reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

Aniawos ja pralam ten lezaczek z fp normalnie w wannie, i całego go moczyłam, tej płycie nic się nie stało, a prałam go już kilka razy, bo mam go jeszcze po Majce

reklama
aniawos wczoraj wypralam w wannie bo ani do pralki ani do miednicy przez ta dykte mi nie chcial wejsc :-D
Najlepiej chyba prac w letniej wodzie i w proszku dla niemowlat. Ja przynajmniej tak zrobilam potem powiesilam na balkonie i do dzisial wysechl. Ta dykta to raczej plastik niz jakis papier wiec jest ok. Nic sie nie zdeformowalo ani nie popsulo wiec mozesz spokojnie recznie uprac.

Apropo Hitów i Kitów wyprawkowych, to totalnym kitem okazały się chusteczki Happy... babcia kupiła jedną paczkę i są beznadziejne... bardzo suche i trudno tym zetrzeć kupkę z pupci Dzieciatka.
Polecam za to chusteczki Pampers... takie pomarańczowe o zapachu rumianku... cudnie pachną... Mojej Hani nie uczulają, ale wiem, że niektóre dzieciaczki ich nie tolerują.

U nas na szczęscie Bartuś jak na razie toleruje wszystko.Uzywamy chusteczek Cleanic Kindii (prezenty od rodzinki) i są ok.
Ja słysząłam że wogóle firma HAPPY NIE JEST za dobra bo pieluchy podobno tez przysparzają dzieciom problemów.

Ja z Happy mam tylko podkłady do łóżeczka. Mam nadzieję, że się sprawdzą.

Odnośnie chusteczek to ktoś tu polecał kiedyś chusteczki z Carrefoura. Takie kupiłam i paczkę jeszcze jakiś innych (nie pamętam nazwy) Zobaczymy czy się sprawdzą. Jak tak to kupię większą ilość.

Hania przerobiła już Pampersowe chusteczki, Happy i Bobini... na żadne nie miała reakcji alergicznej...

W szpitalu przy pobieraniu moczu do badania troszkę odparzyła jej się pupa od tych woreczków na mocz... Świetnie ją wygoił Alantan Maść... wiec w razie potrzeby też mogę polecić...
Chociaż wiadomo, ze przy każdym pupciaku może być inaczej...

Happy pieluszki - też słyszałam że kiepskie...

Agusia O tych chusteczkach pisała Paula. Ja też kupiłam ale najpierw na sobie wypróbowałam i raczej dla dziecka nie polecam, bo nawet mnie nieco szczypią... Może jak już dupcia będzie większa i mniej wrażliwa to wtedy, ale nie dla noworodka.

reklama
my zywaliśmy do tej pory chusteczek dada z biedronki i jest ok. tewraz kupiłam w promocji z rosmana i zobaczymy jak będzie.
unas super się sprawdziły pieluchy z biedronki. Tylko w nich mała nie "pływała" bo wszystkie inne na niej wisiały, najgorzej huggisy, bo mają taki kawał pieluchy u doły wiszący. pampersy odparzały jej pupe, a te z biedronki super.
U nas bardzo sprawdzają się też podkłady do przewijania.

za to ze smoczkiem nie mozemy trafić, wszystkie są jakieś wielkie i małą je wypluwa jak chwile pociumka :(

Do góry