reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październik 2011

co do szwow to nie wiem ja mialam zewnetrzne tylko rozpuszczalne i po 10 dniach znikly sobie ladnie :) sexu tez sie jakos boje ...

ja zewn mialam wyciagane po 7 dniach, wewn rozpuszczalne.
Czasem mnie blizna pobolewa. Polecam przemywanie spirytusem, pomaga

elfit najlepszego skorpionico

gugula - nie ma to jak konkret wizyta:-D
co do kryzysu w 3 tyg to nie wiem czy mnie dotyczy bo my na butli, ale maly ciagle jak by mial jakis kryzys :-p

karolina1978 ja podaje sab simplex od prawie tygodnia i tez jakis spektakularnych zmian nie widze. Dzis w dzien bylo jak by lepiej. Podobno trzeba dac lekom kilka dni na zadzialanie

co do plamienia po CC to ja ponad 3 tyg i czasem caly dzien nic, a nastepnego dnia cos skapnie, ale tylko jakies takie brazowe/pomaranczowe plamienie

anek30bb dzieki za namiar, to sprawdzona osoba?

Ati wspolczuje, ja mam czasem takie same dni

reklama
Monisia ja tez zglupialam ja czytalam tez tylko o skokach rozwojowych ,a zywieniowe kryzy tez sa?

a co do alergi w ok 6 tyg to cos w tym jest moja ma czerwona kaszke na karku i piersi i troche na twarzy i nie wiem od czego,narazie zmienilam plyn do kapieli.

Daje sab simplex drugi dzien i nie widze roznicy:-(

moze te krostki to nie od pokarmu ??ale racja te kryzysy , skoki idzie sie zamotac hehe
podobno nawet po tyg. dopiero poprawa moze byc
nie wiem jak dajesz , ja wsumie malo , bo raz czasami dwa razy na wieczor tylko i u mnie tak sobie dzialaja , znaczy napewno jest lepiej jak nie bral nic , ale ja daje tez syropek z kopru i nie wiem po czym lepiej wsumie ?

u mnie tez jakiś kryzys był cały dzień tylko cyce dawałam a mała zasnąć nie mogła i sie pręzyła i baki i bobotic w dupe nie działa i ulewała ciagle nawet godzinke po jedzeniu w końcu dopchałam i dopiła butli troche ale mało i zasneła :-( jezu ale to wszystko cięzkie jest :zawstydzona/y: dobrze ze nie tylko ja to przechodze i ze jestesmy razem dzis beczałam juz z milion razyyyy.

A ja 3 tydzień po cc i ciagle plamię kurde wy tez tak?

no ja tez sie ciesze , ze mamy tutaj siebie :) zawsze mi lepiej jak was poczytam :)
ja ponad miesiac po i od wczoraj wsumie prawie juz nie plamie , ale prawie hehe

Ja mam dzisiaj kryzysowy dzień. Hania sie obudziła o 6 i spac nie chciała i ani cyc ani tulenie, ani spanie ze mną w łóżku nie dawało rady. Wreszcie o 8:30 zasnęła i tak do 10:30 przespalismy. No ale ja mam tak dziewczyny caly dzien z nią :wściekła/y: Śpi po 15-30 minut i płacz. Ja dzisiaj bułke zjadłam o 15, i wreszcie na spacer wyszłam z nią gdy byla przerwa od kup i płaczu. No i potem zjadłam dopiero coś o 18:30 bo mala miala 15 minut przerwy w marudzeniu. Normalnie nie wiem o co jej chodzi.

my kryzysowa noc i dzien tez taki sobie :/ moze gazy ja mecza ?? moj czasami tak sie budzi jak cos go tam meczy w brzuszku ... pomaga spanie na brzuchu , baki ladnie ida i wsumie moj bardzo lubi ta pozycje :) teraz w nocy na plecach za bardzo nie chce spac za to ;)

ja zewn mialam wyciagane po 7 dniach, wewn rozpuszczalne.
Czasem mnie blizna pobolewa. Polecam przemywanie spirytusem, pomaga

u mnie z blizna wszystko dobrze :)
chyba u Kasiadz jeszcze pobolewa ...

u mniejuz minelo dzis 6 tygodni, i dopiero od paru dni moge powiedziec,ze zupelnie przestalo cokolwiek leciec...oczywiscie ostatnio to byla juz tylko jakas llekko podbarwiona wydzielina, raczej w ilosciach takich jak normalnie,ale jednak majtki bez wkladki to by brudzilo....

