reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październikowe Mamy 2010

Roxi,sfarjowałaś?!!!;-)Niby za co miałabym sie pogniewać?!Nieee,super,ze udało Ci sie pierwszej złożyc zyczenia:tak:.To ja dołączam-Makuc,Dagisu,Guzik-Wielkie gratki dla Was i Waszych Dzieciaczków-Alutka,Aleksa i Wiktorii.:-):-):-):tak:
Ja wczoraj miałam Dzień Spiocha -jak już skończyłam się szmacić i zrobiłam 2 prania,walnęłam sie do łóżka z Niunia i spałam,z krótkimi przerwami na jej i moje jedzonko.Może i chciała na spacer,ale ja jak zobaczyłam ten wiatr za oknem i ludzi poopatulanych w kurtki,to powiedziałam sobie "no way"- nie mam siły się ubierac i wychodzic.Heh,pierwszy raz mi sie to zdarzyło,bo nawet zimą nie odpuszczałam spacerów...Ale mam nadzieję,że dziś juz będzie cieplej,bo juz się przyzwyczaiłam do miłego ciepełka...
O dziwo,Amelka współpracowała z mamą,tzn. nie była zbyt marudna.Jak sie budziła,to dawałam jej zabawki typu pusta paczka szeleszcząca po chrupkach,szczoteczka do ząbków,smoczek,chrupki i się tym zajmowała.A wieczorem kąpiel ,butla i kołyska i...szok- śpi w niej do teraz.Były dwie pobudki- o 23.00 i o 3.00 na dotankowanie,ale nie domagała sie wzięcia do mojego łóżka...więc moze jest nadzieja dla mnie i innych Dziewczyn,co to użeraja sie po nocach ze swoimi terrorystami...hm...o co kaman???Czyżby Amelka pogniewała się,że tytuł Miss Al-kaidy przypadł w udziale Ince i postanowiła na złość mamie być grzeczna,coby mama na oszustkę wyszła???!

Widzę,że coraz więcej mam narzeka na popsute ,terroryzujące,nie chcące spać po nocach dzieci...Mamaagusi,Sheeney,Joli,Makuc,Efa,Margerrita,dobranocka,Kania,Emiś,Kroma,Rysia,dagisu-(ojej,ale dużo:szok:)- dla Was tulaski i życzenia,żeby dzieci sie wreszcie naprawiły i dały mamom choc tydzień odetchnąć.Jak kogos pominęłam,to przepraszam,ale z pamięci piszę...Sama wiem,co to znaczy i jak marzyłam o choc jednym tygodniu "grzeczności"-tyle,żebym naładowała akumulatory do dalszej walki z Al-kaidą...
Co do relacji z mama,to moje sie znacząco poprawiły,ale tak,jak większość z Was,nie dałabym rady mieszkac z nią pod jednym dachem....Góra dwa dni u rodziców jest ok,więcej nie potrzebuję;-):-D.
Co do listy nieobecności,to do Małej Mi dodałabym jeszcze E-lonę i Onesmile-co z nimi???I pamietacie kahaaa?odkąd przyjechała do Polski,znaku zycia nie daje...Ulisia tez zniknęła juz całkiem....
CzarodziejkaM,durnym gadaniem koleżanki sie nie przejmuj- ważne,że wózeczek fajny:tak:.No i powodzenia z kopenhaską- też sie na nią napalam,powinnam niedługo zacząć,póki jeszcze sama jestem,bo jak M. wróci,to juz będe normalne obiady gotować.Melduj,jak ci idzie:tak::-).No i na fotki z niecierpliwościa czekam:tak::-).
Pytałyście o te paski przy wózkach sklepowych- no,u nas w Tesco widocznie wymieniali wózki na nowe i w tych są- nie da sie nie zauważyc.Według mnie strzał w dziesiątkę i medal dla kogoś,kto o tym pomyślał,bo przeciez nie tylko takiego maluszka,jak nasze,zabezpieczą,ale i rozbrykanego 2-3 latka na miejscu utrzymaja.
Ja tez wczoraj dostałam smska od Sariski:-):-):tak:.Dzięki,Kochana :***.Spałam już,ale jak Amelka o 23.00 się na drugą na butlę obudziła,to przeczytałam:-D:-D:-D.
Dziulka,jesteś debest:-D:-D:-D:tak::tak::tak::happy2:!!!!
To juz mamy przyszłą autorkę hymnu październikówek na zlot:-D:-D:-D:tak::tak::tak:
I w tej chwili wpadł mi do głowy pewien pomysł...ale o tym na zamkniętym,bo ....;-).
Jeszcze tylko pogratuluje Superniani:tak::-)- cieszę się,że wreszcie trafiłaś na osobe godną zaufania.A jeszcze jakbys mogła jej rady w sprawie rytmu spania i jedzenia napisać dokładnie na którymś z tematycznych,coby nam nie "uciekły",to bardzo byłabym wdzięczna- osoba z takim doświadczeniem w opiece nad dziećmi wie,co mówi.
Idy Wieczornej nie było...:-(mam tylko nadzieję,że dobrze się bawiła,niekoniecznie w szałasie;-).

