reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2011

Witajcie,
Powiedzcie mi jak sie załatwiają wasze maluchy karmione piersią? Bo u mnie nie załatwił sie synuś juz od 4 dni dawałam mu wode przegotowana, rumianek ale nic to nie działa. Jest spokojny je tylko i spi....ale boje sie,ze w końcu zacznie go brzuszek boleć, zakupiłam czopki glicerynowe ale jeszcze poczekam z zapodaniem mu ich...
anula ja tak miałam z pierwszym synem, robił kupkę raz na tydzień, ale wtedy to az po pachy:-D. Połżna i lekarka mówiły, że dzieci karmione piersią tak mogą robić. Raz na tydzień albo i po każdym karmieniu. Zapytaj się swojej położnej, pewnie powie podobnie. Ja bym wolała takie raz na pare dni niż co chwile jak jast teraz u mojej. Kiedy nie zajże to w pieluszce żółto, no ale może się unormuje, bo pieluch idzie tona.

reklama
cześć kochane.

Ja mam dzisiaj z kolei takie upławy, ze szok. leci mi taki budyń że co 2/3 h zmieniam wkładkę. To nei czop bo bez krwi, ale masakra!
asionek
kochana ja chyba wolałabym już się zmagać, cieszenie się ostatnimi dniami ciąży jest przereklamowane;P
monika
Ty wiesz ze ja też taka bezczelna jestem i nie dotrzymałam słowa? :p ale wychodzi na to że jest nas chyba 5 jeszcze...

ivi
dasz wiarę, że ja tez juz mam chęć wyłączyć tel? mój dostał jednego sesa, ja 3, a poza tym miałam wizyte zaciekawionej rodzinki i oczywiście słysze już tlyko ciągle "Ty to jak słonica chodzisz w ciąży" itd;/ aż niesmaczne się to robi....

Cześć Wam laseczki :)
Dziękuję za dobre rady, mały zjada wszystko i chyba jak bym mu ze 150 dała to też by wciągnął hahaha
Po tatusiu taki apetycik :)

Asinek- słonko jak mama robi Ci paczkę to może niech Ci kupi w aptece bobotic to jest polski odpowiednik tego niemieckiego specyfiku co ja używam, to wszystko ma ten sam skład tylko o innym stężeniu, kropelki są na nieszkodliwe a może pomogą Twojemu maleństwu po co macie się męczyć. Mój biedaczek też tak płakał ja nie mogłam patrzeć na te jego krzyki i teraz jest wporząsiu:)

Ewa z tego co mi wiadomo to czop nie zawsze jest krwią podbarwiony:tak:, więc kto wie, może jutro przeczytamy wiadomość od ciebie że urodziłaś........
Kasiadz a jak te okłady robisz i jak długo trzymasz? ja recznik namoczony w zimnej wodzie ale zaraz jest ciepły na nowo :wściekła/y:moze Ty masz lepszy patent?
ja przecięłam pieluchę na 2 części, namoczyłam, włożyłam do woreczka i trzymam w lodówce :tak:jak mam czas to sobie robię okłady, ale nie za często bo czasu brak....
ale np zawsze rano jak się podmywam to zakładam stanik, w niego te pieluchy, one mnie chłodzą a ja się myję od pasa w dół:laugh2:

a ja mogę się pochwalić że dzisiaj pierwszy raz sama kąpałam Antosie i nawet nie płakała:rofl2:

położna powiedziała że mała nie wygląda na chorą więc już mam nieco lepszy humor, ale co ja dzisiaj przeżyłam...

a i dzisiaj zauważyłam że mam dużo siniaków na nogach, czy to może być związane z porodem? bo nie pamiętam żebym się uderzyła i to w dodatku w dwie nogi. Może to żylaki powodują takie sińce albo jakieś zatory żylne???????

Ostatnia edycja:
Hejka Mamuśki,

Mam czas to popisze z wami pokarm powoli powoli sie rozkreca ale moja mała co weźmie cyca to śpi mimo ze jest dobrze wybudzona szturcham gadam, masuje na chwile po cycka i znów śpi i przez to tego cycka rozbujać nie mogę macie jakąś metodę zeby nie zasypiał maluch.

A co do odbijania się to dziś mała pospała ładnie do 4 potem cyc butla i to pieprzone odbijanie wzieło ja tak rozbudziło że nie spała do 7 a ja z nią ale nie płakała ani nic tylko lezała od czasu do czasu stękała sobie.....

