reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październikowe Mamy 2010

Cambria,Daa, Frogg suwaczkowe gratki dla 8
a dla Isiu :* aby dzielna dzis byla

a nas pech nie odpuszcza, maz mial w nocy ponad 40 stopni goraczki, grype zoladkowe przywlekl, wiec mu oklady co chwile zmienialam, mam nadzieje, ze Ptysiol sie nie pochoruje
wracam do nudnej pracyu, bleeee

reklama
witam
Dzisiaj dzień rozpoczął się 5.30....boszeee wiem że narzekam,marudze i staje się to już nudne ale nawet nie wiecie jak ja marze sobie pospać (tak najlepiej przez dobę nie wychodzić z łóżka):-)
Frogg,Daaa,Cambria wszystkiego NAJLEPSZEGO dla waszych dzieciaczków w dniu ich święta:-)
Alicja kciuki za bezbolesne szczepienie Isi zaciśnięte:-)
Makuc życzę Ci lepszego nastroju:-)
Czarodziejka wózek świetny a przyjaciółka na medal:-)
Dziulka kobieto życzę Ci byś se odpoczęła jak zostawisz Leane z nianią a dla Leane by był to fajny dzień w nowym miejscu:-)
Kroma nie zazdraszaczam alergii...ja też walczę z alergią (na niektóre żarcie)i zyrtec mi pomaga:-)
Makuc,Beti miłego tańcowania ze szmatką:-)a u mnie jeśli chodzi o sprzątanie to ja ostatnio czuje się jakbym urodziła się ze szmatą w ręku bo wciaż mam coś do zrobienia,jak ogarnę jeden pokój to już w drugim robi się syf i tak w kółko:szok:żeby chałpa jakoś wyglądała to w ogóle nie powinnam przestawać sprzątać:wściekła/y:

CAMBRIA FROGG DAA suwaczkowe gratki.
U nas nocka tragedia -Gabi zawalona katarem nie chciała spać a co najgorsze pic z cycka.Do tego wychodzi jej górna jedynka i dziąsła ma podrażnione.BUUUUUUUUUUUUUUUUUU
Efa łączę się z tobą w bólu nocnych marudków.
Kurcze ogólnie mam jakiegoś doła-cały czas w domu teraz dwójka dzieci ( bo Kama chora)-zero czasu dla siebie.
Nocki nie przespane-a mąż mi mówi że w piątek idzie na piwo.:-(
ach szkoda gadać.
Miłego dzionka dla was......:-D

Frogg dla Fifiego gratki :) to już 8
Daa i dla Darii 7 :)
Ida padłam "przelatywana" hahaha. A jesli chodzi o mojego to niewiem czy cosik się będzie działo, bo jak sobie o nim myślę to jakaś złość mnie ogarnia.
Makuc trzymam kciuki za cyca.
Cambria zdrówka dla męża i zeby Patryczek sie nie zarazil
Alicja kciuki za Isie
Efa też się trochę zszkowałam, że napisałaś, że myślałaś, że jesteś sama na placu boju. Jesli dajesz Olkowi zupki,deserki, itp to co zlego w cycku? Gorzej by bylo jakbys dawała nadal samego cyca i nic wiecej to bylby powód do zmartwienia, a tak to możesz się tylko cieszyć :) bo masz taniej heheh niż ja na mm.

oj to chyba tyle i zastanawiam się czy tylko ja nie umiem się dogadać z własną mama??? :( buuuuuuuuuuuu

Hej hej

CAMBRIA FROGG DAA suwaczkowe gratki dla Was i dzieciaczków:-)
Joli nie smutaj się,przytulam :-****

