reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październikowe Mamy 2010

Makuc , Dagisu, Guzik gratulacje suwaczkowe!
Ja na dzień matki dostałam PRZESPANĄ NOC od 21.30 (ja poszłam spać godzinkę później) z jedną pobudką na karmienie o 4.30. Spaliśmy z Olkiem do 8-mej, a w sumie, to ja już wcześniej zdążyłam się umyć i ubrać, czekając, aż synek się obudzi. Cuuuuudnie! Teraz grzecznie siedzi na huśtawce obok mnie i czyta ze mną BB. Życzę sobie jeszcze, żeby mi się cycek naprawił, bo jeszcze ten kanalik zatkany i już będzie super.

Wszystkim mamom z okazji Dnia Matki życzę grzecznych, słodkich, zdrowych dzieciaczków, które się nie psują :-)

Kania, tulaski, na pewno sobie poradzisz. Pewnie dopadł Cię taki gorszy dzień...

reklama
Witam.

Wszystkim Mamuśkom Wszystkiego Najjjjjj............. :)

U nas smutaski. Piesek nam się strasznie pochorował i trzeba go uśpić. Wczoraj jak mąż pojechał do wet. to już chcial od razu go usypiać, ale mąż nie dał :( Przywiózł go jeszcze do domu. Ale się psina męczy i chyba dzisiaj już niestety od nas odejdzie.

A tak poza tym to Pawcio się nauczył na rączki i nie jest lekko.

Dziula, ale Ty zdolniacha jesteś :)

Miłego dzionka mamuśki.

SARISA ja po prostu jestem taka, że im więcej okazji do świętowania tym dla mnie lepiej, więc nigdy bym nie zrezygnowała z imienin.
DZIULKA dopiero przeczytałam! :-) jesteś cudowna!!!

przepraszam, że ostatnio tak mało się udzielam, ale od wczoraj mam problemy żołądkowe jakieś, a na dodatek szukam kwatery na wakacje i i idzie mi bardzo źle...

MAKUC gratki!!!
no i dla DAGISU też

KASIA współczuję...

Pudzianek jakoś zaczyna kasłać :-( oby to nie było jakieś choróbsko wstrętne.

Ostatnia edycja:
KANIA :*
EFA zazdroszczę noski. serio!
KASIA współczuję... ale uwierz mi, że czasami lepiej psiaka uśpiś, żeby się nie męczył, niż na siłę trzymac go w cierpieniach przy sobie. Z tego nic dobrego nigdy nie wynika :( tulam, bo taka decyzja to tragedia.
NATUŚ: jest taka stronka noclegi.pl i tam sobie kwatery sprawdź. Ja przy po mocy tej stronki sobie w tamtym roku kwatery w Łebie szukalam i wyszło idealnie!:) poza tym życze aby Pudziankowi nic nie było jednak!

a ja musze triadę na mojego D. napisać. Skubany nie poszedł dzisiaj do pracy, bo na uczelni miał sie pojawić i co? na uczelnie tez nie idzie i nawet palcem nie kiwnie, żeby mi w opiece nad Małą pomóc a dodatkowo jeszcze jojczy, bo ciągle cos mu nie pasuje. zostawilam mu na chwilę Alutkę i poszlam sobie kawę zrobić to po 2 min. usłyszalam, że on chce spać i żebym ją wzięła. A ja że niby to co? tyran jestem i snu ani chwili dla siebie nie potrzebuję? :wściekła/y::no::wściekła/y: mam ochote go udusić... życie.

Ostatnia edycja:
EFA: pomysł idealny :* kurcze przypomniało mi się, że dzisiaj "w odwiedziny" do teściowej idziemy (taki prezent zażyczyła sobie na dzień mamy) :/

Kania, kasia33 współczuję i przytulam:*

no i dzisiaj nasz pierwszy dzien MATKI w zyciu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
we FR zawsze to przypada na ostatnia niedziele maja,nie ma stalego dnia jak w PL 26 maj. wiec poczekam do niedzieli na moj prezencik i przy okazji w niedziele mam imieniny wiec w sobote bede pewnie death:pppp

hihi Dziulcia najpierw ci chciałam napisać, że jesteś genialna i ja też cię kocham a jeszcze chciałam napisać, że ty masz imieninki jak jest dzień matki we FR a ja dzisiaj hihi

