reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

FT4 24.36% [ wynik 0.89, norma (0.7 - 1.48)]

FT3 54.50% [ wynik 2.8, norma (1.71 - 3.71)]

Procentowo Twoje wyniki wyglądają tak jak powyżej.. Ft 3 jest ok, ale FT4 także za niskie. Ja na Twoim miejscu bym dzisiaj jeszcze poszła do lekarza, nic nie tracisz, a i tak leki będziesz musiała zacząć brać.I bardzo prosże nie denerwuj się:) Znam babeczki co miały TSH 8 i dowiadywały się o tym pózniej niż TY i rodziały superowe, zdrowe i mądre dzieciaki- takze nie ma co panikować, a tylko mieć rękę na pulsie:)

reklama
veritaserum - powiedz tym głupi, kobietom, ze musisz wejsc i tyle! ze jestes w ciazy i musisz dostac leki! a jak to nic nie da to zapukaj odrazu do gab lekarza i go spytaj.

kurcze a jesli ja rok temu miałam podejrzenie nadczynnosci, to tez jest takie niebezpieczne???

nie nadczynność w ciaży jest o wiele, wiele lepsza niż niedoczynność:)- nie ma nawet porównania- ale i tak powinnasśzbadac hormony

Kurcze to mnie przestraszyłyście. Ja w 2010 roku ostatni raz byłam u pani endokrynolog która od kilku lat twierdziła, że mam zapalenia w stronę niedoczynności. Od tamtej pory przestałam do niej jeździć bo i tak nic mi nie robiła oprócz usg tarczycy.
A powiedzcie mi jak gin robił mi badania wszystkie niby z krwi to tsh też się robi? Ja mu mówiłam o tej tarczycy i stwierdził później że wyniki wyszły dobre więc chyba też brał to pod uwagę. Muszę pamiętać, żeby powiedzieć przy następnej wizycie o tym ginowi.

a mnei kurcze martwi ta zadyszka przy tym jak dużo i szybko mówię- chyba muszę iść do lekarza z tym:( to chyba nie jest normalne na tym etapie:(

Kurcze to mnie przestraszyłyście. Ja w 2010 roku ostatni raz byłam u pani endokrynolog która od kilku lat twierdziła, że mam zapalenia w stronę niedoczynności. Od tamtej pory przestałam do niej jeździć bo i tak nic mi nie robiła oprócz usg tarczycy.
A powiedzcie mi jak gin robił mi badania wszystkie niby z krwi to tsh też się robi? Ja mu mówiłam o tej tarczycy i stwierdził później że wyniki wyszły dobre więc chyba też brał to pod uwagę. Muszę pamiętać, żeby powiedzieć przy następnej wizycie o tym ginowi.

Z lekarzami bywa różnie- na hormonach mało kto się zna, lekarze olewaja jak homrony są w normach,a to karygodny błąd- zrób sobie koniecznie TSH, FT3 i FT4.

madziara - to badanie tsh. Jesli nie robił Ci gin, zawsze mozesz zrobic sobie to badanie dla samej siebie i jutro, nie wiem czy to nie kosztuje 14zł. albo na kase idz po skierowanie. nie wiem czy wpisuja to w karte ciazy???

a mnei kurcze martwi ta zadyszka przy tym jak dużo i szybko mówię- chyba muszę iść do lekarza z tym:( to chyba nie jest normalne na tym etapie:(

mi wystarczy kilka schodków i nie mam siły

W piątek będę w laboratorium po wynik z bety (na darmo zresztą zrobiony) i zobaczę cennik za TSH. Jak będzie niedrogo to zrobię od razu a jak droższe to niestety muszę czekać do wypłaty.
A jeśli chodzi o zadyszkę przy szybkim mówieniu to mi ona towarzyszy od zawsze ale zauważyłam, że jak wchodzę na nasze 4 piętro to robię sobie ze dwie przerwy co mi się wcześniej nie zdarzało :)

reklama
Monilla ja też niedawno wylądowałam w szpitalu z krwawieniem więc doskonale wiem co czułaś, potworne uczucie, ale teraz na pewno już wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki za Was

KarolinaPuławy
i bardzo dobrze że leżysz pod tą kołderką powodzenia jutro na wizycie

Ze mnie też zrobił się zmarzluch, ja zawsze sypiałam odkryta kiedy mój mąż spał mocno zawinięty w kołderkę a teraz, w domku ciepło, mąż śpi z tyłkiem na wierzchu a ja pozawijana i wtulona kołdrę jak nigdy ;-)

Dziewczyny a jeśli chodzi o nasze gardła to główną przyczyną ich podrażnień jest suche powietrze kiedy zaczyna się sezon grzewczy. Powietrze suche a nasze gardło nie przyzwyczajone, śluzówka wysuszona i drapie i o wiele łatwiej o infekcję. Trzeba nawilżać powietrze, można kupić nawilżacze do powieszenia na kaloryferze lub wystarczy wieczorem powiesić mokry ręcznik i mieć coś pryz łóżku w nocy do przepłukania gardła, np. sok. U mnie to działa w 100% a jak tylko zacznie drapać mnie w gardle to wiem że woda w nawilżaczu się skończyła ;-)

AVO ja też dostaje czasem zadyszki przy gadaniu, zawsze byłam gadułą a teraz muszę się ograniczać :szok:

Do góry