Wiatr u nas taki zimny,że szok.Chciałam z malym wyjść po 10.00,ale narazie sobie śpi.NIe mam pojęcia w co go ubrać,bo jak wyszłam w polarku na balkon to autentycznie przeszyło mnie zimno i uciekłam szybko do domku:-DNie wiem ile jest stopni,słonko niby świeci...chyba zaryzykuję i założę mlodemu jednak rajtuzki pod spodnie i jakąś bluzę albo sweterek,zawsze mogę zdjąć jak się ociepli.słonko świeci więc wszystko możliwe.Miłego dnia dziewczyny:-)
Zapomniałam powiedzieć - ja od jutra na kopenchadzkiej.Dziuluś trzymaj kciuki:tak:

RYSIA: marudź ile się da:) rozumiem Cię doskonale [z perspektywy czasu doskonale rozumiem też rady doświadczonych mamusiek pt. "wyśpij się na zapas, bo potem nie będzie kiedy"]. Ja wczoraj bylam już tak zmęczona, że po południu zasnęłam razem z Alutkiem (co w standardzie mi się nie zdarza...) :*
CZARODZIEJKA: u nas też pogoda czort wie jaka i teraz niby słońce świeci a zimno tak, że ja pierdziu. No i POWODZENIA z dietą!
SARISA: uwierz, że nie tylko Ty tak masz. Ja lubię przebywać ze swoją mamą ale nie dłużej niż 3h ;) bo zaraz jakieś dziwne sytuacje się pojawiają [szczególnie jeżeli chodzi o "rady" związane z opieką nad Alicją] i spięcie gotowe.
JOLI: tulam. oby szybko wszystko wróciło do normy i żebyś w końcu odpocząć mogła...

Ostatnia edycja:
CAMBRIA FROGG DAA gratulacje!!!
wczoraj Aga się popsuła jak nigdy. cały dzień marudzenie, płacz i krzyk a ja już w południe siedziałam obok łóżeczka i płakałam z bezradności. dopiero jak mąż wrócił to mi pomógł bo bym oszalała. ale dzisiaj (nie zapeszając) narazie jest ok więc mam nadzieję, że to jednorazowy incydent.

z dobrych wiadomości- właśnie sprzedałam na allegro swój laktator więc będą pieniążki na Dady biedronkowe w promocji juuupiiii! :-D

Mamaagusi tulaski i już wysyłam do Ciebie pozytywne fluidki kochana!:tak:

Joł ,joł, joł :-D

Frogg, Daaa, Cambria wszystkiego najlepszego dla Waszych skarbków z okazji kolejnej miesięcznicy !!!
A w ogóle to gdzie one zniknęły????

Sarisko skarbusiu mam nadzieję ,ze dziś już humorek dopisuje. Spóźnione życzonka i buziaki dla Zuzi z okazji wczorajszych imieninek :-). My też nie obchodzimy imienin. Powodzenia z przygotowaniami do chrzcin i mam nadzieję ,ze jednak uda Ci się zajrzeć na forum :-). Będę tęsknić! Własnie czytam, ze stosunki z mamą nienajlepsze . Ja w tej kwestii nie pomogę z wiadomej kwestii . Za to wiesz jakie mam relacje z ojcem – także u Ciebie na pewno nie jest tak źle.
Efuś ja nie karmię ,ale wybieram w pracy tą godzinkę „na karmienie” dlatego szef tak powiedział.
Super ,że Oluś też ma nową furę. Kochani rodzice :-). Wiem jaka jesteś szczęsliwa mając wreszcie wózek lekki jak piórko. Ja przy Mikolaju miałam bardzo ciężki wózek i nie mogłam się doczekać kupna spacerówki. Teraz od początku wybierałam wózek jak najlżejszy i mój waży ok 8kg, a ze spacerówką myślę ,że nawet mniej i jestem zadowolona , bo nie muszę kupować nowego.
Sheeney jesteś wielka!!! że tak działasz z tym karmieniem. Naprawdę pełen podziw. Ja to bym chyba w pracy spała na biurku gdybym w nocy musiała wstawać co 2h.
Natolin podoba mi się Twoja postawa. U mnie też Dorianek domaga się towarzystwa , nie koniecznie mojego, a jak wracam z pracy to nie mogę nawet iść rąk umyć , bo już płacze ,ze go nie biorę na ręce. No i cięzko mi wtedy coś zrobić , bo on najchętniej by się do mnie przykleił na stałe.
Alicja ale miałas wczoraj relax na słoneczku. Zazdroszczę. Daj znać jak po szczepieniu.
Margerita współczuję mandatów. Wiem jak to boli :-(( ojej własnie czytam ,ze noc kiepska. Jejku oby szybko przeszło. Zdrówka dla Patryka!
kania ja jeszcze nie stosowałam nic na komary , bo wieczorami zazwyczaj jesteśmy w domku , no ale w wakacje zakupię jakiś preparat . Wiem ,ze są dla takich maluszków też.
Aniawa faktycznie można się przestraszyć jak taki wirus w poblizu. No ale trzeba być dobrej mysli . Trzymam kciuki za Wojtaszka.
Ida to chyba śpisz na balkonie, albo w szałasie i to w dodatku bez majtek jak wiatr Cię przelatuje?!:-)
Dziulka Twoja Linetka już lody wpiernicza? To są jaja :-D
emiliab może to odpuszczenie drzemki to taka jednorazowa akcja? U nas nadal dwie drzemki w ciągu dnia , ale tez czasem się zdarzy ,ze maly którąs sobie odpuści.
A ten syrop to dla takich maluszków tez może być? Zaciekawiłas mnie bardzo.
Makuc jak tam dzisiaj twoje samopoczucie??? Lepiej troszeczkę? Kochana jak cyc dalej boli to musisz iśc do lekarza. Samo sobie nie przejdzie, najlepiej jakbyś przystawiała do tej piersi jak najczęściej Alutkę,no ale jak się nie da to pewnie dostaniesz antybiotyk , ale lepsze to niż zabieg chirurgiczny. ... Własnie doczytałam ,ze już lepiej :-) - ufffff
Czraodziejka ja też czasem się zastanawiam jak to będzie wyglądac jak ubiore cos w tym kolorze, ale pomyslałam sobie ,ze wózek to taka torebka więc nawet lepiej jak będzie pod kolor :-). przecież jakby wózek był czarny to co, nie ubierałabym nic czarnego? Jeśli chodzi o dietę to powodzenia !!! Trzymam kciuki.
Sivle super ,ze chrzciny udane , choc dla Adasia chyba troche nudne :-D
happy ja nie wiem jak Ty o 3-ciej masz już mózg nastawiony na myslenie i pisanie na forum. Ja to co najwyżej o tej porze kojarzę drogę do toalety.
Rysia taki dzień w łóżku to i mnie by się przydał. Niestety jeszcze długo , długo nie mamy na to co liczyć :-(
mamaagusi takie dni (kiedy dziecko popsute) są nie do wytrzymania. Rozumiem ,ze mialas dość. Tulam :-**

edit:
czarodziejka super. gratuluję !

reklama
Moje dziecko nadal śpi:baffled: Jak to jest,że jak chcę cos zrobić w domu i chcę żeby pospał to spi wtedy 10 minut i oczy jak 5 zl a jak chcę go wziąść na spacerek,albo wieczorkiem wykąpać to śpi sobie w najlepsze? Hehe dzieciaki mają swój rytm i już :tak: :-D Psiapsiółka juz chodzi po dworku i poleci do Biedronki,jak udźwignie to weźmie mi te Dady w promocji i sobie też.Mówiłam juz ,że ją kocham jak siostrę ?hehe :tak:

Sarisa współczuję niezbyt dobrych relacji z mamą,czasem tak bywa...ja z moją przez wiele lat toczyłam spory i nie mogłam z nią czasem wytrzymać,a teraz nie wyobrażam sobie życia bez niej i jej dobrego serca.Tulam i oby bylo lepiej! :tak: :-****

Do góry