reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

hahahahahahha to bylo dobre :-D
Witaj bo my się chyba jeszcze nie znamy:*;-)

Dobra zjem banana:dry:

A teraz z innej beczki:tak: Bo slyszalam ze w pierwszej ciazy później czuje sie ruchy czy to prawda? kiedy Wy czulyscie przy pierwszej dzidzi?
I czy jak to jest moja 4 ciaza (ale poprzednie 3 niedonoszone) to szyciej widać brzuch? czy to nie ma znaczenia? Bo juz rozne opinie slyszalam:baffled:help

reklama
Ja z pierwsza dzidzią dopiero ok 18 tyg zaczęłam czuć ruchy. Brzuch tez mi w tej ciazy się szybko pokazał. Co do niedonoszonych ciąż to nie mam pojęcia jak to jest.

Suzi ale Ty mozesz isc go sobie kupic!A ja nie :-( Bezwstydna:-p
Wlasnie sobie leze i pisze,a tu...dziecku chyba sie pozycja nie spodobala.
Fiore kup ogórki zalej wodą ciepłą dodaj soli i za 3 dni jesz już przekiszone.
To chyba jedyne rozwiązanie.
No jeszcze możesz poszukać polskiego sklepu ,gdzie dostaniesz ogórki kiszone.;-):-):-)

Ja Was zamorduję ;-) Najpierw przełknełam ślinę jak fiore o kiszonym napisała,potem jak czarnula o mące ziemniaczanej wspomniała to pierwszą myślą było,że ziemniaczaną to do placków i już się slinotok u mnie zaczął rozpoczynac a teraz jeszcze,ze po węgiersku.:oo: A ja już po obiedzie jestem :baffled:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Poczulam dziecko,doslownie i mocno...zabka sobie plywa,jak w czasie usg ;-)
Ja Was juz z jedzeniem nie slucham,nie czytam i wogole.Maz wlasnie kupuje wloszczyzne,zrobi salatke z majonezem!Czy ja zjem nie wiem,czy zatrzymam tez nie wiem,ale mam na nia ochote.
CMOK!

Ktora mi jeszcze napisze o plackach zmieniaczanych,to normalnie powiesze!Chodza za mna od dni,ale na sama mysl ich smazenia(caly ten olej i wogole)mdlo mi sie robi.
aha...o miesie piszczcie i o rybach tez.Ja zwierzat nie jem,wiec nie mam nawet na nie ochoty :-D

As poslaniec stwierdzil,ze koniowi dupy sie nie chce ruszyc :-)
Za mną też placki chodzą ,ale chyba się zmobilizuję .Kupiłam do nich już kwaśną śmietanę ,cukier mam to teraz jeszcze zostało placki usmażyć ...:-D:-D:-D
Posłanieć może konia potraktować z łydki i koń ruszy z e stępa do galopu :-D:-D:-D:-D

As to po co podajesz przyklady innych forów skoro nas tam nie ma:confused: Nas interesuje nasz wątek a nie Twoje prywatne upodobania co do innych stron:tak:
DZIĘKUJĘ:-D

Teraz w głowie mma zachcianki:zawstydzona/y::wściekła/y:
To nie są moje prywatne upodobania tylko na forach można tworzyć poboczne wątki i tyle.Kto nie chce to nie czyta.
Tego nie unikniesz :no::no::no:
Zawsze ktoś coś napisze na uboczu ,bo będzie uważał ,że coś zasługuje na oddzielny temat.;-)

Dobra zjem banana:dry:

