reklama
AsienkaPL
Mamusia Ksawusia
Witajcie wieczorowo!
Dzisiaj juz po zakupkach. ceny wysokie, az strach. Jutro wybieramy sie do sali zabaw, a na weekend planow brak. pewnie jakis niedzielny spacerek zaliczymy!
martusia - szkoda, a moze jednak sie uda? Zdrowka!
podwojna nie skomentuje, bo szkoda gadac!
Dobranoc Kobitki!
Spokojnych nocek zycze!
bez zabkowania i chorob!!!
Dzisiaj juz po zakupkach. ceny wysokie, az strach. Jutro wybieramy sie do sali zabaw, a na weekend planow brak. pewnie jakis niedzielny spacerek zaliczymy!
Dobranoc Kobitki!
Spokojnych nocek zycze!
aguska2017
Fanka BB :)
witam
mały mi wczoraj zasnął dopiero przed 22 a wstał o 6,25
więc oczywiście jestem nie wyspana
ale musze sie pochwalić bo dziś Bartuś pierwszy raz zrobił na nocniczek kupke:-) fakt tylko sie jej wystraszył
ale widzę że już kuma o co biega z tym całym nocnikiem tylko musze go ciągle pilnować i pytać czy nie chce siusiu ale nie jest źle jeszcze miesiąc temu jak sie go pytałam to było tylko nie i nie a potem szedł i lał gdzie popadnie.
u nas pogoda do bani szaro zimno ja dziś z małym nie muszę wychodzić więc siedzimy w domku
mały mi wczoraj zasnął dopiero przed 22 a wstał o 6,25
więc oczywiście jestem nie wyspanaale musze sie pochwalić bo dziś Bartuś pierwszy raz zrobił na nocniczek kupke:-) fakt tylko sie jej wystraszył

