku r_p77 - Aukcje internetowe Allegro

mam zamiar u tej osoby kupić potrzebne rzeczy. Niby niektórzy narzekają na jakość pieluszek tetrowych ale te większe są niby po 2.15. Przesyłka 13zł niezależnie od ilości kupionego towaru. Będę kupować w sierpniu więc biegać już mi się nigdzie nie będzie chciało.

reklama
Ellsi ja też mam zapisanych w ulubionych użytkownika r_p77 :)
pieluszki flanelowe podobają mi się te jednokolorowe - wyglądają jak takie cieniutkie kocyki. Z takiego zestawu zakupie wszystkie oprócz różowej :)
Big Child fajne ciuszki :tak:

a jak wam się podoba nasz pajacyk welurowy na jesień?

Załączniki

• pajacyk.jpg
    pajacyk.jpg
    27,7 KB · Wyświetleń: 75
  • 1995A.jpg
    1995A.jpg
    13,6 KB · Wyświetleń: 56
Bardzo fajny pajacyk i pieluszki tez. Musze sie troche porozgladac po sklepach jak bedziemy teraz w Szczecinie, moze cos mi w oko wpadnie. Teraz jak juz wiemy ze ksiezniczka bedzie to mozna szalec :-D

Miki sliczny kombinezonik!

BigChild w jaki sposób tak ładnie wrzucasz zdjęcia. Ja to zawsze albo mam za duże, albo jak przychodzi co do czego to powiększyć ich nie można. Jak waga takiego zdjęcia to bym też się pochwaliła.
Hmm otwieram przez program do zdjec, microsoft office, zmniejszam rozmiar do powiedzmy 1400 i wrzucam bezposrednio z komputera.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
miki kombinezon fajny, ja mam dla niuni po Idze taki różowy z króliczkiem z mothercare, Iga nie miała go ani razu..
co do ręcznikczków z baby ono nie są najgorsze, miałam dwa i ok.

Dziewczyny, które mieszkaja na Wyspach - mam pytanie - niestety muszę się nastawić na dokarmianie butelką, bo jestem zmuszona od razu wrócić do szkoły... Czy możecie polecic jakieś tutejsze mleko, które jest naprawdę dobre? Absolutnie się na tym nie znam - a z Polski przecież nie będę sprowadzać. Słyszałam opinie że tutejsze mleko jest bardzo tłuste... Ostatnio próbowałam się rozglądać - i wpadło mi w ręce Hipp Organic. A może macie jekieś doświadczenia z tym, lub innym mlekiem?

Ellsi, jak ktoś kupuje hurtowo, to takie zakupy, jak najbardziej mają sens! My, żeby nie zrujnować domowego budżetu, będziemy robić zakupy na raty w ciągu najbliższych miesięcy.
Chciałabym np. zrobić zapasy pieluch jednorazowych. Może mamy z doświadczeniem się wypowiedzą - ile na początku schodzi pieluch i jakie rozmiary wybrać??

biedronko
robienie zapasu pieluch jednorazowych chyba nie jest dobrym pomysłem, nie wiesz jakich rozmiarów się urodzi twój maluszek i jak szybko będzie rósł, pozatym nigdy nie wiadomo czy dziecko nie dostanie uczulenia na dane pieluchy i które tobie poprostu będa bardziej pasować pod względem zakładania itp. Więc na początku lepiej po mału po opakowaniu i jak sie sprawdzą to kupić kolejne, bo inaczej można zostać ze zbędnymi pieluchami. Na początek rozmiar 1 albo 2 no i tu zależy od wagi maluszka, czy będzie malutki czy większy.
Jedynki są do około 5 kg więc jedno opakowanie na początek chyba starczy a potem to już kupować na bierząco.
Warto też szukać różnych promocji po sklepach bo można wtedy sporo taniej kupić pieluchy.

reklama
witam dziewczyny, czy któraś z Was mogłaby powiedzieć co jest lepsze czy takie pielucho ceratki flanelowe PIELUCHO PIELUSZKO CERATKA FLANELA 50X60 PODKŁAD (1589900537) - Aukcje internetowe Allegro
czy takie podkłady http:///allegro.pl/duze-kolorowe-podklady-do-przewijania-12-szt-i1592327259.html
rozumiem że te flanelowe są wielokrotnego użytku, tzn. mogę je uprać, tak?
a te drugie chyba jednorazowe?

Pieluszki oczywiście można wyprać, a na aukcji tych podkładów pisze:
"Posiada 3-warstwowy chłonny wkład i ceratkę, która nie przepuszcza "niespodzianek". Podkład tylko z nazwy jest jednorazowy bo w rzeczywistości wystarcza na kilka razy"
Więc chodzi im o to że wystarcza na kilka razy pod warunkiem że będzie nie zużyty (zasikany lub z jakąś większą niespodzianką). Przy innych podkładach widziałam że pisało o celulozie w środku - czyli jakiś tam rodzaj papieru, myślę że tutaj jest podobnie.

Do góry