reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Pielęgnacja naszych maleństw

ja od początku w j&j i nivea, mój mały nie ma problemów skórnych. A w jakiej wodzie kąpiecie? Bo ja odfiltrowaną i przegotowaną mieszam.

o kurcze,mi by sie nie chciało tyle kombinowac....my lejemy kranówke....

Ja kapie dzieciaki w J&J (rozne), czasem dove, w kazdym razie zwykle plyny bo obydwoje maja ladna cere(jedynie ciut suchawa), ale nie widac zeby cos uczulalo... Wsumie to juz od dawna piore tez malego ciuszki razem z naszymi w zwyklych plynach i tez jest ok. Jak nie ma problemow skornych to latwo pielegnowac malucha, bo w sumie w byle czym mozna myc, gorzej jak dziecko bardziej wrazliwe...

my tez od początku pierzemy sie "razem" w zwykłym proszku i płynie...
choć ja kupuje niemiecki ariel i lenor,bo po prostu sa lepsze:)

reklama
Jejciu jak mi brakuje niemieckiego lenora:D

A z woda do kapieli, to niby po co gotowac? Prosto z kranu wystarczy, nie musi byc nawet filtrowana, chyba ze ktos ma z jakiegos niepewnego zrodla. Noworodkowi, to jeszcze mozna dzioba, zwlaszcza oczka przemywac przegotowana, ale starszemu chyba nie ma jakiegos wiekszego uzasadnienia zeby sobie utrudniac zycie:tak:

pryzybela,no własnie dlatego spytałam,bo my tez lejemy kranówke:)
zwłaszcza ze przeciez do ust(!!!!!)od małego bierze cycka mytego w kranówkie(chyba ze tylkoja myje cycki kranówka he he he)

ja od początku kąpie tylko w kranówie. Buźkę i oczka też kranówą przemywam:)
również od początku ubranka piorę w zwykłym proszku - persil sensitive razem z naszymi ciuchami i do tego lenor sensitive i jest ok. - nic się nie dzieje:)
kupcia z osrajtanych ciuszków ładnie się dopiera a pieluchy tetrowe piorę na gotowaniu i też są bialutkie:)
a ostatnio mnie korci żeby butelki przestać wyparzać. Znajoma mówiła że przy pierwszym dziecku wyparzała za każdym razem a przy drugim już czasu nie miała i nic nie wyparzała i wszystko było ok

Ostatnia edycja:
Agadaria ja też tylko kranówą hahhah innej nie mam:-)
no to możemy sobie łapki podać he he he:-):-):-)

gdzie kupujecie niemiecką chemie?
na Manhatanie:-D:-D:-D:-D:-D
tak się nazywa rynek w Sz-nie:-D:-D:-D:-D
u nas "norma"sa niemieckie budki na rynku,gdzie przywożą niemieckie rzeczy-chemie i słodycze:)
często tańsze od naszych:)))))

ja przelewam wrzątkiem

ja też,nigdy nic nie wyparzałam <nie umiem>
a na sterylizator mi szkoda kasy<wyrodna jestem>
póki nic sie nie dzieje,nie dajmy sie zwariowac:)

kasiadz,ja tez młodszej myje buxke woda z kapieli,ale np.starsza musiała miec przegotowana do 8 m-ca,ale to inna historia,jej oczka ropiały przeokrutnie i miała mechanicznie - wielka igłą przebijany kanalik łzowy....

reklama
u nas też od początku ciuszki prane w zwykłym proszku tylko daje cykl z podwójnym płukaniem i wszystkie obsrane ciuszki ładnie się dopiorą :tak: paszczaka też myjemy w wodzie junga z wodociunga ;-) półki nie ma żadnych alergii :tak:
nie dziwota, że tyle teraz dzieci z alergiami jak od początku rodzicie świrują ze wszystkim ;-) i tworzą im prawie sterylne warunki od początku życia

Do góry