reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Pielęgnacja naszych maleństw

No moja tez ma dlugie, z wyczesywaniem jest ok, gorzej z oliwka bo ma caly czas glowkie mokra i tlusta i wszedzie plamy zostawia z oliwki :baffled:

mokra to moj tez czesto ma , bo jak sie bawi to sie poci tak , ze szok , az mu sie robia loczki jak u murzynka hehe

a mój mały się drapie jak oszalały, cały nosek w rankach:-( a ma obcięte paznokietki. Chyba rękawiczki mu założę na sen.

kurcze to czym sie tak drapie :(

moja od dwóch dni drapie włosy(tzn.sama sie za nie ciąga)jak ssie pierś...przezabawnie to wygląda....

moj tez ciagnie sie za wlosy :) jedna lapka w buzi druga na glowce i ciagnie te wlosiny biedne :)

poddaje sie z ta ciemieniucha, ide do apteki gdzie jest specjalny balsam i nie trzeba drapac, bo od tego drapania to dziecko ma traume jak ktos dotyka mu wlosow, po zdrapaniu saczy sie ze skory i gowny a nie efekt, dzis znow zasypany caly na maxa lacznie z twarza:/ zaplace te 14 euro ale przynajmniej nie bedzie drapania.

poza tym lekarz stwierdzila ze zadnej alergii nie ma, a moje dziecko wyglada z dnia na dzien gorzej - skora wysuszona, zaczerwieniona, w plamki, za uszami zaczelo mu cos cieknac, normlanie plakac mi sie chce.. wiec odstawiam wszystkie produkty jak przy skazie bialkowej i zobaczymy czy to zeczywiscie "tylko tradzik i sucha skora" czy skaza...:no:

kurcze biedactwo :( oby ten krem co aga podawala pomogl szybciutko !!

reklama
Ja kapie dzieciaki w J&J (rozne), czasem dove, w kazdym razie zwykle plyny bo obydwoje maja ladna cere(jedynie ciut suchawa), ale nie widac zeby cos uczulalo... Wsumie to juz od dawna piore tez malego ciuszki razem z naszymi w zwyklych plynach i tez jest ok. Jak nie ma problemow skornych to latwo pielegnowac malucha, bo w sumie w byle czym mozna myc, gorzej jak dziecko bardziej wrazliwe...

reklama
Dziewczyny w czym kąpiecie dzieciaczki? My w oilatum ale cholerstwo drogie i chetnie bym to czyms zastąpiła....?

Ja w Emoilium, to tez emolient jak oilatum a na allegro znalazłam za 25 zł za 400ml, a normalnie okolo 40-50zł.
Albo przejdx na polski odpowiednik olitum, czyli oillan.

Ja mam tez nivea szampon i płyn 2w1 ale wole emolium bo ten nivea strasznie perfumowany i mam wrażenie,że skóra troszku wysuszona na główce po tym.

A Hani mojej bardzo sie odparzyła skóra na szyi miedzy fałdkami. Musze czesciej jej maścia pośladkowa robic chyba.

Ostatnia edycja:
Do góry