reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

reklama
Hej dziewczyny :-)

Ja wczoraj w KFC wylądowałam. Taką miałam ochotę, że męża wyciągnęłam i wtrąciłam mega pocketa a do tego frytki:zawstydzona/y: Pyszne było:-D

Dorota, gratuluję. Musze przyznać, że dałaś mi nadzieję bo już myślałam, ze na tak wczesnym etapie tylko chłopaków lekarze widzą :-D Jak będę miała farta to może i ja zobaczę córcię na usg genetycznym, chociaż nie wykluczam syna. Aż zła jestem, że sody w domu nie mam.

Może jak Dorotka nam nasika dziewczyny to będziemy miały potwierdzenie:-p

Ostatnia edycja:
Witam czerwcóweczki 2012 :)
jestem nowa chociaż podczytuję od czasu do czasu.
Termin mam wyznaczony na 11.06. ale kobieca intuicja mi podpowiada, że urodzę wcześniej. Nigdy mnie nie myliła :) Wyjdzie w praniu.

To moja pierwsza ciąża (mam 31 lat) bardzo przeze mnie chciana, tylko drugą połówkę trudno mi było namówić jakoś przez 6 lat małżeństwa. No ale udało się i widzę, że mimo ogromnego przerażenia też jest szczęśliwy.

Początki było dla mnie koszmarne - od 6 tygodnia do 11 ciągłe mdłości i bóle brzucha. Na 1 USG w 5 tygodniu okazało się, że mam krwiaka i muszę brać luteinę i jej smak niestety też nie pomagał. Teraz mdłości przeszły, brzuch czasami boli, ale zdecydowanie mniej, a po krwiaku nie ma ani śladu :)

Ja również jestem zdrowo odbarzona przez naturę jeśli chodzi o biust. W sierpniu byłam u brafitterki (nie byłam jeszcze wtedy w ciąży) i pomimo wydania sporej kasy jestem bardzo zadowolona. Dobrała mi biustonosz 75D. Wygląd biustu poprawił się rewelacyjnie a i ubrania zdecydowanie lepiej leżą. Oczywiście na początku listopada "wyrosłam" z tego rozmiaru i 23 byłam kupić biustonosz ciążowy. I po raz kolejny się nie zawiodłam. Rozmiar to 70G (jestem przerażona), ale piersi leżą idealnie, nie wisną, nie bolą, a biustonosz tez jest ładny. I wydaje mi się, że cena 160zł nie jeste wygórowana, tym bardziej, że daje komfort noszenia i wyglądu. Więc ja jak najbardziej polecam jeśli tylko chcecie zachować piękny biust :)

tialana- nieee hihih, ja uwielbiam taka domowa, na prostokątnej blaszce i grubym spodzie z polska kiełbaską, pieczarkami :) tu rzadko kiedy robię, ponieważ taniej i szybciej jednak wychodzi zamówić, w piekarniach zaś można dostać taką na prostokątnej blaszce, o grubszym cieście- ale to nie ten smak co domowa :tak: tam za dużo leja oliwy blee. Osobiście w lokalu lubię w sumie tylko z jednego miejsca- a najlepsza pizza jaka kiedykolwiek jadłam to jednak z Neapolu mniammmm
Aktualnie jestem bez piekarnika, wiec o takiej domowej mogę sobie pomarzyć :(

mlodak- witaj :)

Dziewczyny, co ja mam powiedzieć, kiedys nosilam 85D, lub DD, ale po "uświadomieniu" i dobraniu wreszcie odpowiedniego staniora, z którego nic nie wylatuje i nie faluje- mam 70J :(
Czasem kupuje 75HH, ale muszę sobie zmniejszać obwód :( dodam, ze w Polsce takich rozmiarów mało kto produkuje, wiec od 4lat kupuje tylko angliki :(
Co będzie potem? :eek: Sklep turystyczny mi pozostanie i namioty...

Ostatnia edycja:
Veritaserum dobry pomysł z tym potwierdzeniem przez Dorotkę wiarygodności sody

Sicilpol moja jest na cienkim cieście i też jest w nim oliwa z oliwek i na wierzchu właśnie pieczarki, podsmażona kiełbaska i ser a wczoraj dodatkową wariacją był pomidor w plasterki i kukurydza, na obiad robię dziś dorsza ale ja chyba dojem tą pizzę ;-)

Ostatnia edycja:
Veritaserum dobry pomysł z tym potwierdzeniem przez Dorotkę wiarygodności sody

Sicilpol moja jest na cienkim cieście i też jest w nim oliwa z oliwek i na wierzchu właśnie pieczarki, podsmażona kiełbaska i ser a wczoraj dodatkową wariacją był pomidor w plasterki i kukurydza, na obiad robię dziś dorsza ale ja chyba dojem tą pizzę ;-)

mniammmmm, wlasnie, nie ma nic lepszego niz nasza kielbaska na pizzy :)
nie znają się ci Włosi ;)
mój mąż za to uwielbia pizze hut i jak tylko jest w Poznaniu, to zdradza swój kraj z amerykanami hihihi

sicilpol powiem ci, że faktycznie masz problem:rofl2:
Moja mama od lat prowadzi sklep z bielizną, a w mojej rodzinie same cycatki są i nawet mając dostęp do hurtowni ciężko jest wychaczyć takie rozmiary. Po prostu ich nie produkują :wściekła/y: Co dziwne w moim miescie jest bardzo duzo dziewczyn z małym obwodem a dużą miską i tylko u nas mają szansę takie cudo kupić, bo nawet w większych miastach takich biustonoszy nie sprzedają (łatwiej sprzedać 75b i takie w większosci sklepy kupują).

Moja mama zawsze się śmiała, ze zawsze będę mogła dwa bereciki kupić i gumkę :-D (sama ma 85H :eek:)

No to mamy prośbę do Ciebie Dorotko żebyś zrobiła test z sodą oczyszczoną to się potwierdzi czy jest prawdopodobny :-D:-D:-D

reklama
Do góry