co o wysypek, to moja ma cay czas na buzi,ramionkach i klatce taka drobna wysypke, juz ma od jakichs dobrych 3 tygodni,raz wiecej,raz mniej, czasem jest bardziej widoczna czasem mniej...i jak sie dzis pytalismy,to powiedziala nam lekarka,ze to raczej tradzik a nie alergia...mam nadzieje,ze sie zna na tym :p

mloda mi dzis ladniepo kapieli zasnela i nie obudzila sie po godzinie :-) bo ostatnio to sobie wymyslila,ze sie po godzinie budzila, dojadala troche i spala dalej(albo i nie spala tylko sie darla :-D zalezy jak jej sie chcialo akurat)...no ijestem teraz ciekawa czy jak sie obudzi na cyca,to zasnie ladnie czy odstawi swoj koncert :p na poczatku miala tak,ze po kapieli spala tak ze 3 godziny, a pozniej po jedzeniue przezz dobre 2 godziny byly krzyki...mam nadzieje,ze dzis jej sie ten scenarisznie przypomni :)

a u nas wczoraj po raz pierwszy dzien z placzem tj nie caly dzien ale najpierw bylo chlipanie po spacerze i drzemki polgodzinne,a wieczorem jak zwykle - oczy jak 5zl i oglada sobie wszystko, zmeczenie juz dawalo sie we znaki ale nie pojdzie spac do lozeczka bo placz, brzuszek go nie bolal , bo widze ,ze sobie spokojnie w miare lezy tylko placz chyba ze zmeczenia, utulilam go, pogadalam do niego i usnal, spal dobrze cala noc- tyle co na cyca i znow w kimono..

*tutaj na bole brzucha sa zywe kultury bakterii w kropelkach
*kapiel zalecana 2 razy w tyg i zadnych oliwek, balsamow, plynow do kapieli - tylko woda (sciera sie naturalna powolka ze skory)
*pupe myje pod kranem - woda (zadnych zaczerwien nie ma, na pampersy chyab troche nie poszedl - bylo troche jakby czerwono , przestalam uzywac - jest lepiej), chusteczek uzywam tylko w nocy jak na szybko przebieram pieluche - a moj zazwyczaj po kilku pociagnieciach z cyca robi kupsztala :-) czyli ZADNYCH KOSMETYKOW

co kraj to obyczaj, co nie?

ja po cc mam slabe krwawienie i to od poczatku, zazwyczaj nie ma nic dzien, moze dwa - potem cos gluchnie i tak w kolko, polozna mowila ze krwawienie to sparwa indywidualna a po cc to oni dokladnie czyszcza i "osuszaja" wiec jest mniej krwawienia.

byl maly mroz w nocy a teraz slonce, bedzie piekny spacer dzis :-)

hejka laski:)
ale mam kochane dziecko!! nakarmilam ja wczoraj o 23 i od razu zasnela.... obudzila sie dopiero o 5.30!!! szok!! ale jak juz wstala to zjadla az 2 cyce na raz chyba nadrabiala to co w nocy opuscila hi hi ale wkoncu sie wyspalam chociaz troche:-D

A ja Kobietki mam przekochane Dziecko !!!
ao 21, zasnęła i spała do 4 rano :szok:

tak w ogóle to Witam !!!

Dziś dzień otwarty w przedszkolu i zajęcia z rodzicami,
Rafał w pracy a ja miałam iść z Pauliną ale boje się zarazków
i ostatecznie zostałam w domu a wcisłam tą wizytę babci do buta :-p
niech se poogląda wnusię w akcji, nie wiem czy dobrze zrobiłam
ale przynajmniej ktoś u niej będzie ... nie będzie tak żeby nie było nikogo ...

Karolina te żywieniowe to chyba zwiazane są z tymi skokami rozwojowymi
bo np bardziej intensywnie się rozwija i przybiera na wadze więc automatycznie
więcej wcina i mleczka może zaczyna brakować
a im częściej je tym więcej mleczka się wytwarza ...

Dziendoberek!

Miałyście kryzys 3 tygodnia? Malutka dzisiaj 5h ssała pierś na zmianę z przysypianiem. Od 16 nie zasnęła na dłużej. Rano będę miała wielkie piersi :happy:

U mnie od paru dni maly by w kolko jadl. Wisi na cycu calymi dniami.

u mnie to samo..... jak ktoś mi mówił że nie bede miala czasu to po cichu myślałam co to za bzdury ;) a tu proszę ... ubieranie w locie , mycie w locie, sikane w locie.... wszystko musi być na szybko bo młody tak zaczyna płakać jak nie dostanie mleka że :crazy: . Narazie wyleczyłam się z macierzyństwa na kolejne 20 lat!

Hehe tez myslalam kiedys ze to bzdury z tym totalnym brakiem czasu, no niestety sie mylilam. Miejmy nadzieje ze i to przejdzie ;-)

Moze glupie pytanie, ale czy ten kryzys 3 tyg odnosi sie tylko jedzenia?:baffled:

Nie wiem ale laczy sie chyba z wiekszym marudzeniem, przynajmniej w naszym wypadku.

ja już po bioderkach w 3 tyg robiłam , a za tydzień szczepienia i nadal dylemat nawet w ksiązeczce zdrowia jest tabelka ze przy darmowych szczepainiach jest 14 wkłuć w pakieciepłatnym 6 w 1 tylko 5... kiedyś nie było takich dylematow a teraz firmy farmaceutyczne grają na naszych uczuciach!!

