reklama
co do chlustaniadzisiaj poszlam na spotkanie z anastazjologiem i dziewczyna stala przy recepcji i ja jej wody chlusnely to w szoku byla ona i ja z mezem obok hehe QUOTE]
he he, tego się boję że gdzieś na mieście mnie to spotka
Witam !!!
ja po kawce i śniadanku i zakupkach ...
Niedłudo z Mileną do lekarza znowu idę
bo kilka godzin nie spała w nocy, znowu takiego kaszlu dostała ...
w zeszły czwartek też była u lekarza, już się zaczyna ... przedszkole ...
jest stasznie osłabiona temp 36*C
Asionek31
Fanka BB :)
hej 
ja dzisiaj ostatni basen mam
dociera do mnie , ze to juz coraz blizej i jakies ataki paniki chwilowe mam hehe
no u nas to wymog wsumie wiec koszule zostana na pozniej
nie ma co sie dziwic , troche polezalas to teraz sie meczysz bardziej
ciekawe kiedy urodzisz ?
skurcze bolace , ale nie jakies regularne mam tez , dzisiaj w nocy tez cos mnie lapalo ...
ale ja chce do 13.10. wytrzymac , no moze byc tez 9albo 10
a nie mam pojecia ... jakos nawet nie zwracalam uwagi na to wczesniej
kurcze wspolczuje
ja naszczescie nie puchne , czasami lekko palce , ale to i bez ciazy tak mialam w takie upaly :/
po porodzie napewno zejdzie
fajnie , ze bratowe juz beda u ciebie
co do kibelka to ja od kilku dni co rano laze jak glupia kilka razy ... tez mi przyszlo do glowy , ze moze cos sie dzic zaczyna , ale to juz trwa jakis czas wiec raczej to nie to
co do sudocremu to mysle , ze spokojnie mozesz sie posmarowac
o kurka niezle
pewnie po porodzie mialas niezly sajgon z wypacaniem tego ?
ja dzisiaj ostatni basen mam
Hej!
Ja tez do porodu chyba wezme koszulke mojego jakas stara bo tych ladnych to mi szkoda :-)
.
no u nas to wymog wsumie wiec koszule zostana na pozniej
Witam się i ja nadal w dwupaku
Wiecie, nie mogłam się doczekać kiedy w końcu wstanę, przyszło co do czego NIE MAM SIŁY i śpię nawet w dzień co mi się nie zdarzało do tej pory, po prostu padam :-(
Przedwczoraj wzięliśmy się z moim za porządki i przestawianie w pokoju aby rozłożyć łóżeczko, wieczorem padłam jak niemowlę ,a wczoraj przestawialiśmy z powrotem ,a w zasadzie to tylko mójbo nie pasowało za cholerę i było strasznie ciasno... Koniec końców trzeba było rozkręcić i wynieść ławę, także dla gości miejsca brak
Ogólnie jestem umęczona, trochę pochodzę i padam, dosłownie padam bo nie mam siły nawet palcem ruszyć
Skurcze mnie atakują ze zdwojoną siłą, są już bolesne, boli mnie w dole brzuch, budzę się nawet z tego powodu w nocy, ale nie są jeszcze regularne ,także spoksikChoć szczerze mówiąc już by mogło być po wszystkim.. Mój był pewien ,że urodzę szybciej i już od 20-tego ma urlop, mam tylko nadzieję ,że nie okaże się ,że wziął go już na marne, będzie siedział miesiąc w domu
Dziś ma już ostatnią dniówkę i jutro tylko nockę, potem 48h wolnego i urlopowanie i wyczekiwanie na maleństwo, choć mam cichą nadzieję ,że zdąży mnie złapać jak jeszcze robi, bo już to widzę jak zabija się o ściany
![]()
nie ma co sie dziwic , troche polezalas to teraz sie meczysz bardziej
ciekawe kiedy urodzisz ?
skurcze bolace , ale nie jakies regularne mam tez , dzisiaj w nocy tez cos mnie lapalo ...
ale ja chce do 13.10. wytrzymac , no moze byc tez 9albo 10
Dziendobry :-) Mam takie pytanie zupelnie z innej beczki.. Wiecie moze czemu z forum ''przyszle mamy'' przestaly znikac miesiace? Chodzi mi o to, ze wczesniej np. na poczatku czerwca znikal watek majowy, na poczatku lipca - czerwcowy itd. A teraz lipiec, sierpien, jak byly, tak sa. Nie zeby mi bardzo przeszkadzalo, ale to fajnie wygladalo jak kolejne miesiace znikaja a my przesuwamy sie pod poczatek, a teraz stoimy w miejscu.. Wiecie moze o co chodzi?
a nie mam pojecia ... jakos nawet nie zwracalam uwagi na to wczesniej
Hej mamusie :-) ale masakra.. tak spuchłam u nóg to mi kostek nie widać na buzi jak menel ..qrde a bicepsy to ja mam chyba większe od mojego , zaparze obie herbatę pokrzywową moze cos da mam nadzieje ,ze po porodzie powoli dojde do siebie i ta opuchlizna zniknie :-(
kurcze wspolczuje
ja naszczescie nie puchne , czasami lekko palce , ale to i bez ciazy tak mialam w takie upaly :/
po porodzie napewno zejdzie
czesc laseczki
snilo mi sie, ze bylismy gdzies , nie mam pojecia gdzie ale , ze musialam isc do toalety na siku
i poszlam a tam mi czop poszedl i niedlugo pozniej urodzilam ...
masakra
chyba z tego wszytskiego jestem lekko przeraznona i jak mialam od tygodnia problem z toaleta tak dziiaj bylam juz dwa razy i tu znowu nerw , bo na necie pisze ze jak sie goni czesto , to to tez oznaka ze sie organizm przygotowywuje ... zaraz znowu pojde chyba
ale moze ja sie tylko najkrecam z nerwow ...
aaaa.. powiedzcie mi , czy ja moge uzyc sudokremu ??
bo mi sie pod brzuchem odparzenie zrobilo ... wszytsko przez te moje wczsniejsze operacje , bo mi w tym miejscy brzydko brzuch zachodzi na druga warstwe skory i mnie boli, swedzi jak to przy odparzeniu
fajnie , ze bratowe juz beda u ciebie
co do kibelka to ja od kilku dni co rano laze jak glupia kilka razy ... tez mi przyszlo do glowy , ze moze cos sie dzic zaczyna , ale to juz trwa jakis czas wiec raczej to nie to
co do sudocremu to mysle , ze spokojnie mozesz sie posmarowac
kiwi - w takim razie taka Twoja uroda, ja w pierwszej ciąży w ostatnim miesiącu zabierałem wody po 2 - 3 kg na tydzień![]()
o kurka niezle

pewnie po porodzie mialas niezly sajgon z wypacaniem tego ?
sivi
Witam się i ja nadal w dwupaku
Wiecie, nie mogłam się doczekać kiedy w końcu wstanę, przyszło co do czego NIE MAM SIŁY i śpię nawet w dzień co mi się nie zdarzało do tej pory, po prostu padam :-(
Przedwczoraj wzięliśmy się z moim za porządki i przestawianie w pokoju aby rozłożyć łóżeczko, wieczorem padłam jak niemowlę ,a wczoraj przestawialiśmy z powrotem ,a w zasadzie to tylko mójbo nie pasowało za cholerę i było strasznie ciasno... Koniec końców trzeba było rozkręcić i wynieść ławę, także dla gości miejsca brak
Ogólnie jestem umęczona, trochę pochodzę i padam, dosłownie padam bo nie mam siły nawet palcem ruszyć
Skurcze mnie atakują ze zdwojoną siłą, są już bolesne, boli mnie w dole brzuch, budzę się nawet z tego powodu w nocy, ale nie są jeszcze regularne ,także spoksikChoć szczerze mówiąc już by mogło być po wszystkim.. Mój był pewien ,że urodzę szybciej i już od 20-tego ma urlop, mam tylko nadzieję ,że nie okaże się ,że wziął go już na marne, będzie siedział miesiąc w domu
Dziś ma już ostatnią dniówkę i jutro tylko nockę, potem 48h wolnego i urlopowanie i wyczekiwanie na maleństwo, choć mam cichą nadzieję ,że zdąży mnie złapać jak jeszcze robi, bo już to widzę jak zabija się o ściany
![]()

