reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2011

reklama
Jagmar, oby ta zoltaczka nie wymagala hospitalizacji!
Elifit, no to brawo dla malego! Jeszcze przyjda czasy, ze nie bedziecie go mogli z wanny wygonic;)
Asionek, ja widzialam gdzies w sklepie wkladki wielorazowe, do prania:-)

A co do pieluch, to i tak sie cieszmy ze tetry nie musimy prac i wygotowywac;-)

Dla mnie to tez jakis kosmos z tymi zimnymi okladami.... Nie przeziebi sie w ten sposob piersi?

No to kciuki za Ewe! Mam nadzieje ze to w koncu TO!:-)

Ostatnia edycja:
A ja jestem załamana bo zrobiliśmy dzisiaj badanie na żółtaczkę małej i stężenie bilirubiny jej się podniosło z 13 do 15. Jutro idziemy do lekarza i jestem ciekawa co nas czeka dalej. W najgorszym przypadku czeka nas szpital i naświetlanie. Boję się jutrzejszego dnia cholernie. Mam nadzieję, że to się szybko unormuje. Pewnie dlatego Marysia jest taka spokojna i dużo śpi. Żółtaczka działa na dzieci ospale.

Ja właśnie ze względu na żółtaczke u dziecka miał stężenie bilurbiny15 zostałam dłuzej w szpitalu miał załozony welfron w główce i trzy razy brał kroplówke i był naswietlany, doktórka mówiła,ze żłótaczka bardzo wolno schodzi

Hejka no to kciuki za Ewe :) ja za 3 dni termin z usg a tu nic a moja gin. na urlopie a termin z OM na 02 listopad hmm i jak nic nie będzie się dziać to kiedy do szpitala się zgłosic juz sama nie wiem ... :confused:

A ja jestem załamana bo zrobiliśmy dzisiaj badanie na żółtaczkę małej i stężenie bilirubiny jej się podniosło z 13 do 15. Jutro idziemy do lekarza i jestem ciekawa co nas czeka dalej. W najgorszym przypadku czeka nas szpital i naświetlanie. Boję się jutrzejszego dnia cholernie. Mam nadzieję, że to się szybko unormuje. Pewnie dlatego Marysia jest taka spokojna i dużo śpi. Żółtaczka działa na dzieci ospale.

Ja właśnie ze względu na żółtaczke u dziecka miał stężenie bilurbiny15 zostałam dłuzej w szpitalu miał załozony welfron w główce i trzy razy brał kroplówke i był naswietlany, doktórka mówiła,ze żłótaczka bardzo wolno schodzi

Moj mały na wypisie miał 15,4 juz po naswietlaniach. Tez czeka nas jeszcze kontrola jak wyglada teraz ta bilirubina. W kazdym razie trzymamy kciuki zeby wszytsko bylo okej!!!

No miejmy nadzieje że Ewcia dziś da rade :-)

Co do pieluch to rzeczywiście idą w zastraszającym tempie a my już przeszliśmy na 2ki :szok: Rośnie sobie mój synuś szybciutko. Wczoraj oglądałam jakiś program o porodach i ryczałam jak głupia, taka to fajna chwila ;-)

Hej,

narazie brak info od Ewy ale zaraz jej potruje głowę ;-)

Ja oficjalnie mam status LUNATYKIEM! Kompletnie nie pamiętam wstawania dziś w nocy!! A na bank karmiłam bo nie wyspałby 6h bez jedzenia. Dziecko położyliśmy w łóżeczku, a obudziłam się z nim w naszym łóżku. Jak otworzyłam pieluchę to myślałam że wystrzeli zawartość :szok: pielucha przesiąkła na pajaca, prześcieradło, dobrze że nie na łóżko :baffled: Także pewnie usnęłam przy karmieniu ale nie pamiętam ile razy karmiłam ani o której godzinie! szok jak organizm potrzebuje snu to tak czy inaczej sobie zorganizuje. W każdym razie jestem w miarę wyspana :)

a ja mam pytanie do właścicieli kotów, jak zareagowały wasze futrzaki na nowego domownika?
u nas z dystansem, kot raczej nie zbliża się do małej, ale jak Antosia śpi to w razie czego zasłaniamy łóżeczko baldachimem

reklama
Monysia, tak, tak to ta osoba co mówisz. mam nadzieję że będę mogła sama o tym decydować co dam dziecku, bez zbędnych tłumaczeń:biggrin2:
zdrówka dla Milenki :)

Dziękuję dziewczyny za opinie, właśnie ja też jestem tego zdania że dopajanie jest zbędne :)
ale inni wiedzą lepiej :) :)

Wczoraj na wizycie lekarz mnie zbadał i powiedział że już postępuje rozwarcie, także w każdej chwili może się zacząć poród... a jakby nic się nie działo, to w czwartek mam zgłosić się do szpitala... zakładamy cewnik, kroplóweczki i w piątek rodzimy - cytuje lekarza :)

tak po za tym to mnie strasznie zabolało podczas badania, i wszyscy mi mówią że zazwyczaj po takim badaniu poród się może zacząć:-) nooooo, dzisiaj mam mega upławy (a może to czop)trochę zabarwiony na brązowo (lekarz mówił że może trochę krwi polecieć, i mam się nie bać) więc może się rozkręci :-D

Do góry