reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

reklama
Heheheheh wiaderko do kapieli.... czego to ludzie nie wymysla. Ja jestem za zwykla wanienka a nie jakimis wyzdziwianymi dziwactwami ;)

Trixi -dzięki :) ja znalazłam Hipp Organic - a Wy jakiego używacie? Bo widzialam różne ;)

A co do tego wiaderka do kapieli - hahahhaha - ale sie uśmiałam. Po pierwsze same bzdury - ten opis - dziecko przybiera taką sama pozycję jak w łonie matki... Ja nie wyobrażam sobie posadzenia noworodka w ten sposób :szok:
Kawałek plastiku za 179 zł całkowiecie nieprzydatne... Nawet nie wiem jak miałabym umyć maluszka...
Jestem za małą wanienką i jeśli nie ma nikogo do pomocy - to za foczką - ja używałam i przydała się. Można ja kupić naprawdę tanio - ja chyba dl Igorka kupiłam w Tesco jeszcze w Polsce.
Wygląda tak :
http://wszystkodladziecka.com.pl/foczka-do-kąpieli-różowa-p-1125.html

Ostatnia edycja:
Tak się zastanawiałam, czy któraś napisze coś pozytywnego o takim "wynalazku" hehe - mówię o tym wiaderku, ale pomysł ktoś sobie wymyślił niezły...

no chyba ciężko się przekonać do tego typu wynalazków ja osobiście nie wyobrażam kąpać dziecka w takim wiaderku, ale oglądałam pare filmików i sie uśmiałam:)

Wszystkie kobietki ze środowisk proekologicznych bardzo to zachwalają hehe
Widziałam to wiadereczko na targach dziecięcych i zastanowiłam się po 1. Jak maluszka, który ma kilka dni wsadzic bezpiecznie do takiego wiadra? po 2. Jak umyć mu w tym pupcię??
Dla mnie to wiaderko to bzdet... Dziecko ma byc w kąpieli króciutko, więc podejrzewam, ze sie nie zorientuje, że postrzelona mamuśka chce mu drugi raz życie płodowe w wiaderku urzadzić. Nie sadzę w ogóle żeby dziecko kilkutygodniowe kumało o co kaman z tym wiadrem:p

Nie uzywałam ich ale czy to nie wywalanie kasy?Wiesz połozysz dwa kocyki i masz ten sam efekt w kazdym razie ja tak robiłam i było ok , a stwierdzenie ze ulewanie prowadzi do smierci łozeczkowej to jez chyba przesada Nagła śmierć łóżeczkowa – Wikipedia, wolna encyklopedia moze sprzedawca sobie poczyta i nie straszy przyszłych rodzicøw.
Motyl to nie przesada tylko bardzo prymitywny chwyt marketingowy. Bo ktory rodzic, chcialby zeby jego dziecku cos sie stalo. A przeciez kazde dziecko ulewa wiec lepiej kupic takie cudo bo moze akurat uratuje zycie :confused2:

A co do wiaderka, to juz kilka razy widzialam je w necie i za kazdym razem dziwilam sie co to ludzie nie wymysla zeby kase od swiezo upieczonych rodzicow wyciagnac...:confused2: Ja tez bym nigdy nie zafundowala mojej niuni takiego gadzetu. Jak dobrze umyc kazda fajdke w takim wiadrze, zeby sie nie nameczyc i dziecka nie stresowac :no:

Ostatnia edycja:
reklama
Która z tych 3 pościeli podoba wam się najbardziej? Będę kupować materiał i uszyję sobie sama poszczególne elementy, na pewno:
poszewkę na kołderkę i podusię,
ochraniacz,
falbankę maskującą
prawdopodobnie zdecyduję się też na baldachim - ale z organzy, a tylko pasek górą z tego materiału co pościel
i nie wiem co praktyczniejsze: organizer na łóżeczko czy taka torba?

Załączniki

• pasfilozab.jpg
    pasfilozab.jpg
    34 KB · Wyświetleń: 65
  • posciel_dinozaur_niebieski.jpg
    posciel_dinozaur_niebieski.jpg
    51,7 KB · Wyświetleń: 53
  • posciel_kroliki_kolorowe_nieb.jpg
    posciel_kroliki_kolorowe_nieb.jpg
    52,3 KB · Wyświetleń: 59
  • 1598091675.jpg
    1598091675.jpg