reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga i wymiary w ciąży :)

Basienia kilogramami sie nie przejmuj..słyszałam,że szczegolnie sie tyje przy 1 dziecku.. a wiadomo ,że trzeba przytyć..Jak ktos nie tyje teraz to pod koniec przytyje... bo tak od 6 miesiaca najwiecej sie chyba nabiera.. Co do rozstepów zrobiły mi się po prawej stronie brzucha takie dwa paski no ale cuz.. smaruje sie ziajką mama mia jest bardzo dobra i nie droga.. mozna kupic w aptece:)

reklama
Basienia głowa do góry żadnej majówki tycie nie ominie:) co do rozstępów to ja jak na razie żadnych nie mam od jakiś 2 miesięcy używam kremu ELANCYL do kupienia w aptece jak na razie skuteczny choć cena może odpychać bo kosztuje ok 140zł. Ale plus ma duży bo jest też wydajny nadal go mam a smaruję się rano i wieczorem.

Ja w ostatnich dwoch latach mialam i nadwage i niedowage,wiec aktulanie czuje sie "idealna" i po problemie ;-)

Ja przed pierwszą ciążą ważyłam 57,5kg przy wzroście 172cm. W ciąży przytyłam do 74kg i najwięcej w ostatnie 6 tygodni.

Teraz ciążę rozpoczęłam z wagą 60-61kg i aktualnie na półmetku waga wskazuje 64-65kg w zależności od dnia, ważę się zazwyczaj wieczorem, bo rano zapominam.

Wiec i ja sie podołuję:zawstydzona/y:
Start 55kg, teraz 18 tydz- juz 59kg, wzrost 161 cm:-p
Pomyśleć, że w 1 ciąży na porodówce waga wskazała 64,2:szok:a teraz:angry: pewnie 70 to pewne bedzie...ale cóż zostało ok 5 kg po synku...
PIeszczoszka dodam,że ja nie utyłam w ciąży tak jak napisałąs ze w 1 ciazy sie tyje, ja utyłam po porodzie jakies 3-4 mce po...wiec roznie to jest...niestety

Ostatnia edycja:
A u mnie to wyglada tak :

waga sprzed ciazy 56 kg
waga teraz 60 kg...no niby tylko 4 kg i tragedii nie ma ....ale wzrost 158 cm wiec niestety widac ze przybralam na wadze :wściekła/y: no ale takie juz uroki ciazy ;-) rozmiar stanika poszedl w góre póki co razy 2 :-) chociaz to:-p

Ja sie nie waze,ale nie da sie ukryc ze mi przybylo w tylku i udach(uda to moje krytyczne miejsce,nawet jak bylam strasznie chuda,to one byly nieproporcjonalnie ciut wieksze) :-( S sie cieszy,mowi ze w koncu mam zadek,a ja sie pocieszam,ze juz w czerwcu/lipcu bede mogla zaczac uprawiac ponownie sport i cos z tym zrobic ;-)Reszta ciala,oprocz oczywiscie brzuszka jakos nie przytyla,ale fakt taki ze w tej ciazy moge racjonalnie jesc,a czasem zdarzy sie "dzien slodkosci",wiec nie dziwie sie skad ten tluszczyk-oczywiscie wszystko z umiarem :tak:

reklama
Ja na koniec 19 tygodnia na plusie 2kg. Dietetyczka chciala, by 2kg bylo na koniec 2 trymestru... Ale coz, generalnie nie mam sobie nic do zarzucenia, no moze do wczoraj, bo wciagnelam sporo czekolady, ale to pierwszy raz tak od wiekow :p

Do góry