ale widzę że już kuma o co biega z tym całym nocnikiem tylko musze go ciągle pilnować i pytać czy nie chce siusiu ale nie jest źle jeszcze miesiąc temu jak sie go pytałam to było tylko nie i nie a potem szedł i lał gdzie popadnie.
u nas pogoda do bani szaro zimno ja dziś z małym nie muszę wychodzić więc siedzimy w domku
kokusia31
mamusia dwóch łobuzic
Witajcie. Wczoraj miałam strasznie zabiegany dzień i nawet na kompa czasu nie było. Ale jestem mega zadowolona.
Wczoraj byłam na spotkaniu z wójtem i powiem Wam że powoli zaczynam zazdrościć Natalce tego co ja czeka w przedszkolu. Gmina dostała 700 tys w projekcie unijnym i z tych pieniędzy dzieciaczki będą mieć zagwarantowane:
-język angielski
-logopedę
-psychologa
-rehabilitanta
-wyjazdy na basen
-gimnastykę korekcyjną
-rytmikę
-zajęcia plastyczne
-pikniki rodzinne
-przeróżne wycieczki do kina, teatru, muzeum itd
-opiekę w sumie 5 przedszkolanek i 3 pomocy w godzinach 7-17
Projekt obejmuje 50 dzieciaczków w dwóch grupach po 25 osób. A najlepsze jest to że nas rodziców nie będzie to nic kosztować. Jedynie wyżywienie.
Normalnie dla mnie to bajka zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt że jeszcze w tamtym roku przedszkola w naszej gminie w ogóle nie było. A teraz mamy drugie w powiecie przedszkole integracyjne. Szkoda że Martynka nie miała takich możliwości.
Ok, lecę teraz na śniadanko i za chwilę biorę się za nadrabianie Was.
Miłego dnia.
Wczoraj byłam na spotkaniu z wójtem i powiem Wam że powoli zaczynam zazdrościć Natalce tego co ja czeka w przedszkolu. Gmina dostała 700 tys w projekcie unijnym i z tych pieniędzy dzieciaczki będą mieć zagwarantowane:
-język angielski
-logopedę
-psychologa
-rehabilitanta
-wyjazdy na basen
-gimnastykę korekcyjną
-rytmikę
-zajęcia plastyczne
-pikniki rodzinne
-przeróżne wycieczki do kina, teatru, muzeum itd
-opiekę w sumie 5 przedszkolanek i 3 pomocy w godzinach 7-17
Projekt obejmuje 50 dzieciaczków w dwóch grupach po 25 osób. A najlepsze jest to że nas rodziców nie będzie to nic kosztować. Jedynie wyżywienie.
Normalnie dla mnie to bajka zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt że jeszcze w tamtym roku przedszkola w naszej gminie w ogóle nie było. A teraz mamy drugie w powiecie przedszkole integracyjne. Szkoda że Martynka nie miała takich możliwości.
Ok, lecę teraz na śniadanko i za chwilę biorę się za nadrabianie Was.
Miłego dnia.
witam z kawka
u nas tez troche szaro,pewnie bedzie padac ale jest cieplo,okolo 15st.
niezle jak na listopad i to koncowke miesiaca ;-)
Aguska gratki dla Bartusia !!!,jak juz zakuma calkiem o co chodzi,to bedzie sam bral nocniczek i robil,a ty tylko bedziesz pilnowala,zeby nie zrobil sobie maseczki z zawartosci nocniczka
:-)
Kokusia super,ze tyle fajnych rzeczy a wy za nic nie placicie ;-)
Marta ja sie dzisiaj czujesz?
Asienka widze,ze ty dalej zabiegana ..;-)
Edysiek gratuluje awansu !!:-)
u nas tez troche szaro,pewnie bedzie padac ale jest cieplo,okolo 15st.
niezle jak na listopad i to koncowke miesiaca ;-)Aguska gratki dla Bartusia !!!,jak juz zakuma calkiem o co chodzi,to bedzie sam bral nocniczek i robil,a ty tylko bedziesz pilnowala,zeby nie zrobil sobie maseczki z zawartosci nocniczka
:-)Kokusia super,ze tyle fajnych rzeczy a wy za nic nie placicie ;-)
Marta ja sie dzisiaj czujesz?
Asienka widze,ze ty dalej zabiegana ..;-)
Edysiek gratuluje awansu !!:-)
kokusia31
mamusia dwóch łobuzic
prosze bardzo fruuu... powinno nie długo i u ciebie być:-);-)
ja maego od wczoraj staram sie odpieluchować zobaczymy co z tego będzie
Nie wiem jak to zrobiłaś ale rzeczywiście niedługo wyszło słońce
.Kokusia ja jutro biore sie za porzadki,bo mnie chlopina moja straszy,ze mi zasilacz wezmie i wtedy lapka nie uruchomie,a ze jutro ma wolne,to ja bede udawala idealna pania domu ;-)
tylko zapomnial ten moj maz,ze zawsze moge w telefonie sobie wlaczyc..,chociaz tam nie lubie klikac,bo nie lubie na dotykowym pisac
u nas tez ladna pogoda,slonca nie ma,ale jest bez deszczu,wiatru i mrozu..moglaby taka pogoda jeszzce byc,zaoszczedze na oleju ;-)
od przyszlego tygodnia po malu rozgladam sie za prezentami na swieta..i dochodze do wniosku,ze wolalam kupowac jak dzieci byly male..bo teraz mam dylemat,co im kupic..![]()
I jak tam? Udały się porządki?
witam ładna pogoda ?u nas to juz chyba nie mozliwe ale prosze o trzymanie kciuków w sobote i za pogode i za zachowanie mojego syna zwłaszcza w kosciele. juz przezywam ten jego roczek tym bardziej ze msza jest dopiero o 18 a to godzina totalnego marudzenia bo zaczyna byc spiacy zazwyczaj o 19 idzie spac takze boje sie tego co on bedzie w tym kosciele wyrabiał. ostatnio czesto boli mnie głowa moze to za sprawa mojego syna ktory nauczył sie dmuchac w trabke i teraz tylko chodzi po domu i trabi wrrrr
zycze miłego i spokojnego dnia![]()
Trzymam kciuki za pogodę i żeby mały jubilat był grzeczniutki na mszy.
Witam.
U mnie dzieciaki chore na antybiotyku rano lekarz załatwiony(( i to powaznie;( Miki spi od 15, mial temp i padl z butelka płakał
ehhhh do tego dolna trójka chce wychodzic i juz ją widac, wszystko na raz!
Sorry ze nic takiego nie pisze wiecej ale nie mam weny, wsio mnie dobija, noc zarwana![]()
maz z ta praca jednak nic nie zdziala bo za daleko, idzie do drugiej blizej ale za mniijejsze pieniadze - lepsze to niz nic...
niezapominajka radze to samo co madlen.
Liza i jak tam dziś dzieciaki?
Współczuję sytuacji z pracą.
Mam chwilkę, bo Angela poszła na tańce.
Podwójna to na razie tylko takie moje marzenieTrzebaby sporo pieniędzy, żeby sie spełniło ale w życiu nic nie wiadomo ;-)
Asieńka ja też uważam, że dzieciństwo jest krótkie i trzeba je wykorzystać jak tylko się da i spełniać dziecięce marzenia, czyli rozpieszczać :-) Ciastolina fajna, dużo ma elementów.
Madlen fajnie, że jesteś :-) Miłego udawania pani domu, szczególnie jak dzieci będą w szkole ;-)
Martusia może jednak uda się i na razie Oliwka nie będzie miała ospy. No bo jeszcze jest mała, moja miała 6 lat więc juz wiedziała że nie może się drapać.
Tablica fajnaJa jeszcze nie mam kompletnego pojęcia co kupię dzieciakom, czyli mojej Angeli, mojej 5 letniej chrześnicy i 2,5 letniemu chrześniakowi
No i jeszcze cosik dla mojej 20 letniej bratanicy.
Kokusia cierpliwości dla męża ;-) Jego pewnie też ta praca męczy, szczególnie te dojazdy.
A sama nie możesz na przegląd pojechać?
Aguska oby katarek szybko przeszedł
Liza zdrówka życzę dla dzieciaczków i dla Ciebie chwili wytchnienia
Gwiazdeczka to nie zacofanie tylko bardzo dobry zwyczajSkoro macie takie przekonania, to postępujcie zgodnie z nimi. Życzę aby synek jednak był grzeczny, w końcu to jego ważny dzień :-)
Niezapominajka witaj! Zyczę poprawy stosunków z mężem, oby ten szok ciążowy szybko mu przeszedł ;-)
Dobra idę robić kopytka, ziemniaki akurat mi ostygły :-)
Teoretycznie mogłabym ale wg mojego M ten samochód jeszcze się na przegląd nie nadaje. Najpierw mu trzeba hamulce zrobić. Trochę w tym naszego zaniedbania bo liczyliśmy że uda nam się go zamienić przed tymi wszystkimi opłatami ale wyszło inaczej. Całe szczęście po drodze do szkoły nigdy nie stają.
gwiazdeczka ja tez wierzaca jestem
wyjdz z tych krzakow bo zamarzniesz zimno jest
:-)
witam wpadlam dzis tylko na chwilke bo umieram z powodu pierwszego dnia@ i zbytduzej ilosci przygodmala uradzila dzisiaj wielki placz w przedszkolu bo niektore dzieci mialy robione zdjecia do kalndarza, ktore robil jakis fotograf na zlecenie niektorych rodzicow, ja Oliwki nie zapisalam bo kupilam o polowe tansze kalendarze na allegro, no i oczywiscie moja Oliwka tak plakla, ze tez cche isc, a potem, ze tez chce zdjecie, ze jej Pani do mnie dzwonila czyfotograf moze zrobic jejchociaz samo zdjecie, zdjecia byly robione w aucie wiec juz w ogole mala szalala, po drugie najprawdopodobniej zaczne dodatkowa prace jako animatorka iprez dla dzieci, takszybkoto wyszlo, ze szok, jutro spotkanie z szefem, a w sobote mamjuz prowadzic z jakas dziewczyna jakas uroczystosc rodzinna dla 10 dzieci w wieku 4-11 lat
, no i musialam przygotowac na jutro jakis wstepny konspekt, a, ze dosc mocno mi w sumie zalezy zeby sie do tej agencji wkrecic no to tym bardziej stres,spokojnej nocki Kochane![]()
Trzymam kciuki za pracę.
Hej dziewczynkidziękuję za odpowiedzi i za rady
co prawda zbierałam sie do tej rozmowy z męężem jednak nie było to dla mnie wcale łatwo. Jednakże widzę, że narazie nastąpiła lekka zmiana. Naprawdę lekka, ale ja ją widzę, także nie wiem czy jest sens rozpętywać wojnę...jestem trochę w kropce. Ja nadal źle się czuję, zawsze myślałam, że jako młoda żona, będę miała czyściutko w domku, obiad zawsze na czas, a że jak będę w ciąży to będę kwitnąca, a tu na nic nie mam siły ciągle leże i nie jestem w stanie nic robić;( może dlatego mój mąż jest taki...nie chce żeby on mnie odbieał jako niechluję...poprostu brak mi sił:-(
Jesteście jeszcze młodzi i po prostu musicie się dotrzeć. Mój M też nie bardzo umiał się cieszyć z mojej ciąży, mimo że każde nasze dziecko było wystarane i świadomie wyczekane. Za to po porodzie oszalał. Ja myślę że faceci troszkę inaczej niż my odbierają ciążę i trzeba im dać trochę czasu. Trzymam za Was kciuki.
Witajcie wieczorowo!
Dobranoc Kobitki!
Spokojnych nocek zycze!
Udanej zabawy
witam
mały mi wczoraj zasnął dopiero przed 22 a wstał o 6,25więc oczywiście jestem nie wyspana
ale musze sie pochwalić bo dziś Bartuś pierwszy raz zrobił na nocniczek kupke:-) fakt tylko sie jej wystraszył
Gratuluję sukcesów nocnikowych.
Dziewczyny sorki że nie edytuję ale wyszedłby mi za długi post i wraz musiałabym go dzielić

