reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Gratulacje!!!!!!!!!!!!!
Szukam kogoś kto mnie skarci...bo znów najchętniej poleciałabym na usg....wrrrr...mam dość bycia panikarą...wrrr

Carla ja od rana z powodu stwardnienia brzucha i pewnie tez z powodu smutnej informacji o ciazy Brygidy wczoraj zupelnie sobie wkrecilam film :( a do 3 grudnia jeszcze dwa tygodnie :crazy: do tego czasu chyba zupelnie zwariuje ..

Carla ja od rana z powodu stwardnienia brzucha i pewnie tez z powodu smutnej informacji o ciazy Brygidy wczoraj zupelnie sobie wkrecilam film :( a do 3 grudnia jeszcze dwa tygodnie :crazy: do tego czasu chyba zupelnie zwariuje ..

My jednak jesteśmy psychiczne...a ciąża trwa tak długo...byleby nas na i z porodówki w kaftanach nie wozili ;D

Dziewczyny doradzcie mi proszę, jak łagodzicie u siebie nudności. Mnie męczą całą dobę, najgorzej jest wieczorami...nic nie przytyłam, a raczej chyba z kg bądź z dwa spało mi na wadze, bo do słodyczy mam wstręt (oby mi tak zostało:-p) ale męczę się okropnie..

Ja dziewczyny straciłam ciążę w 2007r, w 9 tygodniu ciąża obumarła, o czym się dowiedziałam w 11 tygodniu. Teraz jestem jednak jak najlepszej myśli, i trzeba być pozytywnie nastawionym. Stres o ciąże, niekorzystnie wpływa na Nasz stan psychiczny, a my mamy być teraz spokojne i bez zbędnych stresów. Więc bez nakręcania
yes2.gif

Ostatnia edycja:
Witam was trzymam kciuki za dzisiajsze wizytki ja na mdłości pije wode przegotowaną albo jem częściej tak co 2-3 godzinki małe porcje i nawet jeszcze mi nic nie przybyło na wadze także się ciesze :-D

Dziewczynki;) ja właśnie oglądam na Dzień Dobry TVN o ciążowych paranojach;D ciekawa sprawa;d;d Jeśli chodzi o mdłości mi leciutko ustąpiły czasem wracają, ale może pomogły biszkopty jedzone rano, sama nie wiem..za to głowa mnie boli i często mam w nosie krew. Nie wiem czy to ma jakiś związek z ciążą, no ale tak mam

Witaj Anja28 :)

Dziewczyny, ja tez mam wizytę dopiero 3grudnia, nie wiem czy wytrzymam :( Mam złe myśli, mniej mnie mdli, prawie w ogóle... Piersi pobolewają minimalnie (fakt, ze bolały mnie tylko na początku, tak do 6tygodnia jakoś) kurcze, nie wiem, boje się strasznie :(
Nie wiem, czy nie iść jeszcze gdzieś prędzej na USG, by zobaczyć, czy wszystko tam na dole gra

Niezapominajka123- ja tez oglądałam, ale ten poprzedni reportaż o badaniach prenatalnych i co się dzieje, gdy badanie takie wykazuje zagorzenie wad płodu, a amniopunkcja to potwierdza :( Nie powiem, nie poprawiło to mojego nastroju :( ...

Ostatnia edycja:
Sicilpol, jeśli masz pewne obawy i przeczucia to ja na Twoim miejscu bym poszła wcześniej na usg, jeśli masz się masz zamartwiać (wierzę że niesłusznie) . Stres niekorzystnie wpływa na rozwój dzieciaczka, więc lepiej samemu się uspokoić psychicznie i przekonać że wszystko jest w porządku.

reklama
Sicilpol witaj;) Jesteśmy prawie w tym samym okresie ciąży. Moje mdłości też są mniejsze jak już pisałam. Jeśli chodzi o piersi przestały byc twarde jak kamień co mnie zaniepokoiło jednak trochę napięte są. A kiedy miałaś ostatnią wizytę u lekarza i USG? Ja miałam 26 października, teraz idę do lekarza w środę i muszę powiedzieć, ,że też bardzo sie boję czy wszystko jest dobrze. Tyle się słyszy o obumarłych ciążach. A mnie dodatkowo boli dół brzucha. Taki dziwny ból, trochę jak przed miesiączką, takie skurcze całkiem mocne i częste.:szok:miała któraś z Was podobnie? Wiem jednak, że trzeba myśleć pozytywnie.

Do góry