reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga i wymiary w ciąży :)

Wikasik nie przejmuj sie kg,tym zajmiesz sie po porodzie.Chociaz bardzo dobrze cie rozumiem,ale wiem tez jak jest "potem".

Przepraszam,ze sie spytam ogolu,ale Kobietki ktore juz w ciazy byly i ktore w niej przytyly,pamietacie w jakim okresie Wam przybylo "ile" i " najwiecej"?Przepraszam,ale jestem bardzo ciekawa.

reklama
ja zaczełam w poprzedniej ciązy tyć od 5 miesiaca a przytyłam 15 kg w całośći a kiedy dokładnie ile nie pamiętam ...
Teraz mam ciągle taka sama wagę od poczatku , więc jest nadzieja że do 15 ani nie wiecej nie dojdzie

Witam
Ja z synem przytylam ok 13 kg z czego przez 5 mcy ok 3 kg :tak:najwiecej w 6 mcu jak dobrze pamietam to 3 kg albo wiecej przez miesiac - zalamalam sie wtedy w Tesco jak stanelam na wadze:-D
Na sali porodowej i po porodzie na poloznictwie wazylam tyle samo 64 kg, nic mi nie ubylo po porodzie:no:tak spuchlam po znieczuleniu:-(i pozniej waga sie trzymala dzielnie nie chciala spasc - wiec ja sceptycznie nastawiona jestem do zrzucania po porodzie:-(

Ja w pierwszej ciaży najpierw schudłam,potem od 12 tyg zaczełam odzywkiwac kg,na końcu ciązy miałam w sumie +10 z zcego najwięcej z tego mi przybyło w 3 trymestrze.
W tym momencie mam nadal -3kg i waga na razie nie chce ruszyć w góre co mnie akurat nie martwi bo z nadwagą startowałam :)

A ja już 1kg na plusie jestem, a tak sie cieszyłam. Chociaż brzuch to mi się zrobił ogromny, jutro zdjęcia wrzucę. Modlę się żeby jak najmniej przytyć, startowałam z dużą nadwagą ;)

po dzisiejszej wizycie mam +1, czyli od początku wychodzi na -2.

poprzednio tyłam po kilogramie, połowie przy kolejnej wizycie, najwięcej przytyłam właśnie w drugim trymestrze, wtedy też pojawiły się rozstępy, później było łagodniej, choć dalej pod górę, w sumie przybyło mi 15,5 do dnia porodu. miesiąc po porodzie było -10, całkowicie nie spadło, zostało jakieś 3, teraz startowałam z nadwagą, więc jak na razie czuję się komfortowo (po 20tyg, dziecko, wody, macica ważą około kilograma, więc akurat to, co mi przybyło;))

Nie wiem jak wy to robicie. U mnie tydzien temu bylo już 5 kg na plusie. W teorii niby wszystko w porządku, ale jak widzę Wasze wyniki to się zastanawiam nad swoim jadłospisem....

Chociaż ja nie wymiotowałam i waga "przed" była w granicach normy. Może to dlatego... sama nie wiem...

A, że tak nieśmiało zapytam: macie już jakieś rozstępy? Ja do niedawna cieszyłam się, że nie mam, aż tu nagle odkryłam te wstręciuchy na boczkach, ale z tyłu (pewnie dlatego nie widziałam wcześniej). Smaruję się kremem z Rossmana, ale jak widać to jest do niczego :-(

Nie przejmuj sie, ja mam 163cm wzrostu,przed ciaza wazyłam 53kg, teraz waga waha sie w granicach 58-59kg. Wydaje mi sie,ze wszystko zalezy od bmi przed ciaza skłonnosci.
pozdrawiam

Elipaw to i tak całkiem niezle ja przez rzucenie palenia i siedzenie w domu przybyłam już 10 kg i pewnie drugie tyle mi przybędzie.Moja bratowa rodziła w maju i mówiła że do grudnia tez miała 10 kg do przodu a ogólnie przytyła 20. No cóż najważniejsze że dzidzia zdrowa i dobrze się rozwija a mamusia zrzuci sobie kilogramy po porodzie :-))

fiore ja w poprzedniej ciazy przytylam ...+20kg z czego 10 spadlo zaraz po porodzie a pozostale 10 ze mna zostalo. najwiecej przybieralam w 3 trymestrze . i tak do 27 tyg przytylam 7 kg a od 27 do 40 +13. masakra.

a teraz z ciekawosci sie zmierzylam i ... czulam ze mnie wysadzilo 3 tyg temu (18tydz)bylo 93cm, a dzis (21tydz)97cm.waga przez te 3 tyg wzrosla o 1kg. czyli obecnie -3kg

reklama
dziewczęta kg w ciąży są mało ważne, ważne jak się czujecie i jak się czują w takiej otoczce maluszki...
ja w pierwszej ciąży schudłam 4 kg, w drugiej najpierw mi spadło 8kg, potem miałam tylko parę kg więcej od wagi startowej, ale po porodzie pozostała mi oponka na brzuchu i przy karmieniu wcale nie udawało mi się schudnąć, teraz znowu od początku schudłam, tylko w brzuszek mi poszło i do startowej wagi mam jeszcze 3kg, ale co z tego? jak moja druga córeczka, ma teraz dużą niedowagę... i często się winię że to przeze mnie że chudłam... teraz cieszę się każdym kg i mam nadzieję że maluszkowi przez to więcej też przybywa

Do góry