reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Mi jedyne co przeszkadza w spaniu to zatykający sie nos. Teraz jak ziaba nie siedzi juz na pęcherzu to przesypiam całe noce:-)

reklama
ja probuje trzymac sie tej prawej strony, ale potem mi sie nudzi i chcialabym na lewa :eek:
Chyba sobie zamuruje, albo jakies pinezki wepne :eek:
Ale spicie grzeczni z nogami zlaczonymi (hihih bez podtekstow) czy ten np prawa podkurczacie i wtedy spicie na prawoboku?
Bo ja bym najchetniej podkurczyla ale wtedy troche mi brzuch uciska (prawy bok) i nie wiem czy to jednak jest tak dobre?

Dzień dobry! :-)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!! :tak:

A ja znow spac nie moge :wściekła/y:

Niewygodnie mi, naczytalam sie o pozycjach do spania i nic nie kumam z tego.
Wszedzie czytam, znajdz swoja, jest wiele, aleeeee nie na lewo, nie na wznak, nie na brzuchu... no to rzeczywiscie wiele :wściekła/y:
Wiele, ale jak cos tam, to ci uciska zyle glowna, jak cos, to macice :wściekła/y:
No pieknie, to w koncu jak spac???
Ja do tej pory spalam sobie blogo z jedna noga zgieta, tak na pol boku, ale naczytalam sie o tej macicy i niedotlenieniu :wściekła/y:
Moj Ty jedyny, zwariowac mozna :wściekła/y:
Dzisiaj ide po ten rogal :oo:
Matko, gdzieś TY to wyczytała? Pierwsze słyszę! Nie dziwię się, że spać nie możesz skoro cały czas się kontrolujesz, czy pozycja aby na pewno jest odpowiednia...:sorry2: Z tym rogalem myślałam, że chodzi tylko o wygode...

Weszłam rano na wagę - kilogram do przodu :zawstydzona/y: Może jutro będzie mniej ;-)

U nas niby po świętach, ale jakby jeszcze trwały. M ma wolne do 17 stycznia, a jutro przyjeżdża moja siora z małym. Więc balujemy dalej ;-) Będę miała z kim pikolo na sylwka wypić :-D

Dziewczyny, jak Wy spicie? :eek:
Ja wymiekam...

Ja zazwyczaj jeden albo drugi bok z kołdrą między kolanami, ale tak to śpię zawsze, nawet jak jest za ciepło na przykrywanie się to kołdra między kolana albo mąż ;-), wygodniej jakoś i mniej kręgosłup mnie boli a jak boli bardzo to poducha pod plecy, kolana ugięte i śpimy na plecach

Też słyszałam o tym że jak się śpi na prawej stronie to tą żyłę główną sie przyciska:eek: i jakieś niedotlenienia są...:eek:...więc staram sie spać na lewej ale kiepsko predzej na plecach..........co do wstawania w nocy ja od pocztku ciazy niemam wycieczek w nocy przesypiam.....ufffffffff zobaczymy do jakiego czasu:-):-):-):-)

Widziałyście że pokazały się już wrześniówki :-D

Ja też śpię z kołdrą miedzy nogami albo zarzucam nogę na mojego Kochanego :-D, jedną nogę najczęściej podkurczam ale poczułam już że zaczyna mnie gnieść brzuchol i trza będzie z tego zrezygnować :-(

Też słyszałam o tym że jak się śpi na prawej stronie to tą żyłę główną sie przyciska:eek: i jakieś niedotlenienia są...:eek:...więc staram sie spać na lewej ale kiepsko predzej na plecach..........co do wstawania w nocy ja od pocztku ciazy niemam wycieczek w nocy przesypiam.....ufffffffff zobaczymy do jakiego czasu:-):-):-):-)

z tego co piszą nie powinno się spać na wznak i na prawym boku ale czytałam że to w zaawansowanej ciąży dopiero

Ostatnio edytowane przez moderatora:
sicilpol - jezeli spie na prawym boku to grzecznie po Bożemu. Po cc nauczyłam sie równiez spac na plecach, rzadko mi sie to zdarza ale czasem tak mi sie zdarzy - wtedy moje pozycje są prawdziwie wyuzdane a nogi rozrzucam dokąd dosięgnę, po lewej na męża po prawej za siebie:-D

reklama
Do góry