O Madlen mnie wyprzedziła z postem więc po sprawie;-)
Madlen podrzuć trochę ciepła bo u nas okropny ziąb i do tego pada marznący deszcz. Nie lubię tej części jesieni.
Ostatnia edycja:
Liza
HEj
kokusia z dzieciakami lepiej! a szczescie....
Dzis znow dowiedziałam sie ze mamy o 16 zebranie w szkole na temat sepsy bo dwoje dzieci ją ma!
Hania w szkole nie byla juz 8 dni, ale jade, dowiem sie cos chociaz.... strach sie bac co sie dzieje teraz 
kokusia z dzieciakami lepiej! a szczescie....
Dzis znow dowiedziałam sie ze mamy o 16 zebranie w szkole na temat sepsy bo dwoje dzieci ją ma!
Hania w szkole nie byla juz 8 dni, ale jade, dowiem sie cos chociaz.... strach sie bac co sie dzieje teraz 
Kokusia u na tez slonca nie ma,ale jest cieplo..do szkoly lecialam na krotkim rekawie i bluzie i bylam mokra..albo tylko ja taka goraca kobita jestem 
ale czuje,jakby byla wiosna..od razu buzka mi sie usmiecha ..
a porzadki OK,zrobilam to co chcialam,dzisiaj tylko musze podlogi mopem potraktowac i bedzie czysciutko,no i jeszcze mnie okna czekaja..ale to juz blizej swiat,bo i tak sie zachlapia

