reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

A fakt ze na porodowce to wszystko jedno kobiecie jak ja skurcze morduja i tylko sie mysli zeby juz po wszystkim bylo:-D
W kazdym razie nie ma sie co spinac z ta pielegniarka, tylko lajtowo potraktowac, w koncu przyjdzie i sobie pojdzie, a my dalej bedziemy zajmowac sie maluchami jak nam serce podpowiada, no moze ciut bogatsze w wiedzie o obecnych trendach;-) Ale dla mamusiek po raz pierwszy to taka wizyta moze sie okazac naprawde przydatna, zwlaszcza jesli sa zdane tylko na siebie w opiece nad noworodkiem:tak:

reklama
Ja po wizycie
Maleństwo waży 2165g i jest o tydzień starsze, szyjka miękka, długość szyjki w porządku i wszystko inne też w porządku, wody itd. ;) z czego niezmiernie się cieszę
biggrin.gif

kasiadz popieram to co miłka napisała.... zasady po to są, by tylko były a ja tam nie zamierzam startować do nikogo i wymagać wszystkiego po mojemu... oni będą wiedzieli co ze mną zrobić... a jak ich wkurzysz to możesz co najwyżej się pogrązyć, bo potem jeszcze parę dni musisz w szpitalu leżeć i być na ich łasce...

Cieszym się że wszystko okey, oby tak do samego końca :D

Ja po wizycie. Córa waży 1600 gram :-) Wszystko w jak najlepszym porządku :-) Następna wizyta za 4 tygodnie. Moja gin uważa, że nie ma sensu co 2 tygodnie teraz, bo moja ciąza jest wzorowa i to tylko by było naciąganie kasy. Na następnej wizycie pobierze mi wymaz żeby sprawdzic czy paciorkowca nie mam. Nie wiedziałam,że to takie niebezpieczne, i że moze sie skonczyc sepsą u dziecka podczas porodu :-( Zazwyczaj dożylnie podaje sie penicylinę podczas porodu, gdy sie jest nosicielem ( co 3 kobieta w ciąży jest). No ale moja gin uważa,że czasami nie zdąży sie podczas porodu i więc jeżeli jestem nosicielem, to kuracja antybiotykiem przed porodem jeszcze.
Jakby któras nie wiedziała, o co chodzi z tym paciorkowcem, tak jak ja bylam nieświadoma to daję linka:

Paciorkowiec w ciąży

To powiem że wporządku ten lekarz, inny by tam w dupie miał i kasę ciągnął co 2 tyg.

Mój lekarz mnie dziś na szybko załatwił, szybciutko posprawdzał.
Bo chyba musiał lecieć do rodzącej pacjentki =]

Więc ja dziś bez żadnych szczegółów :sorry:

Z tym że od jutra Furagin...

haha mam nadzieje że za wizytę nie płaciłaś?? :)

Ilonka wiesz to jest tylko plan. Mimo wszystko moze sie okazac ze porod rpzebiegnie calkiem inaczej. Niczego nie mozna byc pewien a juz napewno porodu. Ja tylko wstepnie zdecydowalam czego oczekuje, i na co sie zgadzam. I czego wymagam.
Bardzo bym chciala zeby po porodzie mi dziudziula polozyli na piers, no ale moze sie okazac ze beda jakies komplikacje i wcale nie pojdzie wg mojego planu...
Chce rodzic na kleczaco, co wcale moze sie nie oakzac najlepsza pozycja dla mnie. Bede probowac wszystkiego. Wazne ze w kazdej sali jest lazienka, bede sobie co jakis czas pod prysznic chodzila, skakala na pilce i przede wszystkim bedzie INTYMNIE!!!

Bo NIE ZGODZILAM SIE NA STUDENTOW!!!! tylko personel
no niby tylko plan, ale dla mnie to aż plan, u nas w PL możemy pomarzyć nawet o planach :/

pysia ładny, duży dzidziolek :) super, że jest wszystko ok

Ati
cieszę się, ze z wami ok

Misia ja też biorę Furagin :/

sivi dokladnie, najlepiej wysluchac i wyciagnac sobie swoje wnioski
dla mnie polozna byla bardziej pomocna niz np moja matka, ktora wszystko wiedziala najlepiej i "kazala" robic tak czy siak
polozna dawala mi rade i mowila ze to zalezy ode mnie co ja z tym zrobie i jak sie z tym bede czula
mialam problemy z karmieniem, poza tym Jas urodzil sie wczesniakiem malenkim, dlatego jej pomoc byla dla mnie bardzo wazna

ale to pewnie zalezy od poloznej i calej sytuacji

Ja tam wole zeby przychodzila polozna :) nie znam nikogo kto ma male dzieci (procz jednej znajomej ktora ma termin 2 tyg przede mna), rodzina daleko wiec jakies rady sie przydadza na poczatek :)

Hejka a`propos tego nacinania krocza wczoraj na SR powiedzieli nam ze u mnie w miescie u pierworódki stosowanie naciecia krocza to rutyna. Wrrrr!!! Duzo czytałam na ten temat i lepiej jest samej peknac niz zeby cieli ( juz jedna z Was o tym pisała). Z drugiej strony wszystko wyjdzie w praniu. W kazdym badz razie nie chciałabym zeby mnie cięli...:( Ale chcieć a móc to róznica...

Kingolinka - zależy jak pękniesz :tak: moja koleżanka pękła sama do odbytu i na pewno lepiej by się to skończyło gdyby wcześniej ją nacięli :tak: u mnie położna mówiła, że widać jak elastyczne jest krocze i czy np. nie doszło już do pęknięć wewnętrznych i wtedy dobra położna wie czy ma nacinać czy też nie ma takiej potrzeby :tak:

tam gdzie rodzę chronią krocze wszystko jedno który to poród ;-)

U mnie w szpitalu tez jest ochrona krocza. Wiadomo ze sa sytuacje kiedy sie bez tego nie obejdzie dlatego wazne jest miec polozna ktora czuwa nad sytuacja.

Hejka a`propos tego nacinania krocza wczoraj na SR powiedzieli nam ze u mnie w miescie u pierworódki stosowanie naciecia krocza to rutyna. Wrrrr!!! Duzo czytałam na ten temat i lepiej jest samej peknac niz zeby cieli ( juz jedna z Was o tym pisała). Z drugiej strony wszystko wyjdzie w praniu. W kazdym badz razie nie chciałabym zeby mnie cięli...:( Ale chcieć a móc to róznica...
żeby cię naciąć musisz wyrazić zgodę, u mnie 95% porodów kończy się nacięciem szczególnie u pierworódek, ja mam zamiar znaleźć się w tych 5% i nie wyrazić zgody na nacięcie :) Dodatkowo masuję krocze, chociaż nie robię tego regularnie ale może coś pomoże:)

reklama
Do góry