Ja miałam nieregularne skórcze do samego końca, i na ktg wychodziło że są niewielkie i mam jeszcze mnóstwo czasu a już rodziłam, także nigdy nic nie wiadomo, może u ciebie się już podstępnie coś zaczyna! :-)
czesc laseczki
ja dzisiaj pieknie pospalam, az nie wierze
dzisiaj bratowki przylatuja, za niedlugo jedziemy po nie na lotnisko a potem po odbior wozka do sklepu , bo mi wczoraj przyslali wiadomosc, ze juz na nas czeka
snilo mi sie, ze bylismy gdzies , nie mam pojecia gdzie ale , ze musialam isc do toalety na siku
i poszlam a tam mi czop poszedl i niedlugo pozniej urodzilam ...
masakra
chyba z tego wszytskiego jestem lekko przeraznona i jak mialam od tygodnia problem z toaleta tak dziiaj bylam juz dwa razy i tu znowu nerw , bo na necie pisze ze jak sie goni czesto , to to tez oznaka ze sie organizm przygotowywuje ... zaraz znowu pojde chyba
ale moze ja sie tylko najkrecam z nerwow ...
aaaa.. powiedzcie mi , czy ja moge uzyc sudokremu ??
bo mi sie pod brzuchem odparzenie zrobilo ... wszytsko przez te moje wczsniejsze operacje , bo mi w tym miejscy brzydko brzuch zachodzi na druga warstwe skory i mnie boli, swedzi jak to przy odparzeniu
Ja też mam takie sny

A ja się dziś wyspałam aż sama się dziwie!!! wstałam tylko raz! żeby dziecko do szkoły obudzić musiałam się sama najpierw dobudzić! już zapomniałam jak to jest tak mocno zasnąc...
malutka2326
W 1999r i 2001rtylko kiedy to było bo jeżeli mówisz o zasiłku porodowym to został zlikwidowany przez ZUS w 2002

K
karolina1978
Gość
ajj ja mam lekkie problemy z nerkami moze jakis ucisk na nerki jest i tak puchne bo gdyby wyniki byly zle to bym wiedziala ze to nerki co szfankują , pamiętam jak mialam 16 lat tez tak spuchłam bo było coś nie tak .[/QUOTE]
Moze lepiej zadzwon do lekarza?
Malutka
dobrze ze moglas wczesniej wstac a nie do dnia porodu lezec ,moze szybko wrocisz do formy.
A zeby nie zmarnowac urlopu to szukaj 10 -cio pietrowca i smigaj po schodach.
Atram zazdroszcze towarzystwa napewno bedzie fajnie.
Bylam u okulisty i nic mi nie jest!To ze zle widze to z powodu ciazy i jak urodze to mi przejdzie-Mam nadzieje ze lekarz ma racje.Bo to jest drazniace taki nieostry obraz.
elifit
Moderatorka
Cześć dziewczyny,
mnie chyba zawiało, boli mnie cały lewy bok a do tego biodro :-( ledwo chodzę.. a może to rwa kulszowa? w każdym razie leżę pod kocem i się grzeje.
idę was nadrobić..
karolina ciekawe że okuliści mają różne zdania, mi powiedziała okulistka że tak mi zostanie tyle że ja już nosiłam okulary przed ciążą, może dlatego
mnie chyba zawiało, boli mnie cały lewy bok a do tego biodro :-( ledwo chodzę.. a może to rwa kulszowa? w każdym razie leżę pod kocem i się grzeje.
idę was nadrobić..
karolina ciekawe że okuliści mają różne zdania, mi powiedziała okulistka że tak mi zostanie tyle że ja już nosiłam okulary przed ciążą, może dlatego
K
karolina1978
Gość
Elfit ja nie mam okularow.On mi zbadal oczy i stwierdzil to co stwierdzil.Zobaczymy jak urodze czy ma racje.Jak nie to bede szukac przyczyny np u neurologa.
reklama
elifit
Moderatorka
Elfit ja nie mam okularow.On mi zbadal oczy i stwierdzil to co stwierdzil.Zobaczymy jak urodze czy ma racje.Jak nie to bede szukac przyczyny np u neurologa.
przejdzie ci, pewnie masz zwiększone naczynia krwionośne w oku i dlatego tak widzisz

malutka ja dostanę becikowe, kasę z pzu (ja+mąż) i od związków zawodowych z pracy, razem jakieś 3800 :-) od zusu chyba sie nie dostaje, chyba dodatkowe becikowe 1000zł jak masz niskie dochody
jesteś pierwsza w kolejce do porodu, o ile justyś cię nie wyprzedzi, ona ma cc 22go ;-)