A teraz z innej beczki:tak: Bo slyszalam ze w pierwszej ciazy później czuje sie ruchy czy to prawda? kiedy Wy czulyscie przy pierwszej dzidzi?
I czy jak to jest moja 4 ciaza (ale poprzednie 3 niedonoszone) to szyciej widać brzuch? czy to nie ma znaczenia? Bo juz rozne opinie slyszalam:baffled:help
To zależy na jakim etapie ciąża się zakończyła.Czy na tyle zaawansowanym ,że już czułaś ruchy?
Czy na wczesnym etapie ciąży?
Z Klaudią czułam ruchy pod koniec 18 ,z następnymi nie zdążyłam .:no:
Potem był Kuba jego czułam od ok 14 ,a kolejnych dwóch znów nie zdążyłam poczuć :sorry2::sorry2::sorry2:

witaj :* ja tu nowa i sobie pisze tak od czasu do czasu ;) To tez mja pierwsza ciaza i tez nic jeszcze nie czuje, nawet nie wiem co powinnam czuc?? jak sie czuje ruchy dziecka to wiadomo od razu ze to dziecko??? jak tam doswiadczone ciezarowki- podpowiedzcie?

No właśnie nie zdądylam poczuć:-( Teraz sobie sluchalam i jakies rewolucje tam w brzuchu sie dzieją:tak::-D A jest możliwosc usłyszeć przez stetoskop tetno dzidzi?:szok::confused:

No właśnie nie zdądylam poczuć:-( Teraz sobie sluchalam i jakies rewolucje tam w brzuchu sie dzieją:tak::-D A jest możliwosc usłyszeć przez stetoskop tetno dzidzi?:szok::confused:
Myślę ,że na tym etapie to za wcześnie.
Wcześniej swoje tętno złapiesz niż malucha .Musisz szukać tętna ok 160 uderzeń na min.-to wtedy maluch będzie na 100 %.:tak:;-):-):-)
Podobno przez stetoskop można ,ale to po 15 tygodniu .
Ruchy jelit to ja i bez stetoskopu czuję i słyszę również :szok::szok::baffled::baffled::-D:-D:-D

Najpierw poczujesz takie delikatne motylki w brzuchy ,następnie lekkie pukanie od środka i 3 etapem będą odczuwalne ruchy maleństwa.:tak::tak:
Mała dygresja :
Pod koniec będziesz prosiła malucha.:rofl2::rofl2:
Proszę oszczędź mój żoładek ,no tylko nie po żebrach ,zlituj się ,bo mi wątroba gardłem wyjdzie ....:-D:-D:-D
Wspomnisz moje słowa i już nie będziesz mogła się doczekać ,kiedy wreszcie wyjdzie z Ciebie i da Ci odetchnąć .
Kilka dni po porodzie powiesz .Fajnie było jak byłeś w środku -tęsknię za kopniakami ...:-D:-D
No kobiecie nie dogodzisz .:no::-D:-D:-D:-D
ale taka prawda :-):-):-):-)

kwaśne, słone to jest to co uwielbiam!:-):-) ale to nie tylko w ciąży ja akurat od zawsze takie jedzenie preferowałam:-) placki ziemniaczane też za mną chodziły w zeszłym tyg i zrobiłam ale ja jem z ketchupem pychpoota:-)

as i fioreale się uwziełyście na te wątki!:-) szkoda czasu i stukania w klawiaturę na takie przekomarzania:-) ile użytkowniczek tyle opinii będzie. Trzeba po prostu zrobić tak żeby każda była zadowolona :-) ja osobiście uważam, że wątki typu sny i w co wierzycie są akurat zbędne... a tak w ogóle to przekomarzać się powinniście na osobnym wątku np "co z wątkami" bo nam tu śmiecicie!:-D:-D:-D (to oczywiście żart:-p)

ja jeszcze dzidzi nie czuję to moja pierwsza ciąża, też mam stetoskop w domu ale uważam, że to zdecydowanie za wcześnie żeby dzięki temu coś usłyszeć, tak mi się wydaje. Za tydzień wizyta u gin już nie mogę się doczekać żeby znów zobaczyć i usłyszeć to małe serduszko:-)

reklama
Ja moze raz lub dwa poczulam jak by mnie ktos tak delikatnie dotknął tam od środka :tak:ale to bardzo delikatnie no i nie wiem czy to to czy w głowie mi sie cos zrobilo:-D:-D:-D Poczekamy zobaczymy:tak: Doczekac sie nie moge;-)
As pewnie masz raacje ze tak bedzie:tak:

Oooo nie!!!! reklama frytek leci:wściekła/y:

Do góry