Asionek- współczuję problemów z kupką naprawde moze popij herbatki laktacyjne albo ty popij rumianek to i małej bedzie lżej no już nie wiem tak mi przyszło do głowy moja dziś za to zasrała ze tak powiem 6 pieluch i tez sie zastanawiam czy to nie przez mieszankę tak wali czy oby ona dobra dla niej :baffled:

moj na poczatku tez pociagnal chwile i spal , czasami udalo mi sie go obudzic czasami nie , ale najwazniejsze , ze przybieral , tylko , ze czesciej jadl ... pozniej sie unormowalo wszystko i maly juz nie spal na cycu :) daj malej troche czasu :)
no wlasnie to odbijanie nocne to porazka , bo maly tez sie wybudza :/ a znowu jak nie odbije to mam wyrzuty sumienia , ze to przez to ma problem z brzuszkiem ...
co do kup to dopoki sa normalne i mala nie placze jest ok :) moj tyle robil i wolalam to niz teraz ten problem , ze czekam na kupe jak na zbawienie :-D

cześć kochane.

Ja mam dzisiaj z kolei takie upławy, ze szok. leci mi taki budyń że co 2/3 h zmieniam wkładkę. To nei czop bo bez krwi, ale masakra!
asionek
kochana ja chyba wolałabym już się zmagać, cieszenie się ostatnimi dniami ciąży jest przereklamowane;P
monika
Ty wiesz ze ja też taka bezczelna jestem i nie dotrzymałam słowa? :p ale wychodzi na to że jest nas chyba 5 jeszcze...

ivi
dasz wiarę, że ja tez juz mam chęć wyłączyć tel? mój dostał jednego sesa, ja 3, a poza tym miałam wizyte zaciekawionej rodzinki i oczywiście słysze już tlyko ciągle "Ty to jak słonica chodzisz w ciąży" itd;/ aż niesmaczne się to robi....

moze to czop ?? :)
no ja mam chec czasami mojego do brzucha znowu wsadzic ;)) pamietam , ze koncowka to juz masakra byla wsumie ... takze wiem co czujesz :(
co do pytan to kurcze ludzie chyba lubia sie znecac :/ po co kurka pisac i ciagle sie dpytywac ?? przeciez powiesz jak urodzisz nie ? :))

Cześć Wam laseczki :)
Dziękuję za dobre rady, mały zjada wszystko i chyba jak bym mu ze 150 dała to też by wciągnął hahaha
Po tatusiu taki apetycik :)

Asinek- słonko jak mama robi Ci paczkę to może niech Ci kupi w aptece bobotic to jest polski odpowiednik tego niemieckiego specyfiku co ja używam, to wszystko ma ten sam skład tylko o innym stężeniu, kropelki są na nieszkodliwe a może pomogą Twojemu maleństwu po co macie się męczyć. Mój biedaczek też tak płakał ja nie mogłam patrzeć na te jego krzyki i teraz jest wporząsiu:)

ja mam narazie Sab simplex i daje , ale racja powiem nich mama jeszcze kupi na zapas bedzie :) dzieki za rade i fajnie , ze u was spokoj juz :)
a ja mogę się pochwalić że dzisiaj pierwszy raz sama kąpałam Antosie i nawet nie płakała:rofl2:

położna powiedziała że mała nie wygląda na chorą więc już mam nieco lepszy humor, ale co ja dzisiaj przeżyłam...

super , ze z mala jednak ok :)
ja juz kapie malego sama bez problemu , on nigdy nie plakal w kapieli nawet tej pierwszej w klinice :) ale gorzej jak trzeba kluske wyjac wtedy bywa placz ...

A ja jestem załamana bo zrobiliśmy dzisiaj badanie na żółtaczkę małej i stężenie bilirubiny jej się podniosło z 13 do 15. Jutro idziemy do lekarza i jestem ciekawa co nas czeka dalej. W najgorszym przypadku czeka nas szpital i naświetlanie. Boję się jutrzejszego dnia cholernie. Mam nadzieję, że to się szybko unormuje. Pewnie dlatego Marysia jest taka spokojna i dużo śpi. Żółtaczka działa na dzieci ospale.

Kasiadz a jak te okłady robisz i jak długo trzymasz? ja recznik namoczony w zimnej wodzie ale zaraz jest ciepły na nowo :wściekła/y:moze Ty masz lepszy patent?
Ja namoczyłam wkładki jednorazowe w wodzie i zamroziłam. Wyciągałam z zamrażalnika, chwilę trzymałam w dłoniach i przykładałam do piersi.

reklama
Do góry