reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Made komuna to był moim zdaniem bardzo dobry czas na dzieciństwo! Które z dzieci teraz potrafi zrozumieć co to znaczy stać 2 dni w kolejce do rzeźnika? Mnie kiedyś mama ze szkoły zwolniła, żebym cały dzień stała dopóki ona z pracy nie wróci! Ależ to była przygoda! I ile się różnych rozmów nasłuchałam, kiełbas na hakach naoglądałam!!!!!!!!! A jak smakują landrynki miętowe, na które się miesiąc czeka, bo kasy na więcej słodyczy nie ma???? Albo to: dostałam na komunię niemiecką puszkę coli w prezencie - ależ to był szał - całe dwa tygodnie ją piłam po łyczku! A jak kiedyś batonika MARSA w kościele dostałam to myślałam, że to lepsze od gwiazdki z nieba i cały adwent go jadłam - po małym kawałeczku dziennie! O rany aleś mi przypomniała!!!!!!!!! I ja naprawdę bardzo dobrze to wspominam - wcale nie czułam, że mi czegoś brakuje - raczej wszystko co dostałam to traktowałam jako wspaniały dar od losu i umiałam się tym naprawdę rozkoszować i cieszyć!!! A teraz to już z nudów nie wiem jakiego batona pożreć, bo mi już żaden tak nie smakuje, a jeść się chce hehe!!!!!!

Mamuś to całe ciało można tak prądem???? O rany ale musi być efekt!!!!!!!!!! Ale pewnie kasa niezła za taki zabieg, skoro u nas sama twarz chyba około 200 zł kosztuje....

Lilu - ja ostatnio mojej córce wykład strzeliłam, bo mimo, że staram się jej wpoić wartości według mnie słuszne i etyczne, to dostrzegam niepokojące mnie objawy snobizmu i egoizmu.
Dla mnie największą karą był zakaz wychodzenia na dwór, i żeby tego uniknąć gotowa byłam do wszelkich poświęceń, a teraz tylko siedzą przed komputerem i żyją w jakimś wirtualnym goownie - przepraszam, ale doprowadza mnie to do szału. Ja już dawno stwierdziłam, że ta cała cywilizacja to nie dla mnie, mój świat to ziemniaki z siadłym mlekiem i relaksy :-D))))))

Masz rację MADE - Maciuś na razie nie jest na etapie komputera - ale jak przyjdzie czas to nie wiem jak sobie z tym poradzę...W końcu do komuny cofać się nie można, nie można też dzieciaka udziwnić i wychowywać tak jak 30 lat temu było, bo się wśród rówieśników nie odnajdzie...Ja mam brata przyrodniego w wieku 15 lat i za jego podejście do życia i jedno wielkie ALE MI SIĘ NIE CHCE to bym mu normalnie w tyłek nakopała. Normalnie go nie lubię z tym jego nastawieniem, choć wiem, że nie powinnam tak pisać!!!!!!!

A łóżko super! VOX to ma w ogóle świetne mebelki!!!!!!!

Made-dokładnie...taka kara to była masakra..też to pamietam....
my ciągle w podchody sie bawilismy..robilismy bazę na drzewie ..
jeryyyy ja chce mieć znowu 15lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lil ja stałam w kolejce za kawą i z kartkami po mięso latałam..
najgorszy hardcore był ja trzeba było chleb kupic w piątek-sklepy do 15.00 otwarte i teraz jedz sobie chleb w poniedziałek...kupiony w piątek-przeleżał przez sobotę i niedzielę i w poniedziałek na kanapki do szkoły..a teraz dzieci mają świeży nawet o 19.00 wieczorem i nieraz maj,a długie zęby na niego.....

Lil co do mikroderm.u nas na twarz kosztuje 100zł..ale to nie prądem się robi tylko..na dysze nakłada sie końcówki scierne diamentowe i one scieraja ten martwy naskórek...jest lekkie uczucie szorowania ,ale nie boli a skóra po tym zabiegu rewelacyjnie gładka i chłonna wszystkiego co nałozysz na nią-czyli serum ,ampułki,krem czy maseczkę:))

Boogie ja też chcę takiego cukierka! MIÓD normalnie! A jaki uśmiechnięty!!!!!!! CUDO!!!!!!!

Widzę, że się wesoła ekipa zbiera, a ja już do spania się szykuję....No nic mam nadzieję, że jutro Was doczytam! Buziaki dla wszystkich i spokojnej nocki!

Mamuś o tak kartki na mięso i słodycze też pamiętam!!!!!! To były czasy!!!!!!!

A co do zabiegu to tanio u Was! Choć teraz dla mnie i 100 zł dużo - ale wiem, że warto - kiedyś sobie coś takiego zafunduję i potem maseczka z alg! Albo inne cudo! Jeju w sumie dobrze, że blisko Ciebie nie mieszkam, bo chyba bym szalała u Ciebie w gabinecie! A najbardziej mi się marzy zostać testerem dla osoby uczącej się depilacji laserowej :)) Chętnie służę jakby ktoś potrzebował hehe :-D

d025.gif
b030.gif

Ostatnia edycja:
reklama
Lilu - tak jak piszesz - najważniejsze to zachować zdrowy rozsądek. Niech mają te swoje "dobrodziejstwa" XXI wieku i z nich korzystają, ale niech nie zapominają, że równocześnie toczy się życie, które jest namacalne i wcale gorsze ;)) Moja córka na szczęście nie jest uzależniona od komputera, ale na przykład za ciuchy to by rodzinę sprzedała.
Wiem Kochana co masz na myśli pisząc o postawie swojego brata, bo mój siostrzeniec 13 letni bez komputera żyć nie może. Jak do nas przyjeżdżają, moja siostra, szwagier, siostrzeniec i siostrzenica, to po pół godzinie on już jęczy, że mu się nudzi...no jasna cholera, to niech sobie w nosie podłubie :/ To jest najzwyczajniej w świecie smutne.

A z łóżka to się bardzo cieszę, musiałam już kupić bo ostatni dzwonek na to żeby Maniek zwolnił łóżeczko :-D))))

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry