reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

To co? Jutro oficjalnie zakończenie roku szkolnego?
Nie zaglądam do was tak często jakbym chciała, bo komp wiecznie okupowany...:confused2: ale negocjuję to przekupstwem. :-)Pomysł wysłania dzieci na lody jest trafnym pomysłem. :tak::-D
Amelka śpi.
Ale cisza w domu. :-)
Na długi weekend znowu wybywamy do teściów na wieś. :tak:
O i tak ... aby dożyć do dnia wypłaty.:confused2::confused2::confused2:

reklama
Justa, ładnie to tak od najmłodszych lat przekupstwa uczyć ;-):-D. Nie wiedziałam, że jutro jest już koniec roku szkolengeo. Jejku jak ten czas szybko leci... Zazdroszczę wyjazdu na wieś, uwielbiam takie klimaty :-)
Mimo, iż obiad mam wczorajszy, to stwierdziłam, że zrobię zupkę ukochaną przez wszystkich pomidorową :-). Mężuś mój dzwonił, że ma nadgodziny więc późno wróci i że umówiła mnie na wizytę do fryzjera. Gdzie go o to nie prosiłam :szok:. Normalnie w szoku jestem :-D. Nie pozostaje mi nic innego jak z tego faktu się cieszyć ;-). Kubusiowego położyłam i ma spać ale jak na razie na to nie wygląda :confused2:. Idę do zupy zajrzeć

Gimpelka, w czym mam Ci tą zupkę wysłać? Tylko będzie problem bo jak wyślę, to zimną dostaniesz :-D.
Też tak miałam z włosami, że zawsze długie, później coś mi odbiło i ściełam, a teraz mam jeszcze krócej. Zaraz jakieś fotki wrzucę z moimi fryzurami.
Miałam fajny link wrzucić ale niestety nie działa :-(

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny widzę że sie troche rozkręciłyście;-)
bartuś jeszcze troche i będzie jadł obiadzik dziś ma wiosenna zupke a na drugie danie kurczaczka ziemniaczki i marchewka z groszkiem:-)
ja zaraz 2 kawke muszę wypić bo coś mi chyba ciśnienie spada
Co do przytycia to ja w ciąży przytyłam 18kg ale idąc do porodu ważyłam 63 kg to do mojego wzrostu 158 cm to i tak jakoś nie za dużo;-) i ja pomału gubiłam kilogramy po pół roku ważyłam tyle co przed ciążą a teraz ...
fanta no widzisz jak mąż o ciebie dba:-)
gimpelka as pewnie nie miała nic złego na myli tak piszac tak myśle ja jestem mama szczepiącą na podstawowe szczepienia na szczęście wszystkie już mamy za soba a też strasznie przeżywałam.ja jak zaczęłam czytać te artykuły to sie przeraziłam ale potem poczytałam o drugiej stronie i zdecydowałam sie szczepić.ja myśle że każdy rodzic powinien sam się zastanowić i podjąć decyzje.

Aguska, to nie dużo jak 63kg. Ja jak już wspomniałam, to idąc do porodu ważyłam 70kg, a teraz ważę niecałe 47 przy wzroście 160cm. Strasznie szybko schudłam bo w ciągu 3 miesięcy ale uwież mi nie miałam na nic czasu, dwa razy zachorowałam no i stresy... Na szczęście było mineło :tak:.
Gimpelka, wstawiam zdjęcia ;-).
Tu w długich włosach <może z 20 lat miałam>
Zobacz załącznik 365339,
tu w średnich włosach:
Zobacz załącznik 365350
tu zaś teraźniejsza fryzura w krótkich:
Zobacz załącznik 365351.
Uciekam do obowiązków. Kuba jak miał spać tak dalej nie spał :wściekła/y: zaraz go nafaszeruję jedzeniem i na dwór uciekam to może mi uśnie.
Miłego popołudnia!
Później postaram się wpaść jeszcze do Was :tak:

Ostatnia edycja:
fanta fajne zdjęcia;-)
Co do włosw to ja miałam i kiedyś czarne długie i odcienie fioletu czerwieni pasemka itp teraz już od 5 lat jestem blondynka i chyba mi najlepiej a długości to też różne miałam gdy rodziłam Bartka to miałam do pasa ale po 8 msc ścięłam bo Bartuś zaczął mnie za nie ciągać.
co do wagi to ja tydzień temu się ważyłam i niestety pokazało mi 42,200kg więc wzięłam sie za siebie żeby przytyć mam nadzieje że te 2-3 kg mi przybędzie;-)
Bartuś sie bawi klockami ja już wypiłam kawke i muszę pomyśleć co by tu robić chyba z Bartkiem pójdziemy na spacerek bo w domu to nudno:-p

Nidgy nie mów nigdy? Dwóznacznie to brzmi, jakbyś nam komplikacji życzyła,
ale nie wchodzmy w te temat głebiej bo zaczniemy się kłócić, a nie po to jest to forum.
Gimpelka nic złego nie miałam na myśli.:no:
Źle mnie zrozumiałaś ,a raczej źle odebrałaś.:-(
Dla mnie na ten moment wyznacznikiem zupełnie zdrowego dziecka nie obciążonego neurologicznie szczepionkami jest dziecko,które nie ma obciążeń metalami ciężkimi i pochodnymi.
Dopóki nie zrobiłam analizy pierwiastkowej włosów dzieciakom też nie miałam pojęcia jak mocno są obciążone.:-:)-(
Niestety skutki tego będą ponosiły przez szereg lat....
A moja córka jest chodzącym okazem zdrowia :tak::-):-)