No dokladnie. Niestety duzo czasu minie zanim nasze kochane panstwo nam zacznie refundowac takie szczepionki :crazy:

w ogole pochwale Wam sie jak wygladal moja wizyta kontrolna po pologu :-D pani dr spytala sie czy wszystko dobrze i zmierzyla mi cisnienie :-D tadam, koniec wizyty :-D

O kurde to zaszalala :-D

u mnie tez jakiś kryzys był cały dzień tylko cyce dawałam a mała zasnąć nie mogła i sie pręzyła i baki i bobotic w dupe nie działa i ulewała ciagle nawet godzinke po jedzeniu w końcu dopchałam i dopiła butli troche ale mało i zasneła :-( jezu ale to wszystko cięzkie jest :zawstydzona/y: dobrze ze nie tylko ja to przechodze i ze jestesmy razem dzis beczałam juz z milion razyyyy.

A ja 3 tydzień po cc i ciagle plamię kurde wy tez tak?

Ja tez dalej plamie. Raz mniej raz wiecej ale ciagle cos leci a tez po cc jestem.
Ja ten kryzys mam tez juz kolejny dzien, fakt, dobrze ze mozemy sobie tu ponarzekac ;-)

Ja mam dzisiaj kryzysowy dzień. Hania sie obudziła o 6 i spac nie chciała i ani cyc ani tulenie, ani spanie ze mną w łóżku nie dawało rady. Wreszcie o 8:30 zasnęła i tak do 10:30 przespalismy. No ale ja mam tak dziewczyny caly dzien z nią :wściekła/y: Śpi po 15-30 minut i płacz. Ja dzisiaj bułke zjadłam o 15, i wreszcie na spacer wyszłam z nią gdy byla przerwa od kup i płaczu. No i potem zjadłam dopiero coś o 18:30 bo mala miala 15 minut przerwy w marudzeniu. Normalnie nie wiem o co jej chodzi.

Trzymaj sie, jak widac wszystkie dzieciaczki daja popalic ostatnio.

*tutaj na bole brzucha sa zywe kultury bakterii w kropelkach
*kapiel zalecana 2 razy w tyg i zadnych oliwek, balsamow, plynow do kapieli - tylko woda (sciera sie naturalna powolka ze skory)
*pupe myje pod kranem - woda (zadnych zaczerwien nie ma, na pampersy chyab troche nie poszedl - bylo troche jakby czerwono , przestalam uzywac - jest lepiej), chusteczek uzywam tylko w nocy jak na szybko przebieram pieluche - a moj zazwyczaj po kilku pociagnieciach z cyca robi kupsztala :-) czyli ZADNYCH KOSMETYKOW

co kraj to obyczaj, co nie?

ja po cc mam slabe krwawienie i to od poczatku, zazwyczaj nie ma nic dzien, moze dwa - potem cos gluchnie i tak w kolko, polozna mowila ze krwawienie to sparwa indywidualna a po cc to oni dokladnie czyszcza i "osuszaja" wiec jest mniej krwawienia.

byl maly mroz w nocy a teraz slonce, bedzie piekny spacer dzis :-)

Ja tez sie staram uzywac wody zamiast chusteczek nawilzanych w miare mozliwosci. Wiadomo ze w nocy szybciej i latwiej dupcie chusteczkami doczyscic ale w dzien woda + wata i jest ok. My tez na spacerek sie ruszymy bo tak jak piszesz boska pogoda :-)

U nas dzis nocka w miare ok. Malemu sie miesza juz nad ranem i od 5-6 co godzine sie budzi albo nie spi wogole i steka i marudzi. Dalam mu 2 noce z rzedu sab simplex (taka polowe dawki) i w sumie nie bylo stekania jak zwykle. Dzis sprobuje bez kropelek, musze sprawdzic czy to od nich czy poprostu jest lepiej.
Bylismy wczoraj na zaleglym przesiewowym badaniu sluchu i wszystko ok. Maly spal cala droge, w czasie badania tak samo. Chyba nadrabial caly nieprzespany dzien. Wczoraj myslalam ze padne w ciagu dnia! Dzisiaj jest ciut lepiej bo maly wlasnie spi a wczoraj do 15 nie spal wogole od rana!

Dzień dobry,

U mnie wczoraj był międzynarodowy dzień siedzenia przy cycu ;-) ssanie cyca, spanie na cycu, spanie koło cyca kurde pełna symbioza, cudem zrobiłam obiad :tak: dziś już lepiej ;-)

reklama
witam,\
u mnie wczoraj załamka, mała cały czas marudziła i nie chciała spać tylko cyca co chwilę. cycki mnie bolą jak na początku karmienia:( a młoda od 19 do 24 nie spała:szok: masakra jakaś, aż mi się ryczeć chciało i do tego ona co chwilę plakała a ja nie wiedziałam o co jej chodzi. już zaczęłam się zastanawiać czy ja się nadaje do bycia matką bo przecież sobie nie radzę

Do góry