reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Tialana moja kolezanka z grupy rok temu rodzila w sesji. i tak sobie wszystko poprzesuwala, poprosila prowadzacych ze zaliczyla wszystko przed sesja, potem w sesji macierzynski sobie zrobila :p pozniej byly ferie, opuscila jeden zjazd i byla normalnie. tylko czy to sie uda z koncowym egzaminem?:confused: a jak nie to zawsze masz termin chyba do konca wrzesnia ktory mozesz przedluzyc do konca grudnia:)

reklama
tialana- a uczelnia nie pojdzie Ci troche na reke? Ja pamietam mialam , dziewczyne na roku, ktora byla w ciazy i o ile oczywiscie nie miala jakis ulg w postaci zdanych egzaminow itp, ale mogla np przesuwac zaliczenia czy cwiczenia miedzy grupami, nawet sami ja informowali co i jak- nawet z innymi uczelniami, gdzie profesorzy wykladali, czy bezposrednio u nich

to ja tylko dorzucę szybko w temacie nicków za długich i ich zmian, że po pierwsze: obkurczony mózg nie pozwolił mi wpaść na to, że być może można zmienić nick bez zakładania nowego konta, a po drugie: nie sądziłam, że mój heroiczny czyn będzie tak szeroko omawiany w różnych kontekstach ;). ja tam sobie tak beztrosko zmieniłam pseudo, coby wszystkim było łatwiej i w ogóle fajne z Was lale, więc pomyślałam, że... no wiadomo, ale nie ogłaszam się wcale prekursorką nowego trendu hyhy

xdorotaa: ktoś tu mądrze rzekł, że do Twojej terapii warto zapodawać żurawinę - najwięcej daje czysty, wykręcający gębę sok, z tego co pamiętam w sklepie toto się sprzedaje jako Sam Sok. Jak mi się zaczynały jazdy z pęcherzem, to sobie zapodawałam po parę łyków dziennie i efekty były super, więc może spróbuj?

nie macie takiego wrażenia, ze my się po prostu psujemy? :eek:
zgaga, wymioty, bakterie, turlanie sie zamiast wstawanie, zawroty glowy, pryszcze gdzie nie gdzie, przeciekanie...

uuuu dorota, mam nadzieje, ze bakterie jednak sie wyniosa i Cie ominie szpital, bo o ile pewnie to nic groznego, to domyslam sie, ze szpital nie jest miejscem, w ktorym chcialabys byc...

mam pytanie, no wlasnie odnosnie moczu, bo moj ostatnio taki metny byl, co to moze ozanczac? jutro mam wyniki, ale to mi nie daje spokoju i boje sie, ze tez cos mi sie tam zagniezdzilo :no:

ja mialam taki mocz z 2 miesiace- badania wychodziły ok, poza odczynem moczu. Miałam PH 8 przy normie do 7. To oznaczało,że mocz zasadowy, czyli podatniejszy na infekcje układ moczowy:(Mocz zakwasza się cytrynką, witaminką c i przede wszytskim..uwaga....mięsem...a ja miesa nie jadłam w ogole. Zaczelam jeść i mocz sie zrobił klarowny:)

Mnie za to morfologia martwi, bo WBC- czyli leukocyty lub białe krwinki mam 12, 8, przy normie do 10:(

Ostatnia edycja:
Kochane u mnie to chyba nie tak prosta sprawa 3 tydzien pije czysta zurawine na soki wydaje krocie bo ttaki 500ml kosztuje 12.99 ;/// jem żuravit i suszoną zurawine. zakwaszam vit.c i cytryna... i dalej lipa ;/// dodatkowo ten furagin i urosept i dalej nic :) Ale dziekuje za rady chociaz tak jak mowie zurawine przerabiam 3 tydzien:)

Otoz kto jesli chodzi o szpital jak ktos napisal.. chodzi o to zeby antybiotyk podac w kroplowce bo tak podobno lepiej w ciazy...

reklama
Kochane u mnie to chyba nie tak prosta sprawa 3 tydzien pije czysta zurawine na soki wydaje krocie bo ttaki 500ml kosztuje 12.99 ;/// jem żuravit i suszoną zurawine. zakwaszam vit.c i cytryna... i dalej lipa ;/// dodatkowo ten furagin i urosept i dalej nic :) Ale dziekuje za rady chociaz tak jak mowie zurawine przerabiam 3 tydzien:)

Otoz kto jesli chodzi o szpital jak ktos napisal.. chodzi o to zeby antybiotyk podac w kroplowce bo tak podobno lepiej w ciazy...

No to ja też to przerobiłam w pierwszej ciąży...codziennie owoce (surowe) żurawiny...szły u nas kilogramami...cytryna, mięcho i woda...i dalej lipa...

Do góry