reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Kocurku no ja mam kotkę - dobra z niej kobita, ale jak mam dwójkę dzieci i jeszcze "trzecie" coś chce to mnie czasem trafia....nie umiem się potroić hehe...

A z tym wiązaniem to dobra - wycofuję się pod warunkiem, że Wy się sami przywiążecie :tak:

Paulinka pogadam z moim panem - mi najbardziej zależy, żeby okna rano suche były - może faktycznie tabletki nie dadzą rady, bo nas naprawdę zimą dosłownie zalewa...

No nic muszę zmykać...

Cześć

W temacie wilgoci, to mamy tez mokre okna. W tamtym roku myśleliśmy, że to przez mokre ściany po remoncie, ale teraz doszliśmy do wniosku, że mamy zbyt szczelna okna i drzwi. Zostawiamy na noc rozszczelnione okno balkonowe (bo tylko to się otwiera) i rano jest ok, nie ma wilgoci na oknach. W kuchni robię tak samo, jak pranie suszę, lub gotuję:sorry2:

hej :)
wzielam przyklad z Kocurka i innych pracowitych zuczkow i juz chalupa wysprzatana :) maly spi , ale steka troche , bo baczki puszcza ..

od 2 dni zrezygnowal z karmienia o 2 w nocy , teraz je ok 24 i pozniej dopiero ok 4.30 :) mi pasi troche dluzszy sen sie przyda :)
no i tez dluzej spi wieczorem , wczoraj jak zasnal przed 18 to wstal przed 22 :) wczesniej tylko cyca doil non stop , pierwszy raz dwa wciagnal i jeszcze raz wrocil do pierwszego :szok: tak mi nakrecil wczoraj produkcje , ze malo piersi mi pozniej nie pekly w szwach ..

Jos ty to sie masz z tym spaniem :(
a u nas ok dzieki :) no i racja niedlugo lece !! az mnie ciary z podniecenia przechodza hehe, rok nie bylam ponad :( wczesniej latalam min. 3 razy do roku
dobrze , ze mam malego to i czas szybciej leci i zaraz nim sie obejrze , bede walizki pakowac :)

Asionek - oj, co ja z nimi nie robiłam... :crazy::baffled::zawstydzona/y::szok: Nie dane mi być znów blondynką... :crazy: Jutro muszę dokupić farbę i położyć na to, co mi dzis wyszło, bo chyba padnę jeśli będę z tym dziwnym kolorem musiała chodzić dłuzej niż tyle, co jutro do sklepu... :no::no::no: No to super, że tak szybciutko doszłaś do siebie!!! :happy2::happy2::happy2: Brzuch chyba jedynie ćwiczeniami da się poprawić... Ale wyglądasz naprawdę świetnie po foteczkach na FB. :happy2::happy2::happy2: A co do wkładek - to są wielorazowe? Hmm, muszę poszukać i mam nadzieje, że u mnie też są! A jakiejś konkretnej firmy? A co do muszelek, to super, że u Ciebie są, myślałam, ze takie wynalazki sprzed 1000 lat to tylko tu... :-D Podobno są super i działają, więc ja je sobie zakupię na pewno!

!

ja chyba pojde do fryca mojego w Pl :) wsumie sama farbuje , bo robie ciemny braz tylko wiec szkoda kasy na fryca , ale podciac by sie przydalo , bo rok nic z nimi nie robilam podczas zapuszczania , wsumie okres ciazy to swietny pomysl zeby zregenerowac i zapuscic wloski , bo witaminek duzo i rosna jak szalone :)
za cwiczenia wezme sie za jakis czas :) o ile znajde czas ...
co do wkladek ja mam te wielorazowe z bebecomfort czy jakos tak , 6 ich jest i woreczek do prania :) tylko , ze ksztalt maja nie za fajny i na piersi ladnie sie nie ukladaja , ale chyba zadne wkladki ladnie nie wygladaja niestety
a muszle tez spoko tylko dziwnie wygladaja pod ubraniem hehe

No i nastały w końcu takie czasy, kiedy kocur będzie wpadał się skarżyć :sorry2: Ręce po prostu makabra - co się położę to je tracę. Drewno. Zimne, mrowiejące drewno. Nie mam w nich czucia. Czyli sytuacja jest taka - nie mogę się kłaść, nawet w pozycji półleżącej. I nie mogę zasnąć, bo zaraz mała się budzi i chce na rączki albo cyca, a ja z takimi kończynami nie jestem w stanie nic zrobić.. dopiero jak pochodzę, przywrócę krążenie, rozgrzeję pod wodą, a to trwa.. No naprawdę jasny szlag by trafił, żebym ja własnym dzieckiem nie mogła się zająć i przespać paru godzin :-(
!

kurcze Kocurek wspolczuje :( idz koniecznie do jakiegos lekarza !! oby pomogl ci jakos i przeszlo szybko !!

czesc
padam na pyszczek, przeziebienie u mnie przejsc niechce , u Iwy mimo lekow sie rozkreca. w nocy mi wymiotowala, spalam z nia a teraz o 6 juz wstala, ma chrype i placze przy kazdym kaszlnieciu...

/QUOTE]

zdrowka duzo i lez ile sie da :)

No i mała puściła głośnego bąka i się obudziła...

moj sie przebudza przy baczkach ,bo steka , ale wtedy klepie go po tyleczku chwile i zasypia znowu :)

Wygońcie mnie z łóżka :(((

a po co ?? lez ile sie da i korzystaj !! :)

Powróciłam. Kupiłam sobie olejek i balsam przeciw rozstępom dla kobiet w ciąży. Obadamy te cuda... chociaż podobno jak ktoś ma mieć to i tak żadne specyfiki nie pomogą. Moja kuzynka przytyła w ciąży 24 kg i ani jednego nie miała, a koleżanka chyba z 10 i cały brzuch w kreskach...

Asionku jak brzuszek Małego? Lepiej troszkę?

reklama
Dobra piszę ostatni raz i mam nadzieję ,że tym razem mi się nie skasuje.
A więc po wizycie wiem ,że moje maleństwo ma antenkę ,ale i dowiedziałam się ,że mam za mało wód płodowych ,a więc leże sobie na patologi ciąży. Postaram się jeszcze później coś napisać z tym ,że internet mi cały czas się rozłącza więc co najwyżej dam mężowi kartkę i on napiszę z domu co i jak ;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry