reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Obawy dotyczące niemowląt

Dziewczyny czy któraś miała problem z ciemieniuchą? jak ją zwalczyć? Przez rok nie miałyśmy tego problemu ale kilka dni temu u niuni zauważyłam...wiem, że oliwka i wyczesywanie ale podobno też jakiś specyfik można kupić w aptece? próbowała któraś?

my nie mieliśmy problemów z ciemieniuchą, ale podobno dobrym środkiem jest OLEJUSZKA na ciemieniucha

a to z jednego forum
"Tez mialam tak samo moja mała po roku dopiero pierwszy raz dostala ciemieniuche nawet tutaj pisalam co robic nigdy wczesniej nie miała.. Ale tylko czesałam ją czesciej i oliwką czasem robiłam.. a co jeszcze sie okazało potem ze miała małeplamki tego i wyszło ze ma skaze białkową i jak ograniczyłam białko to calkiem zeszło..."

reklama
Słyszałam że nie zawsze olejuszka działa i najlepszy jest tłusty krem który trzeba pożądnie nałożyć i potrzymać z godzine, potem troche rozmarować i jedziemy z czesaniem. Troszke paznokciem pomogłam :zawstydzona/y::tak: i szybko mineło ale niunia miała jakieś 2-3 miesiące

IKA - my stosowaliśmy ten sam krem, do któeego link wkleiła MALUTKA. Na pewno działał lepiej niż oliwka i inne metody. Smaruje się nim i potem też wyczesuje. My długo walczyliśmy z ciemieniuchą, oczywiście nie było tak, że po kremie od razu znieknęło wszystko, ale na pewno było tych łusek zdecydowanie mniej po nim.

Ika my walczyliśmy dosyć długo, próbując przeróżnych środków i metod i dopiero pomogło, kiedy oliwką mocno natłuszczałam i nie tylko sczesywałam, ale właśnie palcem delikatnie ściągałam. I już nie wróciło.

reklama
Rzutka najlepiej przecierać torebką po herbacie: czarną albo rumiankiem. Sół fizologiczna to bardziej jak cos do oka wpadnie.

Ostatnia edycja:
Do góry