Justa, ładnie to tak od najmłodszych lat przekupstwa uczyć ;-):-D. Nie wiedziałam, że jutro jest już koniec roku szkolengeo. Jejku jak ten czas szybko leci... Zazdroszczę wyjazdu na wieś, uwielbiam takie klimaty :-)
Mimo, iż obiad mam wczorajszy, to stwierdziłam, że zrobię zupkę ukochaną przez wszystkich pomidorową :-). Mężuś mój dzwonił, że ma nadgodziny więc późno wróci i że umówiła mnie na wizytę do fryzjera. Gdzie go o to nie prosiłam :szok:. Normalnie w szoku jestem :-D. Nie pozostaje mi nic innego jak z tego faktu się cieszyć ;-). Kubusiowego położyłam i ma spać ale jak na razie na to nie wygląda :confused2:. Idę do zupy zajrzeć
Fajnie ,że mąż taki domyślny jest...:tak:;-):-):-)
Aguska, to nie dużo jak 63kg. Ja jak już wspomniałam, to idąc do porodu ważyłam 70kg, a teraz ważę niecałe 47 przy wzroście 160cm. Strasznie szybko schudłam bo w ciągu 3 miesięcy ale uwież mi nie miałam na nic czasu, dwa razy zachorowałam no i stresy... Na szczęście było mineło :tak:.
Gimpelka, wstawiam zdjęcia ;-).
Tu w długich włosach <może z 20 lat miałam>
Zobacz załącznik 365339,
tu w średnich włosach:
Zobacz załącznik 365350
tu zaś teraźniejsza fryzura w krótkich:
Zobacz załącznik 365351.
Uciekam do obowiązków. Kuba jak miał spać tak dalej nie spał :wściekła/y: zaraz go nafaszeruję jedzeniem i na dwór uciekam to może mi uśnie.
Miłego popołudnia!
Później postaram się wpaść jeszcze do Was :tak:
super fotki:tak::tak:

fanta fajne zdjęcia;-)
Co do włosw to ja miałam i kiedyś czarne długie i odcienie fioletu czerwieni pasemka itp teraz już od 5 lat jestem blondynka i chyba mi najlepiej a długości to też różne miałam gdy rodziłam Bartka to miałam do pasa ale po 8 msc ścięłam bo Bartuś zaczął mnie za nie ciągać.
co do wagi to ja tydzień temu się ważyłam i niestety pokazało mi 42,200kg więc wzięłam sie za siebie żeby przytyć mam nadzieje że te 2-3 kg mi przybędzie;-)
Bartuś sie bawi klockami ja już wypiłam kawke i muszę pomyśleć co by tu robić chyba z Bartkiem pójdziemy na spacerek bo w domu to nudno:-p
Ja też marzę ,żeby przytyć,ale w moim przypadku to tylko marzenia :-D:-D:-D:-D
Jak mi się uda utuczyć i wpadnie mi kilogram to po tygodniu mam 1,5 kg mniej :-D:-D:-D:-D
No taki efekt jojo w odwrotnym kierunku :-D:-D:-D:-D
Kuba dziś ma kolegę ,klaudia nie poszła do szkoły ,bo się jej nie opłacało.
Mała zaraza ABRA gryzie wszystko co jest w stanie paszczą objąć i trzeba pilnować gorzej jak dwulatka :-D:-D:-D:-D
No urwanie łepetyny od rana do wieczora.
:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Oto jestem!
T zgrywa filmy z komputera na płyty a ja mam chwilkę czasu dla siebie <no raczej dla forum :-D>. Kuba już po kompieli i kolacji, leży w łóżeczku i sobie śpiewa radio gra. Normalnie boki zrywać. Oprócz robienia melodii aaaa, co jakiś czas krzyknie ta-dam :-D.
Aguska, jak masz jakieś stare zdjęcia i nowe, to wrzuć z chęcią obejrzymy :tak: a najlepiej te z różnymi kolorami włosów.
As, biedna zamiast odpoczywać z tą chorą nogą, to tak latasz... Jak tam bucik się sprawuje? Też tak mam z tą wagą że jak przytyję to zaraz schudnę ale taka moja uroda ;-).
Gimpelka, no tak mężuś mój się wepchał, a może to ja jemu :-D. Jest taki fotogeniczny że zazwyczj robi krzywe miny, bo twierdzi że jemu już nic nie zaszkodzi :-D. Co do wagi, to są i takie co chcą być chyde i takie co chcą przytyć ;-), bez tego świat był by nudny he, he. Najlepsze jest, to że ja mogę jeść dosłownie wszystko i nic :-D. Łdne masz te swoje włoski i takie kręcone :-) pozazdrościć, ale tak jak piszesz jak się ma kręcone, to się chce mieć proste, jak się ma proste, to na odwrót :tak:. Dobrze, że prostownice wymyślili. Co do grzywki, to ja całe życie ją miałam dopiero mój T mnie namówił żebym miała ją na ukos <nie dosłownie on, najpierw powiedział, to fryzjerce, a dopiero ona miała odwagę mi to zaproponować :-D>.
Chyba będę uciekała filmy oglądać. Spokojnego wieczorka życzę :-)

reklama
fanta no tak juz bywa z ta pogoda. Też nie wiedziałam że można kupić tam ciuszki ale byłam w szoku bo ceny nawet byly ok;)
Aguska amelki stopka ma 13 cm;)

Niemiałam dziś na nic czasu;) Amelka zasnęła mi w dzień dopiero ok 17, obudziła się ok 19 i teraz dopiero zasneła;O

Do góry