reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczeń 2012

Hej
dziękuję za miłe słowa!
u mnie jeszcze tylko 13 tygodni stresu :-p i moja/nasza Kruszynka będzie z nami.. achh jak ja bym chciała już styczeń!

właśnie Kobitki co gotujecie bo ja też nie mam pomysłu na obiadek :/
słonecznego dnia życzę! jak komuś brakuje słoneczka to zaraz szybciutko prześle priorytetem :-p

To ja bardzo poproszę :)

Fazerkamm teraz to już z górki! Miłego odliczania do stycznia :)

reklama
Fazer - ja też nie mam pomysłu, ale chyba zrobie makaron carbonara.

I też łapię doła, bo nie wiem co mnie czeka. Już bliżej niż dalej, na dobrą sprawę rodząc w 37 tygodniu to zostało mi 12-13 tygodni.
Nie wiem, jak to będzie finansowo, nie wiem nic.

Ale pocieszam się, że wszystko z małą dobrze, ja też się czuję wyśmienicie. Damy radę :)

A, laseczki, kupiłam ten płaszcz z 3/4 rękawa. Byłam w centrum handlowym i nie chciało mi się za bardzo latać po sklepach, więc nic nie znalazłam odpowiedniego dla siebie.

Gosia carbonara dobry wybór!! uwielbiam! robiłam jakieś 3 dni temu ;-)
no to jest właśnie to.. pieprzona kasa :/ przez nią człowiek się stresuje... przyjdzie zima.. pracy nie będzie :/ a ceny w górę cały czas idą :/
ładniutki ten płaszczyk 3/4 !! :)

Witajcie ;)
My też liczymy grosz do grosza, ciesze się że kilka rzeczy udało nam się kupić naprawdę tanio. Za to dopiero zaczną się wydatki nie mam kompletnie nic z kosmetyków, pampersów na dodatek P. kończy się dwuletnia umowa ostatniego listopada więc jak mu nie przedłuży albo jak nie dostanie się do drugiej pracy gdzie już papiery zaniósł to leżymy i to dosłownie.. staram się myśleć pozytywnie pomimo wszystko!
Mam nadzieje, że szybko się sprawy ułożą:)

Co do dzisiejszego obiadu, dziś pewnie jakaś zupa u nas.. chociaż sama nie wiem..

Miłego dnia mamusie ;)

Ostatnia edycja:
Fazerka ty widze tak jak ja ...ja wczoraj z nerwow az sie poryczalam (chodzilo wlasnie o kase ).... nie boje sie porodu tylko tego co bedzie po... jak damy rade i wogole. a co do cen to glowa boli najchetniej pojechalabym do polski i kupila wiekszosc. ciuszki sa tutaj w miare tanie i chemia tez ale reszta..... wozek tez kupie w pl bo o wiele tanszy ale posciele kocyki itd to tutaj masakra drogie :( tylko chodzimy po sklepach i zerkamy na ceny jak cos sie wrtafi to bierzemy. pociesza mnie to ze moi rodzice zaoferowali sie kupic wlasnie kocyki i kombinezonik i jeszcze pare rzeczy no i lozeczko. gdyby nie ich pomoc to bym byla bankrut tym bardziej ze my z kasy spukani bo niedawno kupilismy nasz kacik. i tak co miesiac cos dokupimy np wczoraj kupilam nareszcie pizamke dla mnie :)
zawsze na pocieszecnie jest czekolada :D

O kurcze, zupa, właśnie - pomidorówka!! Mniemi. I na drugie carbonara.

A to się małżonek ucieszy.

U nas też bez przelewania się kasy. Cały nasz majątek poszedł i idzie w biznes. A przez urzędnicze biurokratyczne widzimisię nie możemy się do końca rozwinąć. Mam nadzieję, że to się szybko skończy.

Witam. U mnie też z humorami różnie. Wczoraj np. wszystkich opieprzałam i było mi z tym dobrze, a co. Ale jak teść przyszedł do wnuczka o 20:szok:, to same rozumiecie. Chyba zapomniał, że moje dziecko wstaje rano do przedszkola i że ma 3 lata. Po 15 min M powiedział mu że, Igor idzie spać:happy:.
A przedwczoraj jak moje dziecko marudziło, zaczęłam płakać razem z nim, bo już nie miałam siły. Kochany synek od razu przestał i zaczął się sam bawić. Ja też sie bardziej boje tego co będzie po porodzie. No, ale jakoś być musi;-). Damy radę.
Na obiad robię rybę i surówkę z marchwi i pora.
Miłego dnia:-).

Witam. U mnie też z humorami różnie. Wczoraj np. wszystkich opieprzałam i było mi z tym dobrze, a co. Ale jak teść przyszedł do wnuczka o 20:szok:, to same rozumiecie. Chyba zapomniał, że moje dziecko wstaje rano do przedszkola i że ma 3 lata. .

Jakaś epidemia czy co? Moi teściowie wczoraj przyszli do wnusia po 20:00 bo "wcześniej nie mogli" a mieli kiepski dzień i musieli się jakoś pocieszyć. No k....mać. Od miesiąca trąbię, że młody o 19:00 to już się powoli szykuje do spania i wycisza a o 20:00 tylko książeczka i spanie. A oni na to, że przecież jest chory i jutro do przedszkola nie wstaje.
Ale same wiecie jak łatwo dziecko odzwyczaić od reguł a potem jak trudno "ułożyć" na nowo!!!
A oni, że ja taka zasadnicza jestem. Ale chyba nam (mężowi i mnie) też się należy trochę czasu tylko dla nas. Pewnie się obrażą ale mam to w nosie.

Tiramisu a myslisz, że te plamy to oliwka? jak wyciagnelam niektore z kartonu to mialy zolte plamy. Np. cudny swterek ktory Nikos miał 3 razy. Wielka plama na ramieniu. I inne tez tak. A oliwkowałam tylko wieczorami. Może to ciuszki poprostu jakos w tym kartonie były tak upchane i niektore kolor puscily albo cos....nie chcem i to zejść!:[

ja moze kasą się nie denerwuję pozytywnie jestem nastawiona damy rade ale boję sie przedwczesnego porodu. Kazdy wieczor i lekkie pobolewanie odrazu konczy sie rozmyslaniem

reklama
ja na trudne plamy używam vanish w proszku - do miski wrzucam ubrania i nalewam wody, ale tylko tyle żeby były zamoczone, na plamę sypię proszek, wcieram w plamę i zostawiam na jakieś 15 min., po tym czasie po plamie nie ma śladu, wyciskam i od razu do pralki

Do góry