Aha,Doris,pytałaś,jak to się dzieje,że ja funkcjonuje o tych "nieludzkich" porach...hm..cóż...za to jak wieczorkiem na BB imprezka sie rozkręca,to ja już na mojej grzędzie przycupnięta;-):-D.No,ale jak moja Amelka nadal tak pięknie będzie spała ,jak dziś,to kto wie,kto wie?;-)Może i ja dołączę do nocnych marków,a jakaś inna nieszczęsnica zastąpi mnie na kurzym posterunku?;-)

6.53- a moje dziecko jeszcze śpi:-):szok:

Ostatnia edycja:
reklama
witam laski w dzień mamy :)

Dziulka
poetka z ciebie, trzeba by było jakiś tomik stworzyć, albo książkę napisać :) Jak ci tak szybko spod klawiatury zdania wychodzą.

Ja jeszcze was poczytam, a teraz idę się obudzić, bo normalnie jeszcze śpię. Nie ma jak to w dzień mamy pobudka o 5tej, to mi dzieci niespodziankę zrobiły, ale udobruchana zostałam czekoladkami, tylko jeszcze jakaś kawa z rana. Ja ogólnie kawy nie piję, ale teraz się nie obędzie bez jednej małej, aromatycznej kawki.

Makuc , Dagisu, Guzik zdróweczka, usmiechu i wszystkiego co najlepsze dla Waszych skarbków!!!!!!!

a ja już w pracy , ale muszę śmigać do kuriera. Także nadrobię Was później. Wybaczcie.

edit:

a jednak nie jadę, a przynajmniej nie teraz . Więc lecę robić kawę i do czytania :-)

Ostatnia edycja:
przede wszystkim: DZIULKA: NOSZ SZOK:)))) uwielbiam Cię za ten wiersz dosłownie! :happy2::happy2::happy2:
A reszta potem, bo alutek produkcję uruchomiła...

Makuc, Dagisu, Guzik mega gratki suwaczkowe dla Was i Waszych Pociech :-)

Wszystkiego naj naj najlepszego w Dniu Matki życzę Nam Wszystkim przede wszystkim dużo miłości, radości i szczęścia z każdego dnia, bo każdy dzień z Naszym Szkrabem jest na wagę złota.

a ja mam dziś dołka od rana więc wracam do pracy co by nikomu nastroju nie psuć

witam z rana, leane sie obudzila o 6.40 wciela 150 kleiku i spac. ale juz wyniuchala ze laze po domu i popiskuje glizdolec maly:D
na 10h maz zaprowadza ja do niani a ja na zakupy z mama.

MAKUC, DAGISU, GUZICZEK kratusie dla waszych dzidziorkow:))

no i dzisiaj nasz pierwszy dzien MATKI w zyciu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
we FR zawsze to przypada na ostatnia niedziele maja,nie ma stalego dnia jak w PL 26 maj. wiec poczekam do niedzieli na moj prezencik i przy okazji w niedziele mam imieniny wiec w sobote bede pewnie death:pppp

BETI co do niani to rozwala mnie jedno, Leane u niej spala prawie gola w pieluszce i koszulce tylko odkryta bez poduszki a w domu spi w body cienkim i spodniach pizamkowych cienkich ale dlugie rekawki i nogawy i kolderka i podusia ma byc. kiedys zrobilam inaczej to mialam koncert dokad nie ubralam! a jak sie wkurze to bede ja kladla wlasnie w bodziaku i juz tylko ze jak jej zimno sie zrobi (koldre potrafi cwana bestia wykopac na koniec lozeczka) to bedzie LAAAAAAAAA.
dobra znikam i wieczorem sie odmelduje:))

reklama
Nie radzę sobie ani z pracą ani z własnym dzieckiem...:-( teraz wiem że porwałam się z motyką na słońce pracując w domu, ale nie mam innego wyjścia.

Ostatnia edycja:
Do góry