reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październikowe Mamy 2010

Ja się na szybciora melduję :-):-)

Dariowa choroba trwała od pt. od 16.00 do soboty do 16.00 :eek::eek: Gorączka minęła już w sobotę koło 11.00 (chociaż wizytę u lekarza dyżurnego i tak zaliczyłyśmy:sorry:). Niestety nadal ma kaszelek i katar :confused2::confused2: Jutro na 10.00 idziemy do lekarza. Mam nadzieję, ze raz dwa jej przejdzie.

A poproszę o kciuki... Do wtorku muszę uporać się z moimi dwiema mgr :baffled::baffled: Tak więc od rana do wieczora Daria, a w nocy pisanie. Pochlastać się idzie.

Mogłam to napisać w wakacje. A ja tylko leżałam i pachniałam :-p:-pTeraz o takim czymś mogę pomarzyć :sorry::sorry:

reklama
DAAA wspolczuje zapierdzielu.... ale jak juz przezyjesz to poczujesz ze zyjesz.ja pisalam magisterke jszcze bez dziecka i tylko jedna wiec wyobrazam se jak ci ciezko. fakt ze zmobilizowalam sie i napisalam ja chyba w calosci w tydzien. mialam wene:p

a co do fotek to ja sie zbieralam juz hohohoh...

a teraz mowie wam juz: siiii juuuuu tumorol (Od IDY mi sie udzielilo:ppp):))))))))))))) jutro kolejny dzien stresu i myslenia o wszystkim. do tego prasowanie sie do mnie wrednie usmiecha z krzesla....

Hm...aż wstyd pisać,która jest godzina,więc spuśćmy na to litościwie zasłonę milczenia...nie jest dobrze,oj,nieee:no::no::no::eek::baffled:
Makuc,Rysia...wy sie dobrze zastanówcie,czy naprawdę chcecie swoje dzieci do grona terrorystów zapisac...o co kaman????Przecież chyba nie zęby???!!!Dwa na dole są,teraz powinna być chwila spokoju...Eeee....a te skoki to kiedy sie nam znów zaczynają?Jak nie urok,to...no,właśnie...:no:.
Ida,a propos tego katolickiego gimnazjum z internatem,co to Inka z Isią tam maja być posłane,to:no:-po pierwsze- gimnazjum to już duuużo za późno,trzeba zacząć od zerówki,wtedy jest jeszcze szansa,że dzieci sie nie zorientują,o co kaman,po drugie,mój M. kiedyś mi opowiadał,jak to z bratem obóz wędrowny dla dziewczyn z katolickiego liceum prowadził...heh...powiem tylko,że wspominał to z rozmarzeniem...:crazy::baffled::eek::no:.
A oto nagroda pocieszenia w konkursie sportowym- bo,przyznaje,słowo "puma " też czasem pada,ale akurat nie wtedy:-p;-) piwko.jpgW ogóle to moje dziecko ma "fazy lingwistyczne",pewnie Wasze tak samo:tak:- jednego dnia "na topie" same bezdźwięczne "ppp","fff","bbbb",innego plucie i "pierdzenie"buzia,jeszcze innego zlepki sylab( co jest najzabawniejsze,bo zawsze coś śmiesznego jej wyjdzie- ostatnio na spacerze mi krzyczała "Edit":-D).A "mama" wciąż tylko,jak płacze...:-(