Makuc,Dagisu,Guzik wszystkiego naj naj naj!!!!!!!!

nadrobiłam , więc :

Czarodziejka synusia starszego nie wyślę , bo to mój kochany aniołeczek jest :-). Na pewno byś mi go nie oddała , bo to idealne dziecko jest: grzeczne , kochane , dobrze się uczy , pomaga w domu i sprząta po sobie. Także hmmmn jak chcesz wyslę Ci mojego zółwia :-) i dorzucę jeszcze trójpak desperadosa :-D
dobranocka kochana , życze żeby Justysia znów była sobą :-) i dała Ci trochę odetchnąć.Jejku to już połowa drogi u Ciebie. Jak to leci. Daj znać po wizycie!
Emiliab Tobie tez zyczę naprawy Frania :-) , no i fajnie że będziesz z nim zamiast w pracy.
Kroma tu strzeliłas w dziesiatkę : „na każde dziecko przyjdzie czas,żeby matkę wykończyć” :-D :-D
ladygab super ,ze nie zapomniałaś o nas :-)
czarodziejka są już fotki???
rysia widze ,ze wykorzystujesz kazdą wolną minutkę . Zupełnie tak jak ja ! Szkoda tylko ,ze ten czas nie polega na odpoczywaniu.
Aniawa cieszę się ,ze z Wojtusiem już dobrze.
Kasis super ,ze u Ciebie Błażejek taki grzeczniutki.
Sheeney gratki dla Toma juniora za pozycję stojącą :-)
frogg tak jak pisałam wczoraj, super ,ze się odezwałaś. Czekam na Ciebie w B-B (mieście , a nie forum :-p). Rozumiem ,ze nie jest Ci łatwo znaleźć czas na forum . Ja gdyby nie to , że mogę w pracy to tez zbyt często by mnie tu nie było.
Dziulka Ty moja poetko szalona :-) . O wierszyku pisałam już wczoraj , a po nadrobieniu muszę napisać ,ze strasznie się cieszę ,ze Leane tak super odnalazła się u niani. Tylko gratulować i się cieszyć. A ten chłopczyk co to podrywa Leane to chyba ciemnoskóry jest? W takim razie ja się tam nie dziwię ,ze wybrał sobie takiego blond aniołeczka :-D. Wie co dobre.
Roxi super, że jesteś :-*. No i zapraszam Cie skarbusiu do Bielska na spotkanko !!!
Co do picia , to może rozcieńczaj mu ten soczek własnie z wodą ?!Cieszę się też ,ze tak miło spedziłas wizytę w pracy. Fajnie ,ze docenili Patryka no i oczywisćie Twoja figurę :-).
Alicja agdzieś Ty???? jak po szczepieniu Isi?
Lista nieobecności:
mała_mi , e-lona , onesmile, kahaaa, ulisia ...a ja dodam jeszcze rzutka,moriam, elizabenett, dawidowe,
kania słoneczko. Na pewno jest Ci ciężko z tą pracą w domu ,ale swietnie sobie radzisz , jesteś mega wielka ! Przetrwasz ten okres , gdzie córcia jest tak absorbująca i zobaczysz ,ze potem będzie lżej. Przytulam!
dziulka mój to już nie pierwszy dzien matki :-p, ale pierwszy w podwójnym wydaniu.
Kasia33 przytulam Cie mocno i przykro mi ,ze z 'przyjacielem' aż tak źle :-( buuuu
natolin Co Ty skarbie zjadłas ,ze żołądek dokucza? Współczuję i zdróweczka życzę. A wakacje gdziekonkretnie planujesz?
Efa no to prezencik na dzien matki Olus zrobił super.
Makuc ja ja Cię rozumiem .... ehhhhh faceci :-(

