reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Witajcie mamuśki!

Wiem,że pewnie mnie już nie kojarzycie, bo pisałam troszkę na początku, ale może uda mi się jeszcze dołączyć do Waszych pogaduszek, bo w końcu czuję się lepiej, już nie pracuję i wiem, że będę jeszcze częściej tu zaglądać. Śledziłam Wasze wpisy i cieszyłam bądź smuciłam się razem z Wami, dlatego postanowiłam, że dołączę ponownie.
Z naszym maluszkiem póki co wszystko ok, ruchy czuję już od 16 tygodnia i są coraz wyraźniejsze, no i będziemy mięli córeczkę :-):-D:-D

Gratuluje :-) Ja ciebie pamiętam jak jeszcze nie miałaś awatara rejestrowałam sie na baby boom w listopadzie 3

Też już jestem po objadku . Krokiety z borkułami jajkiem na twardo i czosnkiem. Bardzo zdrowe ..a czochem do tej pory daje oddemnie
:-D:-D.....a do tego zupka pomidorowa z makaronem babuni..
Byłam tez w ciucholandzie i znalazłam troszkę szerszych bluzek na mój brzuszek i coś dla maluszka bluzeczka ze śliniaczkiem za które dałam 3 zł...
:-)

Kamila widze że u twojego Wiktora dzisiaj same dwójeczki 2 lata 2miesiące 2 tygodnie i 2 dni fajnie :-)
a ja zasiadłam za kompem z talerzem pełnym racuchów z jabłkami pyszne :-D

Ostatnia edycja:
Kamila widze że u twojego Wiktora dzisiaj same dwójeczki 2 lata 2miesiące 2 tygodnie i 2 dni fajnie :-)
a ja zasiadłam za kompem z talerzem pełnym racuchów z jabłkami pyszne :-D
a no rzeczywiście ma dziś same dwójki :)

Gratuluje :biggrin2: Ja ciebie pamiętam jak jeszcze nie miałaś awatara rejestrowałam sie na baby boom w listopadzie 3

Też już jestem po objadku . Krokiety z borkułami jajkiem na twardo i czosnkiem. Bardzo zdrowe ..a czochem do tej pory daje oddemnie
:-D:-D.....a do tego zupka pomidorowa z makaronem babuni..
Byłam tez w ciucholandzie i znalazłam troszkę szerszych bluzek na mój brzuszek i coś dla maluszka bluzeczka ze śliniaczkiem za które dałam 3 zł...
:biggrin2:

ja też muszę się w końcu wybrać :D juz prawie ze wszystkich ciuchów wyrosłam.

wierz mi ze o plackach z jabłkami nawet dzis nie pomyslałam:-D:-D

Hmmm to musialam sobie wkrecic przez ta dyskusje o plackach, racuchach i innych pysznosciach.

Juz wszystko w domu zrobione, czekam na mojego z goracym obiadem... zeby sie tylko za bardzo nie przyzwyczail :-p Po obiadku zakupy i moze jakies slodkie lenistwo z popcornem i dobrym filmem.

A i przypomnialo mi sie o witaminach - ja biore falvit mama w trakcie posilku i nie mam skutkow ubocznych. Tylko zastanawiam sie nad wit A w nich zawarta. Niby nie ma jej duzo, ale wyczytalam w necie (bo gdzie indziej :baffled:) ze nie jest wskazana w ciazy. Ale z drugiej strony gdyby byla niebezpieczna to chyba by jej nie pakowali do witamin ciazowych. Pewnie chodzi o ilosc. Jak ze wszystkim, co za duzo, to niezdrowo.

sicil - lepiej sie czujesz??? :sorry2:

niespodzianka - bo ja napisałam o racuchach, ale chodziło mi o placki ziemniaczane ;D

Powymądrzałam sie i lecę:tak:

esperanza tak wlasnie na AGH ale bylam rano bo mam prace z domu dzisiaj :) musimy sie kiedys umowic :) a wieczorem duzo babek jest? rano tak kolo 10.

Buziak, dzieki, wykapalam sie szybko i troche mnie to orzezwilo, oby mi nie wrocily :baffled:
a jak dziadkowie???

dziewczyny, macie moze przepis jakis na kapuste czerwona?
surowke, gotowana...
znalazlam wczoraj w sklepie (tutaj nie znaja) i pochwalilam sie mezowi, ktory pierwszy raz taka kapuche widzial, ze jest dobra i mu pysznie ja przyrzadze :cool2:
chyba sie troche pospieszylam w tym wychwalaniem swoich umiejetnosci kapuscianych :baffled:

Buziak, dzieki, wykapalam sie szybko i troche mnie to orzezwilo, oby mi nie wrocily :baffled:
a jak dziadkowie???

dziewczyny, macie moze przepis jakis na kapuste czerwona?
surowke, gotowana...
znalazlam wczoraj w sklepie (tutaj nie znaja) i pochwalilam sie mezowi, ktory pierwszy raz taka kapuche widzial, ze jest dobra i mu pysznie ja przyrzadze :cool2:
chyba sie troche pospieszylam w tym wychwalaniem swoich umiejetnosci kapuscianych :baffled:

Surówka z czerwonej kapusty
Ścieramy na tarce na drobnych oczkach i kropimy kwaskiem cytrynowym kapusta go wciągnie i zmięknie . Dodajemy marchew i jabłko startę na tarcę i mieszamy. Na koniec dodajemy oliwę lub olej.

reklama
Surówka z czerwonej kapusty
Ścieramy na tarce na drobnych oczkach i kropimy kwaskiem cytrynowym kapusta go wciągnie i zmięknie . Dodajemy marchew i jabłko startę na tarcę i mieszamy. Na koniec dodajemy oliwę lub olej.
a ja dodaje do tego zabek czosnku jeszcze i koperek jak mam, no i czasem majonez jak mam chcice majonezowa:p:p

Do góry