reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Dzięki cwietka pocieszyłaś mnie:-p.
Młody spacyfikowany. Powinnam zabrać się za pranie i ogarnięcie domu ale tak mi się nie chce. Mam ochotę usiąść z kubkiem kawy w ciszy i nic nie robić.

reklama
Cristal no proszę! To tylko u nas w Polsce możliwe jest, takie niedocenianie ludzi:baffled: a potem się słyszy Polka w USA coś tam dokonała, Polka w... gdzieś tam. Tylko Polki w Polsce niczego nie dokonują:crazy::dry:

Cristal - czy Ty, jako pracowniczka, nie za dużo byś chciała? Jakieś podwyżki? Powinnaś się bezinteresownie cieszyć, że mogłaś rozsławić uczelnie. Ehh... ci dzisiajsi pracownicy, w d.. się przewraca ;-)
A tak serio - u małżona podobnie. Ostatnio szefowa działu zaproponowała, ze pogada u dyrektora o awansie, ale Małżón odmówił, bo taki "awans" wiązałby się tylko z tym, że miałaby wpisane w stanowisku pracy "starszy", a nie "młodszy", więc po co mu to?

A z pieluszkami to Twoja (a raczej Cypriana) zasługa ;-) Bo pisałaś, że Cyprianowi zaczyna przeszkadzać mokra pielucha i doszłam do wniosku, że też trzeba będzie Idulkowi powoli taki dyskomfort serwować. (Małżona też ten argument przekonał.) Nie chcę, żeby mi Potwór do 2 roku życia w pampuchu latał.
No i rzeczywiście łatwiej dla dziewczynki coś znaleźć. Mogę kupować zarówno te "dziewczyńskie" jak i neutralne - niebieskie, czerwone. Chciałabym jeszcze kilka, ale z tym trzeba poczekać. Może przy okazji urodzin Ida dostanie :-)

Krolcia - ja podobnie. Ida śpi, więc powinnam zacząć sprzątać, ale wolałam siąść do kompa z drugim śniadaniem :-)

heheh cwietka- tak na prawdę do dwóch lat jest normą że maluch jest pampersowy, takich bezpampersowych ( i w dzień i w nocy) dzieci jest naprawdę niewiele. Myślę, że dopiero w okolicach 2,5-3 r.ż 90 % dzieci nie wie już co to pampers

Ja to się nawet zastanawiam jak to będzie z młodym bo Mikołaj nie czai po co jest nocnik, a Olek już ładnie robił i kupkę i siku na nocnik w jego wieku. Nie musiałam czekać, sadzałam go a on prawie od razu załatwiał swoje potrzeby...i nie wiem czy poczekać z tym nocnikiem czy bardziej się przyłożyć bo teraz to tak od czasu do czasu sadzam z miernym efektem ;/

Cwietka - jakbyś chciała uzywki ( z tym nie ma problemu, sama mam sporo używek i sporo sprzedałam - moczenie i pranie w nappy freshu załatwia sprawę:tak:) to polecam Bazarek pieluszkowy - za parę groszy można dostać naprawdę fajne pieluszki :tak:

My póki co rezygnujemy z nocnika. Franek nie usiedzi w miejscu pół sekundy, co dopiero mówić o paru minutach na nocniku :/ Ale ostatnio posadziłam go tak po prostu - w ubraniu, żeby sprawdzić, czy jest stabilny, bo do niedawna było mu niewygodnie. No i nawet siedział i nawet mu się podobało ;) Więc może za parę tygodni spróbujemy znowu ;) Tylko że wypadałoby zacząć od łapania kupy, a to jest niemożliwe, bo Frulo załatwia sprawę rano w łóżeczku i dopiero potem nas woła :/

Mamolka - wiem, że pewnie do dwóch lat (a nawet i później) pieluchy będą w użyciu (dlatego ciągle mi się w wielo opłaca inwestować ;-) ) ale nie chcę, żeby do 2 roku życia Ida siusiała w nie w dzień. Wpadki - ok, ale niech się uczy, że jak się zapomni i zrobi siku, to będzie mokro. Wydaje mi się, że parę lat temu dzieci szybciej wyrastały z pieluch ;-)

Cristal - dziękuję za link, nie wiedziałam, że coś takiego istnieje. Zaraz będę grzebać. Na allegro widziałam używki, ale niewiele tańsze niż nowe :baffled:

Tylko że wypadałoby zacząć od łapania kupy, a to jest niemożliwe, bo Frulo załatwia sprawę rano w łóżeczku i dopiero potem nas woła :/

u nas jest identycznie- do tego wstaje o nieprzyzwoicie wczesnej porze że nawet nie chce mi się iść go wysadzać kiedy mam problemy z otworzeniem oczu ;/

Padam na dziób...A dopiero zaczełam....a jeszcze chciałabyn na spacerek myknać ok. 12,13 i z Juniorem na inhalacje....I do sklepu....No nic leze do pokoju chłopaków...

reklama
Witam się i ja
Co do nocnika to wczoraj kupiony tylko zastanawiam się jak ja mam go nauczyć robić kupę do niego jak on ją robi o różnych porach i wiem o tym dopiero po fakcie. Czego też nie sygnalizuje, bo najwyraźniej dobrze mu z kupa w pieluszce :baffled: I jak ja nie poczuję to odparzenie na pół tyłka.

Mój mąz miał wypadek dzisiaj i jeszcze strasznie to przeżywam.:-( Dobrze że nikomu nic się nie stało ale nie wiele brakło...

Do góry