A u mie dziś kiepsko. Dorian budził się co chwilę w nocy :-( w koncu wzięłam go dosiebie do łózka i tez lipa , bo kopał mnie , grzał jak kaloryfer (a ja zle spię jak mi ciepło jest) , rozpychał się tak ,ze musialam spac ciągle w jednej pozycji i w ogóle do d***y.
Rano jeszcze pokłóciłam się z moim chłopem. Wyskoczył na mnie ,ze mu spodni nie wyprałam. Od słowa do słowa i afera. Cholera jasna wczoraj przyszłam z pracy o 15-tej . Maluszek nie odstępował mnie już na krok, ale jakims cudem obiad zrobiłam. Potem pozbierałam pranie z balkonu. Na 18-tą jechałam do klientki , do domu kąpać malego, nakarmić, położyc spać , potem na małe zakupy i padłam ! A on mi jakieś wyrzuty ,ze mu spodni nie wyprałam :-( . Powiedziałam ,ze jak mu nie pasuje to może się wyprowadzic . On do mnie , zebym go spakowała . Potem coś jeszcze rzucił ,ze mam się popatrzec w lustro .... i w ogóle jest mi zle :-(.
Przepraszam za moje żale , ale musiałam się wygadać.

Witam- DZIULKA-jestes boska!~!!!!!!!!!!!!!!!!!
Makuc,Dagisu,Guzik wszystkiego naj naj naj dla waszych pociech:-)
A ja dostałam super prezent na dzień mamy od najmłodszej-od wczoraj mówi mama :-) nockę przespała super od niepamiętnych czasów;o 19.30 poszła spać i obudziła się o 23.30, 2, 5.30 i 8.Jupi-ostatnio budziła się co 2 godziny na cycka także dziś super -może już tak zostanie.
Da niektórych mamusiek dziś pierwszy Dzień Matki-super!!!!!
A dla wszystkich mamusiek wszystkiego naj........
Buziaki

reklama
halo :)
jestem i nawet w dobrym humorze ;-)(ale jak pomysle o moim M. to juz taki dobry nie jest)

GRATKI dla Alutka-Makutkowego, ALeksa-Dagisu, Wiki- Guzika
Kania nie martw się będzie dobrze, musi się jakoś unormować. Choć pewnie ciężko Ci pogodzić i prace i opiekę, ale szukaj w tym plusów :) i będzie Ci łatwiej
Kasia a co pieskowi się stało? I przykro, ze musicie taka decyzję podjąć, ale musicie myśleć o tym, że się męczyć nie będzie i lepiej tak. U nas na osiedlu jest chyba 3 takie stare psiska ledwo co chodzą, ślepe i wogóle wyglądają tragicznie, a nie wspomnę, że pewnie też się tak czują, a własciciele zamiast im ulżyć to męczą :(
Roxi tu chyba dizewczyny mówili i lekarze też , że jeśli nie ma poduszki i maluch sam się przewraca z brzucha na plecki i odwrotnie to nie ma co się stresować. Moja też strasznie wędruje po łóżku, ale widzę, że teraz boczek to the best pozycja. A jeśli chodzi o wodę do picia to nie pomogę, bo ja dawałam herbatki, soczki wszystko co ma smak(i piła może 10-30ml na dzień) i pewnego dnia jak piłam wodę ze szkalnki to się telepała dałam jej i od tamtej pory tylko wodę nic innego nie wypije(dziennie 100-150ml) wypija :) i już się nie martwię.
Dorisku no żesz co za baran z J. widzisz, bo chłopy to takie są, ze my to mamy wszystko za nich robić i są zdziwieni jak coś jest nie zrobione. Mój też się kilka razy sparzył(bo jak nie powie, żebym mu coś wyprała) to robię pranie ważniejsze czyli Zuzkowe hehe, ale nie zrobił mi awantury, ze coś nie zrobione, tylko ja zawsze mu mówiłam, że ma ręce i też pralkę może nastawić. A z tym lustrem to przegioł gamoń ehhh. Tulam i ja Ci mówię, że śliczna jesteś :) aha i weź do spakuj, ale się zdziwi heh
Emis ja od 1 czerwca bede na wychowawczym i niewiem czy się cieszyć?
Mamagusi wszystkiego naj z okazji Imienin
Dziulka dzis jeszcze mam luzik, ale boję się, ze w sobote mnie nie beedzie to dziś już Ci też składam życzona imienionowe

edit: zdjecia z krakowa na galerii zamkniętej

Ostatnia edycja:
Do góry