reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Lubiczanka-az mi tym swoim opisem przypomnialas,jak mnie wzielo w Pl. Pisalam Wam wtedy jak zemdlalam 2razy.. Normalnie masakra. 1szy raz w zyciu takie cyrki. Nastepnego dnia Wike wzielo. Eh,wole nie wspominac. Zdrowka Wam!
Ja tez czesto korzystam z wanienki tutaj ;-) Wreszcie cieplusia lazienka i nie ma problemu z woda. Uwielbiam :-)
Marcysia-mozemy sie wymienic ksiazkami na spotkaniu,jesli uda nam sie spiknac. Ja mam duuuzo przeczytanych I tez wiecznie cierpie na brak lektury ;-)
Aania- przykra sprawa :-( My tez mielismy problem z piecem. Zaczelo sie 2giego dnia Swiat. Raz grzal na dole,raz na gorze I woda wrzatek.Fachowiec przyszedl po 2ch dniach i stwierdzil ze przesrane,trza cos tam wymienic. A do tej pory wlaczac piec max na 15min bo zzera olej strasznie,a I tak nie grzeje jak powinien (gdzie wiadomo ze zegar mozna ustawic na pol godziny najmniej ;-) ). Na szczescie mamy znajomego plumbera,Polaka. Przyszedl,ustawil termostaty,bo mamy oddzielne na gore i dol,przekrecil zawor przy bojlerze I wszystko gra :-D. Po prostu mielismy zle ustawione i tyle..
My stronimy od irlandzkich fachowcow jak mozemy. Sa. m a s a k r y c z n i!

My bylysmy na spotkaniu mam z dziecmi. Super sprawa. 3euro placimy,w tym kawa,herbata,ciastka,ubezpieczenie I wynajem lokalu,bo mamy same to sobie organizuja. Duza sala,mnostwo zabawek I swietna frekwencja! Wika ladnie sie bawila,takze bede stalym bywalcem ;-) Jutro zas w innym miejscu to samo,w playcentre,z tym ze tam 5e,ale w atrakcjach jeszcze malowanie farbkami :p
W zwiazku z tym pomyslalam ze puszcze wike do przedszkola dopiero jak sie zalapie na to bezplatne.
Fakt ze te spotkania, to nie to samo,co bez mamy pod reka,ale zawsze te 2dni w tyg.ma staly kontakt z dziecmi..

ewelcia niestety Oliwka nic nie jje:no:poszla sie położyc:baffled:a co do renowki to nikt ci nie powie ze dobre:no:a jaką masz??

najadłam sie bleeee:baffled:chyba tez przejde na MŻ:-D

Ewelcia,że ile?!:szok:OMG!!! Współczuję:baffled:
Lubiczanko tak,dziś rozmrażana fasolka po bretońsku mojego wykonania,Radek zajada aż się uszy trzęsą,P też pewnie nie będzie narzekac,ale jednak jak on to mówi,świeży obiadek to jest zupełnie coś innego:-DAle mam mortadelę to zrobię jutro na szybko kotlety z serem i będzie świeży:tak:a że "gwizdany" to już nic nie poradzę;-):-D

Aga jeszcze sie zgadamy do wtorku:)
Tutaj m byl u Polaka mechanika a potem u Slowaka i tak samo...500e..
Dobrze ze w Portlaoise taniej...nawiedzimy Anineczkow przy okazji:-D;-)

Marta zdrowka dla Oliwki zycze:)
nasz pali,ale dzis jak jechalismy do Newbridge to nam wode wywalilo:baffled:...m pozniej kupil termostat,bo myslal ze to to,a to glowica jednak:baffled:

reklama
Tichonku-:-D:-D:-DMZ to cos dla mnie,niby malo jem ale najgorsze to podjadanie,tu ciasteczko tam kostka czekalady,jakis paluszek i w ciagu dnia sie uzbiera:baffled:
ewelcia-ja mam scenika i nie jest zle,wiadomo zawsze trzeba cos wymienic ale jak to moj J mowi "jak dbasz tak masz"a ze irole o auta nie dbaja to jak kupisz od nich to zawsze bedzie cos nie tak:no: Ale mi juz J zapowiedzial, ze to ostatni francuz jakiego mam:-p
lubiczanko-twoj lanlord przebija wszystkich:-D:-D:-D
madbebe-a jakie ksiazki czytasz?? bo luknelam na polke i mam ze 2,3 kryminaly i jeszcze pare innych obyczajowe itp czy Ci to wszystko jedno? gdybym wiedziala wczesniej to bym od siostry przywiozla reszte moich ksiazek,a takto bede u niej dopiero w niedziele.:zawstydzona/y:
haha tak piece i cisnienie wody-znam ten temat:-Drok temu tez mielismy z tym problem, a dokladniej z zaworem, dzwonie do lanlorda i mowi jaka sprawa to zaraz przyjechal,popatrzyl,i pojechal po plumbera(ekspert-ktory cale osiedle robil)ten przyjezdza,patrzy i mowi pewnie slabe cisnienie wodyz miasta idzie i dlatego nie mozemy jej dopompowac :confused:. Sprawdzili kaloryfery-odpowietrzone, pokrecil glowa i mowi,ze za kilka dni powinno sie unormowac:baffled: a ja im mowie ze moze to ten sam zawor jest rypniety i ze trzeba go wymienic to popatrzyl sie na mnie jakbym byla kosmitka a potem pojechal do sklepu,przywiozl nowy zawor i wszystko zaczelo grac.:dry: No i nic sie nie odezwal juz wiecej bo mu glupio bylo, ze to on ekspert a takie bzdury gadal.:-D:-D:-D
ok lece robic drugie,bo ze spaceru wrocilismy i pewnie zaraz beda wolac o obiad:baffled:dobrze,ze jeszcze poszli pobawic sie do sasiadow to sie troche odwlecze i moze zdaze :-D:-D

Ostatnia edycja:
Do góry