ale czuje,jakby byla wiosna..od razu buzka mi sie usmiecha ..

a porzadki OK,zrobilam to co chcialam,dzisiaj tylko musze podlogi mopem potraktowac i bedzie czysciutko,no i jeszcze mnie okna czekaja..ale to juz blizej swiat,bo i tak sie zachlapia

aguska2017
kokusia hehe czary mary

liza zdróweczka dla was ojej sepsa to nieciekawie
u nas szaro i ponuro i 0 stopni

liza zdróweczka dla was ojej sepsa to nieciekawie

u nas szaro i ponuro i 0 stopni
reklama
Mama Boo
Mama Zinella i Whitmona
Hej dziewczyny, żyję, żyję :-) Ostatnio mało czasu mam dla siebie, a jak mam jakąś wolną to albo czytam albo paznokcie robię (pokupowałam pełno lakierów, w tym pękacz i szaleję ;-))
Dziś jadę wyrobić kartę ubezpieczenia zdrowotnego dla Tymka i czekam aż się obudzi żeby go nakarmić. Mały jest boski, śmieje się prawie cały czas, jak Ry tylko wejdzie do pokoju i zawyje jak wilk (zbyt normalni to my nie jesteśmy ;-)) to Młody się chichra
Za to Ozi daje popalić ostatnio, pyskówki jakieś urządza i coraz mniej mi się to podoba...
Liz kurde ja coś czułam, że ta Podwójna to jakaś ściema jak przeczytałam, że niby fenoterol jej dają, ale czekałam na rozwój sytuacji. Mam nadzieję, że już nie wróci. Maila dostałam :-) Dużo zdrówka dla was. A ta sepsa to poważna sprawa, nieciekawie...
Aguska gratulacje dla Bartusia, super, że tak szybko załapał.
Kokusia fajnie macie, my za angielski, rytmikę i inne zajęcia musimy płacić niestety...
Madlen ale wam zazdroszczę pogody. U nas szaro, buro, mgliście aż do południa.
Wika ty teraz odpoczywaj ile możesz kochana. Pracujesz jeszcze ?
Martusia gratuluję nowej pracy !
Dziś jadę wyrobić kartę ubezpieczenia zdrowotnego dla Tymka i czekam aż się obudzi żeby go nakarmić. Mały jest boski, śmieje się prawie cały czas, jak Ry tylko wejdzie do pokoju i zawyje jak wilk (zbyt normalni to my nie jesteśmy ;-)) to Młody się chichra
Za to Ozi daje popalić ostatnio, pyskówki jakieś urządza i coraz mniej mi się to podoba...Liz kurde ja coś czułam, że ta Podwójna to jakaś ściema jak przeczytałam, że niby fenoterol jej dają, ale czekałam na rozwój sytuacji. Mam nadzieję, że już nie wróci. Maila dostałam :-) Dużo zdrówka dla was. A ta sepsa to poważna sprawa, nieciekawie...
Aguska gratulacje dla Bartusia, super, że tak szybko załapał.
Kokusia fajnie macie, my za angielski, rytmikę i inne zajęcia musimy płacić niestety...
Madlen ale wam zazdroszczę pogody. U nas szaro, buro, mgliście aż do południa.
Wika ty teraz odpoczywaj ile możesz kochana. Pracujesz jeszcze ?
Martusia gratuluję nowej pracy !
Podziel się: