reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październik 2011

Kiniutka, ja mysle ze jak ciaza przebiega bez komplikacji, to ktg nie jest niezbedne, wystarczy regularny pomiar tetna maluszka dopplerem... Natomiast jesli ma sie problem z cukrzyca, cisnieniem, albo mialo sie powazne problemy w poprzeich ciazach (ciazy),na przyklad przedwczesne skurcze, to czesto dmuchaja na zimne i podlaczaja pod ktg regularnie w ostatnich tygodniach ciazy, kaza liczyc ruchy dziecka...
U mnie na przyklad zalecili regularne ktg, bo raz na usg maly sie nie chcial ruszac , a ze mialam dodatkowe dolegliwosci, to spanikowali lekko. Fakt ze mlody ruszal sie wczesniej, tylko akurat zasnal, a lekarz nie probowal nawet brzucha szturchnac zeby go pobudzic, ale sama ze wzgledu na towarzyszace mi choroby w ciazy wolalam kontrolowac sytuacje, mimo ze ktg nie wykazywalo nieprawidlowosci, a ruchy czulam regularnie i wyraznie...

reklama
Atram rodzinę to masz świetną, do mnie nawet siostra by nie przyjechała żeby posprzątać, jeszcze i nią trzeba byłoby się zając...

A mi skoleji zal jest tutaj dzieci ktore bez czapek w wozkach siedza.
Wiatr ,deszcz i bez czapki.
Moja sasiadka takigo malutkiego 2 miesiecznego tez bez czapeczki targa.

To tak samo jak tu...od ponad 3 lat tu mieszkam a dalej w szoku jestem

łoj a ja pamiętam w UK niemowlaki w zimie miały cieniutkie skarpetki :szok: ja rozumiem że w wózku się przykrywa ale one nosiły tak na rękach, a ile razy widziałam bez skarpetek w jesienne dni.. szok

Albo piździ jak jasna cholera, ja w szalu, kaptur naciągnięty, aż zatyka z zimna a panna targa noworodka bez czapki w polarku i z gołymi stópkami!!!

Ja muszę mieć w pokoju na noc minimum 20 stopni bo mnie od razu gardło boli. W dzień wole jak jest chłodniej.
Bo z tym przegrzewaniem to głównie chodzi o to żeby nie było zbyt duzych różnic temperatur. Jak na zewnątrz +30 a w domu klimatyzacja to tak samo źle jakby było na odwrót.

hejka
Młoda chora i już trochę mam jej dość bo marudny skunks się z niej zrobił. Co się dziwić jak katar męczy. Ja od razu kupiłam sobie jekiś syropek homeopatyczny i te granulki pod język i się tym raczę w obawie przed chorobą.

Kiniutka
mi poprzednio KTG robili po 30 tc. Teraz mam zalecenie, żeby raz w tygodniu mieć zrobione bo moje łożysko ma III stopień a co za tym idzie należy dmuchać na zimne. Dzisiaj miałam pierwsze i wszystko ok.

Miłka ja mam zamiar za tydzień pojechać do szpitala na IP i poprosić o KTG ze względu na łożysko, wydaje mi się, ze powinni to zrobić bez problemu i za free.

Dzisiaj miałam robiony i wymaz na gbs i wyobraźcie sobie babka mi to na fundusz zrobiła :szok:. Byłam i nadal jestem w szoku.

ejejeje ja zgłaszam postulat o nie pisanie o jedzeniu na forum ogólnym (szczególnie słodkim) bo mi na te Wasze kulinarne opowieści regularnie ślinka cieknie ;-)

kiniutka - u mnie w przychodni dokładnie tak jak u Ciebie - tętno dzidzi dopplerem sprawdzają, albo na usg podgląda serduszko i tyle. KTG jeszcze nie miałam. Co kraj to obyczaj

ja juz po wizycie relacja na odpowiednim watku :)

Heej!

Asionek, to u Was naprawde te upaly dlugo trzymaja... Wszpolczucia jak ktos w taka pogode przez cc rodzi;/ Za to przynajmniej pewnie bedziesz mogla spokojnie z maluszkiem na spacerki chodzic, bez pakowania w te grube kombinezony ( ja wlasnie z tego powodu sie zimy boje, bo musze rano mloda do przedszkola odprowadzac (chociaz dobrze ze na 9 dopiero) ale juz mnie to przeraza jak towarzystwo z domu wyprawic na czas... dzieki Bogu ze starsza juz sie w duzej mierze sama obsluzy...

dlatezgo ja sie bardzo ciesze , ze nie rodzilam w lato :/ to by byla porazka na maksa polog i takie upaly ... licze , ze pod koniec pazdziernika juz bedzie chlodniej troche :)
wy to macie zimy porzadne :) tutaj snig nie pada i tak ok 12 stopni jest , albo lepiej
w tamtym roku ponizej 10 bylo zaledwie kilka razy

u mnie jest tak, że jak przychodzę na wizytę do gina to najpier połozna mnie waży, mierzy ciśnienie i mierzy tętno Małej i tyle. i jak ostatnio pytałam o ktg to powiedziała, że nie mają w przychodni i jak trzeba to po prostu kierują do szpitala na badanie. I że mierzenie tętna wystarczy. Więc chciałam dopytać jak jest u Was, czy faktycznie nie trzeba tego ktg robić...

ć

moj gin to USG robi , a na KTG kilka pieter wyzej mam lazic do mojej poloznej :)
wszedzie jest innaczej

Hejka... a ja od rana cieprie niemiłosiernie..kolka nerkowa fuck :( Od tego promieniuje mi na jajnik prawy a mały szaleje jak nie wiem:( wziełam juz nospe ale bol zaczyna sie od no:wściekła/y:wa

kurcze wspolczuje :/

Kingolinka współczuję kolki, weź ty kochana śmigaj do lekarza bo z tym nie ma żartów :/ a nospy weź w razie czego 2 bo jedna to chyba niewiele pomaga

już myślałam, że są jakieś wieści od Justyś a tu widzę ni ma :/ ciekawe czy już miała cc czy jeszcze czeka?

reklama
Do góry