Dziulka,no,to kaszannna...:no::-(.Ale życze,żeby jednak superniania sie znalazła i praca fajniejsza,ofkooz.Don't panic- jeszcze jest czas:tak:.Wierzę,że jakoś sie Wam ułoży- musi:tak:.A jeszcze tak sobie pomyślałam,że może nie skreślaj tak od razu osób,które są młode i bez doświadczenia- bo plus jest taki,że taka młoda ma więcej sił i energii do zabawy z dzieckiem i zajmowania sie nim cały dzień,no i nie ma jakichś swoich starych nawyków,które niekoniecznie muszą Wam pasować- młoda niania łatwiej zaakceptuje Wasze sugestie w kwestiach wychowania,jedzenia czy ubierania dziecka,szybciej załapie,o co Wam chodzi,a te "stare wyżeraczki" to "wiedzą swoje" najlepiej i bywaja uparte jak osły...:sorry:Może lepiej znaleźć właśnie młodą dziewczynę,co będzie miała tylko Leane do opieki i będzie mogła się skupić tylko na niej- dziecko na tym najlepiej skorzysta:tak:- widzę po córce brata,która nie mogła iść do żłoba ze względu na alergię- jak ta niania jest tylko dla niej,bawi sie z nią i rozmawia cały czas i dziecko tak slicznie sie rozwija,że tylko się cieszyc :tak:.I dzięki wielkie za zaproszenie:tak::-):happy:.
Mamaagusi,ja mysle,że ten płacz u Agi,to może dlatego,że właśnie przypomniał jej się upadek i zwyczajnie sie bała- na pewno nic jej nie jest:tak:.
Dobranocka,Daaa,Mała Mi- zdrówka dla dzieciaczków (i dla Ciebie,Dobranocka,też,ofkors:***)
Daaa,dasz radę- trzymam kciuki :tak::-).
Sariska,nie napisałam wtedy od razu,bo terrorystka nie dała,ale fajnie,że spotkałyście się z sheeney.Szkoda tylko,że czekać na fotki musimy do jej powrotu na BB;-).Eeech...zazdraszczam wciąż tego Krakowa....

Urodzinki dzis mają
Franek
Pawcio
Lolisza,Onesmile- wszystkiego,co najlepsze dla Was i dzieciaczków:-):-):tak:.

Hej dziewczynki,my od 5.30 standardowo na nogach tylko ja już raczej nie dosypiam.Jak się rozbudzę to już koniec spania.
Byliśmy wczoraj z Krzysiem na spotkaniu z moimi koleżankami i ich dzieciaczkami,mamy w podobnym wieku.Dzieciaki bawiły sie na podłodze,Krzyś był bardzo zadowolony,śmiał się do dzieci i do moich koleżanek.Przy okazji dowiedziałam się,że musze dziecku kupić nową zabaweczkę-piłkę.Bawił się nią wczoraj jak zaczarowany,aż się bałam co to będzie jak trzeba będzie zostawić i iść do domu;-) Zwykła plastikowa piłka,dość spora,z dziurkami, tak że dziecko bez problemu trzyma a w środku druga mała brzęcząca piłeczka.Koleżanka kupiła ją w sklepie wszystko po 5 zł!Na bank mu kupię,taka prosta zabawka,a dziecko przeszczęśliwe.

Lolisza,Onesmile gratki suwaczkowe,wszystkiego naj naj dla dzieciaczków!:-)
Dziulka słaba ta sytuacja z niańką,też bym się wkurzyła,wrrr:wściekła/y:Tekst z lustrem mnie rozwalił :-D

A jeszcze coś wspominałyście o piersiach...hmm moje owszem zmniejszyły się od czasu zaprzestania karmienia,ale wyglądają jakby spuścić powietrze z balonów (z dużych balonów) :baffled: No bez stanika już nie pośmigam;-)

ooo jaaaa. jestem w 7 niebie dosłownie:))))) Liśka spała całe 6h pod rząd :laugh2::laugh2::laugh2:

*pochawaliłam się to teraz spadywuje Was nadrabiać ;-)

Eeee,makuc,no,wiesz...tak sie chwalić...:-(... a ja tu na pysk padam...moja cholera przez ten czas ucinała sobie drzemki po 15 min. i dalej,hajda,matkę męczyć....

reklama
Ja tu się na nową lekturę Waszej radosnej twórczości, jak szczerbaty na suchary, napaliłam a tu zonk. TYLKO 1 strona. weeee :rofl2::nerd:

HAPPY: może Amelce jakiejś melisy zapodaj? a tak serio to współczuję, bo ileż można. Co do "wyczynów lingwistycznych" to alutek ma tak samo: jednego dnia dada tata, drugiego piski, potem same spółgłoski itp :)) dziś ma fazę na wydobywanie z siebie nienaturalnie wysokich okrzyków. a moje uszy cierpią....
DZIULKA: zapraszam do Lbn ze ścierą w ręce. Przez to hasło z lustrem full kawy na laptopa poszło :-p

Do góry