reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

Anka, jeszcz epotas powinnas brać- asparaligin jest raczej kiepski. Njlpeij poprosić lekrza o Kaldium. Plus soki pomidorowe, banany....

Asiia- trzymam mocno kciuki,żeby blizniaki dały arde co najmneij do 30 tygodnia:)

no oby :) ja mam nadzieje ze dadza rade dluzej i tego staram sie trzymac:)
jak narazie zaczynam odliczanie do konca marca bo wtedy wybije nam 31 tydzien ,potem zmartwienie bedzie coraz mniejsze.

a dzieciaczki mi juz tak w brzuszku szaleja :) no po tych sterydach to chyba jeszcze bardziej hih..

reklama
nioo dzwonił do mnie gin i mam dziś to usg :-D

AVO ale kaldium ma tylko potas a aspargin ma też magnez i mi polecił to, jak pamiętasz w moich wynikach miałam zaniżony magnez i potas, choć powiedział że przy tych normach jeżeli nie mam skurczy to mogę jedzonkiem nadrobić te niedobory, a jak chcę to mogę kupić sobie właśnie ten lek
a zaczęłam pić soki pomidorowe własnej roboty i codziennie zjadam kostkę czekolady gorzkiej 80% i paprykę i pomidory

Ostatnia edycja:
Strasznie duzo piszecie, caly czas tu sie cos dzieje:-D musze poswiecic sobie wiecej czasu na nadrobienie Was, dopiero zaczne sie wtracac:nerd: Napisze moze cos o sobie, od kad dowiedzialam sie o ciazy jakos tak z mezem stawialismy podswiadomie ze bedziemy miec nasza Marysie, na polowkowym okazalo sie ze jednak bedzie siusiaczek:szok: juz przyzwyczailam sie do tej mysli i z utesknieniem czekamy na naszego malego baczka. Jezeli chodzi o imie to jeszcze nie wybrane, caly czas trwaja spory, wiec wyjdzie w praniu, maz obstawia na Karola...
Ja od poczatku ciazy czulam sie strasznie, mdlosci i wymioty przesladuja mnie do dzis ale juz nie z takim nasileniem jak na poczatku, dopiero teraz zaczynam tyc, bo na poczatku ciazy schudlam prawie 7 kg. Wyniki mam dobre, maluch rozwija sie prawidlowo wiec nie mam powodow do jakichkolwiek obaw, ale razem jakos tak razniej przechodzic przez ten stan:tak:

To też moja pierwsza ciąża (ale córeczka) i samopoczucie miałam takie jak Ty i teraz też jeszcze potrafię lecieć do kibelka, ale to już naprawdę sporadycznie. Schudłam na początku 4 kilo i do 20 tygodnia waga wróciła do punktu wyjścia czyli do 53kg, dopiero od 20 tygodnia brzuszek zaczął szybciej rosnąć i waga iść w górę, także teraz ważę 55-56kg. Super, że wsio oki. Oby tak dalej!

Asiia trzymam nadal kciuki dacie rade :)

Kurcze tak mi się chciało zupy z dyni i co miałam dynie zamrożoną, ale w czasie gotowania jak nigdy zapach mnie :baffled::baffled: więc wietrze całe mieszkanie i jem serek wiejski i buraczki czerwone- super obiadek :)

Witam nowe kolezanki :)

aga spożywanie buraków też kontroluj bo ugotowane mają dużo cukru tak samo jak marchewka
W kontrolowanej ilości mogą być spożywane
: buraki, cebula, fasolka szparagowa, kapusta, marchew, papryka, pory.

nioo dzwonił do mnie gin i mam dziś to usg :-D

AVO ale kaldium ma tylko potas a aspargin ma też magnez i mi polecił to, jak pamiętasz w moich wynikach miałam zaniżony magnez i potas, choć powiedział że przy tych normach jeżeli nie mam skurczy to mogę jedzonkiem nadrobić te niedobory, a jak chcę to mogę kupić sobie właśnie ten lek
a zaczęłam pić soki pomidorowe własnej roboty i codziennie zjadam kostkę czekolady gorzkiej 80% i paprykę i pomidory

Aliejnk, ja wiem,z eto sm potas, ale ja wolę brac oddzielnie sm potas i oddzielnie magnez...P Kalidium potas podnosi mi sie zancząco, po asparalginie w ogóle.

Buziak dzięki za rady odnośnie smsów ale już się samo odblokowało tak jak napisałaś ale stracha miałam bo wiesz sama w domciu no i bez kontaktu.

Witaj lui85!

Asiia dobrze że dzieciaczki nie pchają się na ten świat i oby długo długo im sie nie chciało - tego Ci życzę.

reklama
aga spożywanie buraków też kontroluj bo ugotowane mają dużo cukru tak samo jak marchewka
W kontrolowanej ilości mogą być spożywane
: buraki, cebula, fasolka szparagowa, kapusta, marchew, papryka, pory.

O marchewce i kukurydzy pamiętałam, ale już burakach :/ a w ostatnich czasach jadłam je słoikami- i bądź tu mądry mówią jedz buraki, bo zelazo spada, a nie jedz bo cukier rośnie.

Do góry