reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poród w Gorzowie WLKP

aniołek nie denerwuj się. Twój mąż napewno szybko znajdzie pracę. Tak to jest u nas w Gorzowie ze stałą pracą... ech...

Mami bardzo się cieszę, że Twój synek ułożył się główką i jest gotowy niebawem powitać mamusię. :-) Czyli jednak nie ma co się zamartwiać ułożeniem, bo maluszki przed samym porodem jeszcze się obracają.

Kasiulem Twoja Alunia jest śliczna i na każdej foteczce uśmiechnięta!!! Śmieszek mały.

A ja wczoraj byłam na glukozie i powiem Wam,że masakra!!! Byłam na czczo i po wypiciu połowy już byłam zielona na twarzy, a po 20min. prawie zwymiotowałam. Fujjj.... A mała tak wariowała w brzuszku, bardzo kopała. Siedziałam 2godz. w diagnostyce i patrzyłam na tych ludzi, którzy są okropni!!! Obok mnie stanęła dziewczyna z dość dużym brzuszkiem i też miała do wypicia glukoze, po wypiciu połowy miała te same objawy co ja, ale miałam wrażenie że zaraz padnie na ziemię, oczywiście nikt nie ustąpił jej miejsca, tylko się jej przypatrywali jak w cyrku. Wstałam i zamieniłam się z nią, dziewczyna była zielona, powachlowałam ją gazetą i było lepiej. Później jakiś gość wcisnął się ciężarnej w kolejkę i wszedł na pobranie, no poprostu szok!!!

reklama
Dziewczynki ja ciągle z brzusiem. Nic na mnie nie działa.. wczoraj zrobiłam 10 przysiadów i dziś mam zakwasy, a symptomów porodu jak nie było, tak nie ma. :baffled:
Dziękuję Wam za słowa wsparcia. Mój Paweł zagadał z kierownikiem, powiedział, że weźmie najgorszą robotę byleby zostać no i jakoś się udało. Ale musi szukać czegoś innego, bo tutaj to jak na bombie zegarowej, nie wiadomo czy jutro jeszcze będzie pracował.
Agencja hmm wyleciało mi z głowy jak się nazywa, gdzieś mają siedzibę na sikorskiego, niedaleko parku 111.
On szuka pracy raczej fizycznej, bo z wykształcenia jest cukiernikiem, ale dawno w tym zawodzie nie pracował i chyba nie przepada za tym.
Niestety tym bardziej bez wykształcenia ciężko o pracę.

Kasiulem, Future
śliczne Wasze córunie :* :-)

hej. aga co do marchewki, to moja miala zatwardzenie po pierwszym podaniu. ale dałam jej wodę do picia na czczo i pozniej poszlo. Helenka je już miesko od 2 tygodni ;)

co do diagnostyki - szkoda słów. mi nikt nie ustąpił nigdzie jak bylam w ciązy, odwracali głowę...

Hej dziewuszki:)
Kasiulem i Future macie śliczne córunie.

Aniolek trzymam kciuki za Twojego mena. Mój co prawda też " dorabia ", bo pracę tylko oferują za najniższą krajowa - chore, bo jak za to wyżyć i to na wynajmie. Ale jakoś kulamy na razie.. musimy się cieszyć tym, że Julianek już niedługo będzie z nami:)
A reszta musi się jakoś ułożyć..

A co do ludzi i ich stosunku do ciężarnych, to parę dni temu myślałam, że się wścieknę i opr.. ludzi. Stoję sobie grzecznie w kolejce do mięsnego stoiska, a jakaś baba mi się wepchała w kolejkę jakby nigdy nic. A mnie tak nogi już bolały( bo kolejka dość spora była ), że musiałam odejść, i się "wykrzyczeć" bo nie mogłam znieść tego chamstwa!

Mi też nikt nigdy nie ustąpił miejsca, ani w kolejce, ani nawet w autobusie.. no może raz się zdarzyło.
Dziś byłam na KTG w szpitalu (jak kazał lekarz) i babka tak mnie wkurzyła, że miałam ochotę stamtąd uciec..
Stwierdziła, że to nie jest poradnia, żeby sobie przychodzić na KTG, skoro nic się nie dzieje i że powinnam prywatnie iść!!
Była wielce niezadowolona, że przeszkodziłam jej grać na kompie w pasjansa.. wyobrażacie sobie?
Położyłam torebkę na krześle, żeby się położyć do badania to z wielką gębą do mnie, że ona siedzi na tym krześle!!
W końcu zrobiła z wielką łaską KTG. Jak przyszedł lekarz, powiedziałam mu, że kazała mi iść prywatnie, to stwierdził, że następnym razem na badanie ( we wtorek ) mam przyjść po południu jak jej nie będzie.. cyrk na kółkach!!

Megi83 wybraliście imię Julianek?:happy2: super, kojarzy mi się z Królem Julianem z Pingwinów z Madagaskaru. Fajowa bajka :tak:

Dziewczynki mam do sprzedania spodnie ciążowe, nowiutkie tylko metkę oderwałam:dry:
Kupiłam je w pierwszych miesiącach ciąży myśląc że przytyję
bardzo, ale nigdy nie nałożyłam ich bo ciągle są za duże. To jest rozmiar 42.

1702059015.jpg

Jeśli będziecie zainteresowane to mogę podać dokładne wymiary tych spodenek.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny, mam pytanie do tych mam,które już wprowadzają nowe posiłki dla dzieci, a mianowicie gdzie kupujecie słoiczki i jakie? Ja w sumie lecę na Gerberze i Bobovicie, Hipp ma chyba najbardziej jałowy smak z tego co słyszałam i raz nawet spróbowałam. Zamierzam kupowac słoiczki tak do 8-10 miesiąca,potem już sama będę gotowac. W tesco w sumie jest duzy wybór, w lidlu nie ma prawie wcale, moze Wy wiecie gdzie jest duzy wóbor i najtaniej? Dzięki z góry...

Hej dziewczyny, mam pytanie do tych mam,które już wprowadzają nowe posiłki dla dzieci, a mianowicie gdzie kupujecie słoiczki i jakie? Ja w sumie lecę na Gerberze i Bobovicie, Hipp ma chyba najbardziej jałowy smak z tego co słyszałam i raz nawet spróbowałam. Zamierzam kupowac słoiczki tak do 8-10 miesiąca,potem już sama będę gotowac. W tesco w sumie jest duzy wybór, w lidlu nie ma prawie wcale, moze Wy wiecie gdzie jest duzy wóbor i najtaniej? Dzięki z góry...

ja dopiero wprowadzam ale kupuję w Tesco...moja siostra jak kupowała to zawsze w Rossmanie bo mówiła że są najtańsze...

heloł. ja kupowałam w rosmanie kilka razy, i w tesco, ale teraz nie kupuję już sama robię. już nawet kurczaka dorzucam.

hej, dziewczyny wpadłam sie tylko przywitać, dziś wyszłam ze szpitala, moje cukry w normie, ale chyba sie ta glukozą sugeruja więc czeka mnie dietka, cóż przezyje to.

reklama
Lenka już 3 dzień nie robi kupki :((( podałam jej dzisiaj jabłka, mam nadzieję że rozluźni kupę....a jak nie to będę leciała do apteki po jakiś specyfik, znacie coś dobrego?

upał taki, że 2 spacer sobie odpuściłam, pójdziemy pod wieczór jak zrobi się odrobinę chłodniej, mała tak się przyzwyczaiła, że śpi na dworze, że nie chciała mi w domu zasnąć :rofl2:

Do góry