reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

Pati od razu kochane eeeeee tam po prostu miałam taki zgon, że bym padła na stojąco ;p w końcu za niedługo minie mi pół roku nocnego wojowania, a najdłużej pospałam chyba 4h ciągiem, zwykle co 1-2h pobudka, tak to człowiek długo nie pociągnie.. zresztą twierdzę, że ciąża fizycznie o 10 lat postarza organizm, takie mam wrażenie jak patrzę na moją skórę, na ręce i na wszystkie bóle pleców, nadgarstka, stawów ;p Aczkolwiek warto!!!!!!

Edit: U mnie już jedna pobudka zaliczona i udało się mi szybko ukołysać Jasia, śpi uff

Ostatnia edycja:
reklama
Pati od razu kochane eeeeee tam po prostu miałam taki zgon, że bym padła na stojąco ;p w końcu za niedługo minie mi pół roku nocnego wojowania, a najdłużej pospałam chyba 4h ciągiem, zwykle co 1-2h pobudka, tak to człowiek długo nie pociągnie.. zresztą twierdzę, że ciąża fizycznie o 10 lat postarza organizm, takie mam wrażenie jak patrzę na moją skórę, na ręce i na wszystkie bóle pleców, nadgarstka, stawów ;p Aczkolwiek warto!!!!!!

Edit: U mnie już jedna pobudka zaliczona i udało się mi szybko ukołysać Jasia, śpi uff

fakt, Twoje nocki wyglądają zupełnie inaczej niż u mnie, więc od czasu do czasu musisz trochę się podładować, chociażby mieć siły na kolejną noc...ja też czuję się jak wrak:(( ale czasami w fali optymizmu która raz na jakiś czas mnie zalewa, myslę sobie że wrócę jeszcze do dawnej formy:-D

Druga pobudka też ukołysana, ale nerwowo wymiękam przy tym skrzeku :/ już znowu słyszę szmery i zaraz pewnie skrzek, bo inaczej tego dźwięku nie da się opisać, Jasiek chce spać, a ciągle się wybudza, głodny nie jest, pielucha sucha, w pokoju wywietrzone, w dzień za wiele nie spał, to co? Mi się pomysły skończyły :/ Zwalam na skok i lęk separacyjny, bo na rękach odjeżdża momentalnie, odkładam, smok i za pół godziny znowu..

Yes yes yes! Dobrnęłam do końca waszych postów od wczoraj. 7 bitych stron.

lokata super że z Malwiną tak dobrze jest i że się wysypiasz :)
koncia lekarz do wymiany :/ a nosidełko bardzo fajnie wygląda
Julia tylko spokojnie, pamiętaj że nie jesteś sama. Musisz być dzielna i nie okazywać nerwów przy Dominiku, bo on to niestety świetnie wyczuwa :/
Patris ja też myślę, że lekarka postraszyła cię z tą wagą. Mnie też tak postraszyła na początku lekarka w sprawie wagi Mai, a ona po prostu kruszynka jest i wcale nie musi ważyć już np. 8kg, bo jej akurat teraz wystarczy 6385g :)
Spring no widzisz i takich lekarzy powinno być więcej, widać że się interesuje pacjentami a nie na odwal się pracuje od 7 do 15 i nara…
Masala i Patik wszystkiego naj dla Amelii i Zosi – rówieśniczek mojej Mai :) dla Amelki dodatkowe brawa za postępy :)

U mnie wczorajszy wypad do miasta jak najbardziej udany, przyjaciółka pocieszona i podniesiona na duchu; do domu wróciłam po północy!! :O
A dziś byliśmy u dwóch lekarzy pediatrów. U pierwszego, bo wzięliśmy młodą na szczepienie wreszcie (3 dawka tych podstawowych szczepień); po ukłuciu oczywiście wrzask niemiłosierny, ale wzięłam ją na ręce mocno przytuliłam i się momentalnie uspokoiła. Dzielna dziewczynka! Potem krótka wizyta u teściów, która Maja przespała wymęczona przez szczepienie pewnie. A o 15ej kolejna wizyta u zupełnie nowej lekarki w prywatnym centrum. Pani doktor przemiła, zwróciła uwagę na to, że Maja jest jakby lekko skręcona w jedna stronę i kiedy pociągnęła jej prawą nogę za lewą to prawe ramię nie podążyło za nogą tylko zostało na stole. Mówi, żeby się temu przyglądać przez dwa tygodnie, ciągnąć tak tę nogę i jak nie będzie postępów z ręką to będzie rehabilitacja. Ale ja myślę, że po prostu ona dopiero zaczęła się sama na lewy bok odwracać bo do tej pory tylko na prawy ciągle ją ciągnęło i z tego też boku na brzuch się obracała. Więc jak teraz zaczęła na lewy się kulać to się to wyrówna. Zobaczymy. Jak wróciliśmy do domu była kąpiel i o 19ej młoda już zasnęła. Pewnie o 5ej będzie pobudka, więc zbieram się do spania.
Miłej nocy dziewczyny!

OJEJA ale tu produkcja
ZOSIACZKOI I AMELCE dużo buziaczków od cioci papci i Lenki

Spring a jak tam Ania i jej kaszel?

Mili oby oby laską wszystko szybko przeszło

Koncia Ty chyba czytasz w moich myślach też bym z miła checią poszła pielić choć tego nie lubie wyszłam dzis z domu na 1,5 godziny i jak wrociłam o13 to już był wrzask że obiad pomimo że zawsze jest o15 mieli dostrugac do zupy ziemniak m twierdzi że oskrobał 5wielkich a ja tam widziałam może 5ale mini kosteczek potem robiłam słoiki dla małej też nie odpowiadało a jak padłam na pysk przed kolacją to pretensje że ziemniaki na kolacje miałam smażyć wrrrrrrrr i zkad ja mam na to wszystko brać siłe to ja nie wiem

Malina wspólczuje Ci tych nocek Ty chyba jak cyborg chodzisz a z tym kwiczeniem to u nas dzis tak samo co 30min z zegarkiem w reku jest płacz
a jak ci idą aukcje? moja sprzedaż idzie całkiem całkiem

gdyby któraś chciała to zapraszam heh Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Patik wspólczuje ja to nie mam nerwów na takie wrzaski jak u kogoś widze takie coś to poprostu wychodze

Pinka a weż jej kup wielkie pudło na te zabawki i nie bedzie problemu wrzuci wszystko odrazu na łapu capu i porzadek gotowy

Laski Ewi mnie tu straszy dla dziecka nie wolno gotować słoiczków z miesem?

Witam się, już czwartek! Ależ ten czas leci...
Pobudka była o 5:30 ale od 19ej to i tak długo pospała po szczepieniu moja Maja. W nocy miałam wrażenie, ze ma gorące czoło, ale rano jak wstała było chłodne, a ona rozgadana, uśmiechnięta czyli jest ok. Za oknem słońce, a ja idę coś przegryźć, póki młoda zapadła w drzemkę pośniadaniową.

Cześć!
Też już nie śpię;-) Za to Ania śpi,więc szybko jem śniadanie (chociaż jedno nie w ryku:-)) Na dworze słonecznie,ale zimno. Co się z tą pogodą w tym roku porobiło???
Przed chwilą pobrali nam ratę kredytu hipotecznego-150zł. więcej!!!!!!!!!!:wściekła/y::zawstydzona/y: Zaniedługo z torbami pójdziemy...

reklama
Hej
Wczoraj wieczorem przebrnęłam przez wszystkie Wasze posty, lecz nie miałam siły odpisywać, a dziś już nie pamiętam co miałam napisać:zawstydzona/y: U nas zapadła decyzja w sprawie mojego szkolenia - jadę sama, a Emek zostaje z Pawciem w domu, tak więc dziś Karmi, a od jutra zbieranie pokarmu:cool2: W sobotę wybywam na cały dzień w ramach testów, jak moje chłopaki sobie poradzą same:tak: W planach fryzjer, spotkanie z przyjaciółką i jakieś zakupy:-) Jak tylko młody się obudzi to wybywamy na długi spacer, póki słonko ładnie świeci.

Do góry