Hej ja mialam robiony jakis wymaz u gin. ostatnio ;p niedlugo wizyta to sie dowiem ... wlasnie czytalam jakies porady co do kolek oparzen itp. i wiecie co mam straszny mętlik w głowie czy będę sobie umiała poradzic z takim małym dzieckiem a co jesli nie? czym blizej porodu tym większe moje zakłopotanie.. ehh
reklama
gugula
Fanka BB :)
mileczka, to dobrze,ze zrobilas to badanie....u nas to w ogole nie ma mozliwosci chyba,oni w tych kwestiach tu daleko za murzynami...ja juz kiedys pisalam,ze u nas przez cala ciaze ani razu nie widzisz ginekologa, jedyna opieka to polozna i lekarz rodzinny,a jedyne badania to mocz i krew-na hemoglobine, oraz cisnienie mierza...aaa, i 1 usg w 18 tygodniu jest tez w standardzie...
malutka, u mnie z pierwszym po prostu zaczelo sie tym,ze mi wody odeszly,wiec nie bylo mowy o falszywym alarmie
teraz tez mam nadzieje,ze jak sie zacznie,to sie zacznie,bez podchodow jakichs, bo u nas do szpitala to cala wyprawa lacznie z promem pol godziny,to jak mnie do domu odesla to sie wkurze 
malutka, u mnie z pierwszym po prostu zaczelo sie tym,ze mi wody odeszly,wiec nie bylo mowy o falszywym alarmie

K
karolina1978
Gość
Ja wlasnie tez mialam na ostatniej wizycie robiony wymaz.A moja lekarka jest na urlopie i jezeli bym zaczela rodzic to co ?
Dzisiaj powinnam na Ktg do szpitala jechac ,ale mi mowia przez telefon ze pozniej mam zadzwonic bo maja dzisiaj sajgon i wszystkie aparaty sa zajete.
To jak pojade to sie zapytam.
Dzisiaj powinnam na Ktg do szpitala jechac ,ale mi mowia przez telefon ze pozniej mam zadzwonic bo maja dzisiaj sajgon i wszystkie aparaty sa zajete.

To jak pojade to sie zapytam.
anek30bb
Anek a nie miałaś w esculapie robionego? Mi właśnie z Esculapu powiedzieli.
no właśnie mi nie zrobili nawet nie zaproponowali ale jutro pójde do labolatorium i zrobie zresztą i tak muszę mieć do porodu
malutka2326
Mi przy pierwszym porodzie przebijali, a przy drugim odeszły mi przy drugim i ostatnim parciumileczka, to dobrze,ze zrobilas to badanie....u nas to w ogole nie ma mozliwosci chyba,oni w tych kwestiach tu daleko za murzynami...ja juz kiedys pisalam,ze u nas przez cala ciaze ani razu nie widzisz ginekologa, jedyna opieka to polozna i lekarz rodzinny,a jedyne badania to mocz i krew-na hemoglobine, oraz cisnienie mierza...aaa, i 1 usg w 18 tygodniu jest tez w standardzie...
malutka, u mnie z pierwszym po prostu zaczelo sie tym,ze mi wody odeszly,wiec nie bylo mowy o falszywym alarmieteraz tez mam nadzieje,ze jak sie zacznie,to sie zacznie,bez podchodow jakichs, bo u nas do szpitala to cala wyprawa lacznie z promem pol godziny,to jak mnie do domu odesla to sie wkurze
![]()

hej
przespałam noc byłam tak zmęczona, że nawet siku mnie nie obudziło.
Niestety młoda się rozchorowała i teraz boję się, że ja pójdę jej śladem i jeszcze przed porodem zaliczę antybiotyk. Najgorzej jak będzie tak jak poprzednio czyli pójdę chora do porodu .
Lena pewnie, że będę czekać jeszcze tydzień, dopiero jutro będę miała wymaz na paciorka robiony więc muszę się trzymać. Poza tym dobrze by było tą chorobę wygnać zanim dzidzia się w domu pojawi.
swoją drogą to jak długo czekałyście na wyniki wymazu??
Malutka ja wczoraj dostałam skurczy takich właśnie jak przed pierwszym porodem i bardzo się zdziwiłam.
Od wczoraj coś się zmieniło bo krzyże mnie bolą i czuję dziwny ucisk na krocze a każdy ruch dziecka mnie boli.
przespałam noc byłam tak zmęczona, że nawet siku mnie nie obudziło.
Niestety młoda się rozchorowała i teraz boję się, że ja pójdę jej śladem i jeszcze przed porodem zaliczę antybiotyk. Najgorzej jak będzie tak jak poprzednio czyli pójdę chora do porodu .
Lena pewnie, że będę czekać jeszcze tydzień, dopiero jutro będę miała wymaz na paciorka robiony więc muszę się trzymać. Poza tym dobrze by było tą chorobę wygnać zanim dzidzia się w domu pojawi.
swoją drogą to jak długo czekałyście na wyniki wymazu??
Malutka ja wczoraj dostałam skurczy takich właśnie jak przed pierwszym porodem i bardzo się zdziwiłam.
Od wczoraj coś się zmieniło bo krzyże mnie bolą i czuję dziwny ucisk na krocze a każdy ruch dziecka mnie boli.
mileczka89
Mamita małego Mareczka
Jagmar ja czekałam tydzień
Bo tiramisu robi sie z surowych jaj a jak wiadomo surowe jaja to ryzyko salmonelli.. Wiem bo tu tiramisu to popularne slodkosci i gdziekolwiek nie pojde do restauracji, jak tylko spojrze na tiramisu to wszyscy mi zabraniaja lacznie z kelnerami :-( Obiecalam sobie ze po porodzie zjem taaaaaaaka miche tiramisu ze az mi uszami wyjdzie :-)a czemu tiramisu zakazane ?? ja juz nie raz jadlam
zjadlam kolacje przy okazji przecielam palucha nozem :/
dobrej nocki![]()
reklama
K
karolina1978
Gość
Jagmar moze byc ze dzidzia zeszla na dol.Ja tez tak mam .Tylko nie mam boli w krzyzu.(oprocz takich normalnych)